M'Bia'dan Şok Açıklama!

Trabzonspor ile Mbia arasında yaşanan kriz devam ediyor. Önceki gün kulübe ihtar çekerek geçmişe dönük alacakları ile bu alacaklarının faizi ve yıl sonuna kadar ödenecek tüm parasından oluşan toplam 2 milyon 800 bin euro'yu talep eden Kamerunlu futbolcu i

M'Bia'dan Şok Açıklama!
Trabzonspor ile Mbia arasında yaşanan kriz devam ediyor. Önceki gün kulübe ihtar çekerek geçmişe dönük alacakları ile bu alacaklarının faizi ve yıl sonuna kadar ödenecek tüm parasından oluşan toplam 2 milyon 800 bin euro'yu talep eden Kamerunlu futbolcu ile yapılan görüşmelerden sonuç çıkmadı. Mbia'nın avukatları tüm çabalara rağmen ödemelerin bir an önce gerçekleştirilmesi konusunda ısrar ederken, görüşmelerin yapıldığı anda dahi ödemelerin geciktiğini ileri sürerek ekstra ücret talep etti. Görüşmelerin iyi niyetli bir ortamda yapılmadığını dile getiren Trabzonspor Yönetim Kurulu, Mbia'nın durumunu masaya yatıracak. 
 
Sevilla ile görüşme yapıyor 
 
Mbia'nın talep ettiği ücreti ödemeyi veya anlaşıp sözleşmesini feshetmeyi görüşecek olan yönetim kurulu, bu konudaki kararını en kısa zamanda Mbia ve avukatlarına iletecek. Ancak yönetimin bu yöndeki kararını beklemek istemeyen Mbia, menajeri aracılığıyla Trabzon'a geri dönmek istemediğini kulübe iletti. İspanya'dan eski kulübü Sevilla ile görüşme halinde olan Mbia'nın, "Ödemeler konusunda geçmişte yaşanan sıkıntılar beni tedirgin ediyor. Kafamın bu noktalarda takılı kalmasını istemiyorum" dediği öğrenildi. Bu tutum karşısında şaşıran yönetim maliyeti oldukça yüksek olan futbolcunun tavrı karşısında büyük hayal kırıklığı yaşadı.
 
Mbia'nın çektiği ihtarın bir bölümünde dikkat çeken noktalar ise şöyle: 
 
-Ödeme gecikmeleri geçtiğimiz ağustos ayında başladı ve Mbia'nın sözleşmesi gereği geciken ödemeler için faiz işlemleri de hemen devreye girdi. 
 
-Maaş ödemelerinin yanı sıra maç başı ödemeleri de, 'Bonus' adıyla ihtar mektubunda yer aldı ve bu ödemelerin de faizleri talep edildi. 
 
-Mbia'nın sadece geciken faiz alacakları 810 bin euro, geciken maç başı alacakları ise ayrıca 335 bin euro tuttu.
 
BAŞKAN USTA'DAN SERT ELEŞTiRi 
 
Süper Lig'in devre arasına Stephane Mbia krizi ile giren Trabzonspor'da başkan Muharrem Usta, isim vermeden ünlü oyuncuyu eleştirdi. Yaklaşık 3 ay geciken ödemelerinin faizinin 1 milyon 550 bin euro tuttuğunu belirten Mbia, avukatı aracılığıyla yönetime ihtar çekmişti. Başkan Muharrem Usta, isim vermeden oyuncuya sosyal medya üzerinden göndermede bulundu. Usta, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Dünya yıldızı bile olsa... Bir kulüp oyuncunun elinde oyuncak olmuşsa; sorun derin demektir. Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler