Mehmet Atalay: Trabzonspor bu şehrin en büyük projesidir

Mehmet Atalay, Trabzon futboluyla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı

Mehmet Atalay: Trabzonspor bu şehrin en büyük projesidir

Haber61 Spor Servisi

Eski Gençlik ve Spor Genel Müdürü ve eski Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Trabzon şubesinin bayramlaşma töreninde Haber61'e açıklamalarda bulundu.

Önemli mesajlar veren Atalay, özellikle Trabzonspor'un altyapıya odaklanması ve  yeni Yusuflar, yeni Abdulkadirler çıkarılması gerektiğinin altını çizdi.

TRABZONSPOR BU ŞEHRİN EN BÜYÜK PROJESİDİR

Atalay "Bu kadar insanı bir araya toplama şansına sahip değilsiniz. Bayramlar iyi ki var. Spor camiasının önderleri burada. Hekminden saha komserlerine, antrenörlerinden yöneticilerine kadar... Stadyumlarda da bunu yaşıyoruz. Sohbet etme fırsatı buluyoruz. Bayram benim spor adamı olarak özellikle futbol sahaları için söylüyorum; dünyada geçerli 3 kuralın ihlal edilmediği;  şikenin, şiddetin ,adaletsizliğin olmadığı bir spor istiyoruz. Trabzonspor'un da camia olarak kenetlenerek herkesin katkı sunması gerekiyor. Trabzonspor bu yörenin herşeyidir. Trabzonspor bu şehrin en büyük projesidir. Bundan daha büyük bir proje yok elinizde. Bu bir yük değil bir fazlalıktır. Trabzonspor varsa o bölgeye otel kazandırabiliyorsunuz, turizmi geliştirebiyorsunuz. Ürünlerinizi pazarlayabiliyorsunuz. O nedenle Trabzonspor'un gelişmesi için her bireyin çalışması gerekiyor. Trabzonspor'un sahada saha dışında çok güçlendirmek gerekiyor. Hakkını yedirmemek gerekiyor. Trabzonlular zaten her  alanda güçlü.  Bu açıdan sizi de takip ediyorum, kuranlardan Allah razı olsun, insanları bilinçlendirmek için çok ciddi yayınlar yapıyorsunuz." dedi.

TRABZON 1 MİLYAR DOLAR KAZANABİLİR

Trabzonspor'un mutlaka altyapıdan beslenmesi gerektiğini söyleyen Atalay "Yeni Abdulkadirler yeni Yusuflar çıkarmak için bu tarlaları iyi ekmek lazım. Futbolcu fabrikası olması lazım Trabzon'un. Yeni futbolcular çıkararak Trabzon ekonomisini güçlendirebilirsiniz. Brezilya yılda 10 Milyar dolara yakın para kazanıyorsa futboldan, Trabzon da 1 Milyar Dolar kazansın. Trabzon bunu yapabilecek potansiyele sahip. Burada Özkan Sümer, Sadi Tekelioğlu, Ahmet Suat Özyazıcı gibi bir çok isim var. Şenol Güneş gibi bir efsane çıktı,  bütün dünyada Türkiye'nin adını tarihe yazdı. 4 yıllık milli sürecinde yaptı. Beşiktaş yine eni iyi dönemlerini onunla yaşadı. Bunu Trabzon'un da başarması lazım. 3. sınıf yabancılar yerine kendi oyuncularımız olmalı. Bakın Akhisar sezonu iki kupayla kapattı. Mustafa Yumlu orada. Zeki Yavru'ya şimdi geldi diye tepki gösterilmesini de anlamıyorum. Sağlam bir Trabzonlu." ifadelerini kullandı.

ŞAİBELİ TRANSFERLER YERİNE 100 GENÇ TOPLANSIN

Trabzon'un yetenekli futbolcular çıkarması gerektiğini kaydeden Atalay "Trabzon'da 70 tane saha var artık. Yetenekli futbolcuların çıkarılması lazım. Bizim bu sahalara uygun yeni futbolcular çıkarmamız lazım. Yönetimlerimiz zahmet olmazsa, miilyon eurolar akıtacağına, şaibeli transferler yapacağına 100 tane genç toparlasa tesislerde bilimsel olarak da hazırlasa içinden 3 tane çıksa seni kurtardı zaten. Yeni yönetimi genel olarak başarılı görüyorum. Başarılı olabilecek bir kadro var yönetimde. Ağaoğlu'nu dünya çapında golfle yakaladığı başarıları da takdir ediyorum zaten. Geleceğe bakalım, haklı çabalara destek vermek moral vermek gerekiyor. Ben güvveniyorum, inşallah başarılı oalcak. Bizim altyapıdan getirdiğimiz oyuncular 2 yıl mesai harcasa 3. sınıf yabancılardan daha çok katkılı olacak. Evi herşeyi burada, aklı burada. Hala Trabzonspor kolejini hayata geçiremedik. Evli futbolcu geldiğinde çocuğunu emanet edecek bir kolej bulamıyor. Bekar olsa zaman geçirmeye başka şehirlere gidiyor. Bu şehri bu şehrin insanlarıyla yönetmek mümkün." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor