Mehmet Demirkol: Trabzonspor Galatasaray maçı eğlenceli olacak

Mehmet Demirkol Trabzonspor'un yükselişini ve futbolunu değerlendirdi.

Mehmet Demirkol: Trabzonspor Galatasaray maçı eğlenceli olacak
HABER61 SPOR SERVİSİ

Süper Lig'in 24. haftasında Trabzonspor'un deplasmanda Akhisar Belediyespor'u 3-1 yendiği karşılaşmayı, ünlü spor yorumcusu Mehmet Demirkol NTVSpor'daki programında yorumladı.

İşte Demirkol'un maçla ve Trabzonspor'la ilgili görüşleri;

Trabzonspor yükseliyor doğru. Ligin ilk yarısında topladıkları puandan daha fazlasını 8 haftada topladılar. Şunu söylemek lazım; bir planı vardı Ersun Yanal'ın. Bu planı işleten iki oyuncu Olcay ile Yusuf. Bu iki oyuncunun iyi işlemesi lazım, Trabzonspor'un iyi işlemesi için. Tolunay Kafkas'ta bu işleyişi bozarak bağları koparmaya çalıştı. Nasıl Beşiktaş'ta Atiba ile bağlantıyı koparmayı çalışıyorsun, Trabzonspor'da da bu iki oyuncunun bağlantısını koparmak gerekiyor. Bunu yaptı Akhisar. Bunun üzerine bir de maçın başında ön alan baskısı yaptı. Bir nevi Ersun Yanal'ın taktiğini ona karşı kullandı. Ancak golden sonra enteresan bir şekilde geri çekildiler. Trabzonspor'u, Ersun Yanal'ın takımını geride beklemek akıllıca bir fikir değil. Zaten istediği o. İkinci yarıda da iki santrafora döndükten sonra da Tolunay hoca yeni bir şey üretemedi. Ve sonuna kadar hakedilmiş bir galibiyeti aldı Trabzonspor. Ben çok beğendim ikinci yarıdaki oyunu özellikle.

Haftaya Trabzon'da Galatasaray maçı var. Çok eğlenceli bir maç olabilir. İki takımın da benzer bir durumu var aslında. İki takımda 3-2-5 oynamak istiyor. Yani 5 tane önde oyuncu arkasında iki oyuncu tamamlayacak . Tudor net üçlüyle oynuyor, Yanal ise 1 çapasını ise savunmanın içine çekerek oynuyor. İkisi de çok benzer oyunlar. İkisi de bunu oynamak isterse biz çok eğleneceğiz. Bu hafta sonu müthiş bir maç izleyeceğiz. Ama tabi tedbir alalım derlerse çok da sıkıcı olabilir.

N'doye ligin ilk yarısında 1 gol atmıştı. 1 gol atmış bir oyuncun yerine birisi aranır. Biz hala Aboubakar'ı tartışıyoruz. Genç oyuncu da değil 32 yaşında. İlk yarıda bunları yapabilse yerine adam aranmazdı. Çok güzel iki gol attı, ancak ilk yarıda hiç atamıyordu. Bir mecburiyet olmuştu santrafor Trabzonspor için.

Çok keyifli bir oyun oynuyor Trabzonspor. Haftasonunu heyecanla bekliyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor