M'Bia "Trabzonspor'a başarılı olmak için geldim"

Trabzonspor'un başarılı oyuncusu Stephan M'Bia bordo mavili kulübün Periscope uygulaması üzerinden taraftarların sorularını cevapladı. Bu sırada Fenerbahçe taraftarları M'bia'ya ve Trabzonspor'a küfürler ederek hakaretler yağdırmaları dikkat çekti. M’Bia

M'Bia "Trabzonspor'a başarılı olmak için geldim"

Trabzonspor'un başarılı oyuncusu Stephan M'Bia bordo mavili kulübün Periscope uygulaması üzerinden taraftarların sorularını cevapladı.

Bu sırada Fenerbahçe taraftarları M'bia'ya ve Trabzonspor'a küfürler ederek hakaretler yağdırmaları dikkat çekti.

M’Bia Trabzon için “Burası farklı bir şehir, çok fazla gelenekleri görenekleri olan bir şehir. Kültüre burada çok fazla saygı gösterildiğini düşünüyorum. Dinin de çok fazla yaşandığı bir şehir” dedi.

Trabzon yemeklerini nasıl bulduğu konusunda sorulan bir soru üzerine başarılı oyuncu “burada sabah kahvaltıda yediğimiz omlet gibi yumurtalı bir şey yapıyorlar. İsmini bilmiyorum ama onu çok seviyorum. Türk usulü yapılan omlet diyebilirim. Et çok güzel çok lezzetli. Bununla birlikte bu yöreye has ekmek. Ekmeğin tadı çok lezzetli. Bu üç saydığım şey burada sıklıkla tükettiğim besinler” ifadelerini kullandı.

M’Bia Kolbastıyı duyup duymadığı konusunda ise “Kolbastıyı Aykut gösterdi bana. Televizyonda beraber izlediğimiz bir an den gelmişti. Ama burada insanların sürekli bundan bahsettiğini, bunu konuştuğunu Bu dansın sürekli dillerinde olduğunu biliyorum” şeklinde konuştu.

Trabzonspor’daki futbol hayatı konusunda da açıklamalarda bulunan deneyim li oyuncu, “Ben buraya inandığım için imza atmıştım. Bu projenin de temelinde her zaman kazanmak ve şampiyonluğa gitmek var. Bende her zaman kazanan karakterde bir oyuncuyum. Onun için mutlaka bu projemizi de gerçekleştirmemiz gerekiyor. Taraftarlarımız buna inansınlar sabır göstersinler. Nihayetinde biz takım için elimizden geleni yapacağız ve mutlu sona ulaşacağız diye düşünüyorum. Çok kritik maçlarda bazı talihsizliklerden dolayı kaybettiğimiz puanlar var. Her şey birmiş değil. Biz kazanmaya devam ettikçe önümüzdeki tabloyu daha net göreceğiz. Ben her zaman kazanmayı seven bir oyuncuyum. Umut ediyorum ki burada olduğum süre boyunca bir şeyler kazanmış başarmış olurum” dedi.

Yaşanan  sürecin taraftarlar içinde zor olduğuna değinen M’bia, “Taraftarlar açısında da zor oldu. Çok kısa zamanda birçok köklü değişiklik oldu. Son olarak yönetim Kurulu değişti. Yeni başkanımız ve yönetim kurulu geldi. Bunlar tabi ki taraftar için zor durumlar ama her zaman Trabzonspor’u desteklemeye devam etsinler. Onlar için burası çok önemli bir kimlik. Sonuna kadar bu takımın arkasında olmaya devam etsinler. Yarın da çok önemli bir maça çıkacağız. Uzun bir ardan sonra taraftarımızla buluşacağız. Umut ediyorum taraftarımız yarın stadı doldurur ve bizi desteklerler. Biz onların hayallerini gerçekleştirmek için elimizden geleni sonuna kadar yaparız. Onlarda gelsinler bunu görsünler ve desteklerini esirgemesinler” ifadelerini kullandı.

Trabzon’da nasıl vakit geçirdiği ile iligili olarak “Ailem ile vakit geçirmeye çalışıyorum. Ayrıca Basketbolu da çok fazla takip eden bir insanım. Benim favori sporum basketbol diyebilirim. En son burada Trabzonspor M.P.’ın Avrupa kupası maçını izledim. Maalesef kaybettiler ama güzel bir oyun ortaya koyuldu. Bizde keyif aldık. Baya kalabalık bir oyuncu grubu olarak oradaydık. Basketbolu seviyorum Burada da takip edebileceğim bir ortam var zaten” dedi.

Beraber oynadığı genç oyuncular Okay ve Aytaç ile ilgili olarak sorulan bir soruya “Okay ve Aytaç ikisi de çok kaliteli oyuncular. En büyük özellikleri de dinlemeleri ve öğrenmeye açık olmaları. Gelişimlerini daha da ileri seviyeye taşımaları lazım. İyi çalışıyorlar. Hem Trabzonspor’un hem de Türk futbolu için bu iki oyuncuyu çok önemsiyorum. Çok değer veriyorum. Onlarla birlikte burada olduğum içinde mutluyum” şeklinde konuştu.

Trabzon’daki en iyi arkadaşının Cavanda olduğunu sözlerine ekleyen M’Bia, “En iyi arkadaşım Cavanda. Ama herkesle aram iyi. Kim varsa hepsi ile güzel bir ortamımız var. Hep beraber işleri bir araya getirmeye çalışıyorum. Herkes birbirine saygı duyuyor. Bu da bu işin en önemli unsurudur” dedi.

Futbol hayatına Kamerun’da başladığını belirten M’Bia, “Futbola Kamerun’da başladım her genç futbolcunun olduğu gibi benimde babamla o dönem bir takım anlaşmazlıklarım vardı. Daha fazla okula gidip eğitimime önem vermemi istiyordu. Maalesef onu dinlemedim. Futbol ayakkabılarımı alıp her seferinde futbol oynardım 17 yaşında kendi ülkemde Kamerun’da başladım” ifadelerini kullandı.

M’bia “Eto efsane haline gelmiş bir oyuncu” diyerek, “Çok saygı duyuyorum sevdiğimde bir kişi. Ama ben yarın sahada Trabzonspor’u temsil edeceğim. Trabzonspor’un kazanması için ne gerekiyorsa sonuna kadar ortaya koymamız lazım. İşin kendi takımımla ilgili tarafına bakıyorum. Taraftarlarımızın da desteği ile kazanmak için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

Türkiye liginin çok zor bir lig olduğunu dile getiren M’Bia, “Her hafta çok zorlu maçlar bizi bekliyor. O nedenle Türkiye liginin çok zorlu ve kaliteli olduğunu söyleyebilirim. Dünyanın en fazla ilgi çeken 5 liginden biri olduğunu da söyleyebilirim. Her takım birbirine karşı iyi mücadele ediyor” dedi.

Yarın oynanacak olan Antalyaspor karşılaşması için taraftarlara çağrı yapan Kamerunlu oyuncu, “Çok önemli bir maç. Kesinlikle kazanmak istediğimiz ve o sebeple sahada olacağımız bir maç. Taraftarlarımızdan sadece sahaya gelmelerini ve sonuna kadar bizi desteklemelerini istiyoruz. Biz sahaya yüzde yüzümüzü vermek için çıkacağız. Onlarla lütfen gelsinler taraftarımızı yanımızda istiyoruz. Bizi desteklesinler kazanmak için onlarla birlikte olalım” ifadelerini kullandı.

Genç oyuncular için ise “Çok çalışmaları ve hayallerinin peşinden gitmeleri gerekiyor” diyen tecrübeli futbolcu “Genç oyuncular son dönemde bizle birlikte antrenmana çıkıyorlar. Birçoğu da çok iyi oyuncu çok daha iyi hale gelecekler. Önlerinde Okay ve Aytaç gibi canlı iki örnek var. Sürekli A takımda oynayan istikrarlı oyuncular bunlar. Neden olmasın diye kendilerine sormaları lazım. Hayallerinin peşinden gitmeleri lazım. Çok çalışmaları lazım. Burası da bu iş için çok uygun bir yer. Umarım onlarda ellerinden geldiği kadar katkıda bulunurlar. Hem Trabzonspor’un geleceğine hem de kendi kariyerlerine” şeklinde konuştu.

Futbolu bıraktıktan sonra insanlara yardım etmeyi düşündüğünü ifade eden M’Bia, “Futboldan sonra belki yardım vakfı gibi bir şey kurup yardıma ihtiyacı olan insanlara Yiyecek, içecek, barınma ve bunun gibi ihtiyaçları olan insanlara yardımcı olmak gibi bir düşüncem var. Aslında bunu ufak ufak burada yapmak istiyordum ama Çok fazla imkânımız olmadı. Onunla alakalı da bir çalışma yapacağım. Genel düşüncem futbolu bıraktıktan sonra insanlara yardımcı olmak” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor