Markovic: "Eurochallenge bambaşka olacak"

Trabzon'da 24-26 Nisan'da gerçekleştirilecek FIBA Eurochallenge Kupası'nda mücadele edecek Trabzonspor Medical Park'ın Boşnak başantrenörü Nenad Markovic, Dörtlü Final'in kendileri için bambaşka bir hikaye olacağını söyledi. Markovic yaptığı açıklamada, A

Markovic: "Eurochallenge bambaşka olacak"
Trabzon'da 24-26 Nisan'da gerçekleştirilecek FIBA Eurochallenge Kupası'nda mücadele edecek Trabzonspor Medical Park'ın Boşnak başantrenörü Nenad Markovic, Dörtlü Final'in kendileri için bambaşka bir hikaye olacağını söyledi.
 
Markovic yaptığı açıklamada, Avrupa kupasında ilk defa oynayan bir takım için Dörtlü Final'e kalmanın büyük bir başarı olduğunu belirterek, "14 maçın 13'ünü kazanarak zaten büyük başarı elde ettik. Çoğu maçlarda rakiplerimize üstünlük sağladık. Çeyrek finalde önemli bir Rus takımını büyük bir üstünlükle geçtik. Şimdi Dörtlü Final, bambaşka bir hikaye olacak" diye konuştu.
 
Organizasyonda mücadele edecek 4 takımın da kupayı kazanmayı amaçladığını ifade eden Markovic, şunları söyledi:
 
"Her takımın kupa için yüzde 25 şansı var. Rakiplerimizin hepsi iyi takım. Evsahibi takım olarak yüzde 1-2 daha fazla şansımızın olduğuna inanıyoruz. Oyuncularımız üzerinde bir baskı oluşacaktır ama onlar bu baskıyı kaldıracak seviyede. Öncelikle cuma günü Romanya takımını yenmek istiyoruz. Ondan sonrasına bakacağız." 
 
 
 
-"Taraftar en önemli silahımız"
 
Boşnak çalıştırıcı Markovic, taraftar desteğinin önemli olduğunu vurgulayarak, "Taraftar bizim en önemli silahlarımızdan biri. Sadece Trabzon'da değil, Ankara'da, İstanbul'da, diğer şehirlerde, Avrupa'da hatta Rusya'da bile arkamızdaydılar. Onların bize destek vermelerini, oyuncuları daha başarılı olması için motive etmelerini bekliyoruz. Bu, oyunun sonucuna tek başına etki edecek bir durum değil ama bizim için önemli destek olacak" ifadelerini kullandı.
 
Markovic, Trabzon'un her yerde çok önemli kitlesi bulunan büyük bir camia olduğunu anlattı. Markovic, şöyle devam etti:
 
"Maçın tarihi önemini biliyoruz. Herkes başarıya aç durumda. Organizasyona evsahipliği yapmak kupaya bir adım daha yaklaşmak olarak gösteriliyor ama bazen ters etki de yapabilir. Onun için zor anlarımızda taraftarlarımızın yanımızda olmasını, oyuncuları motive etmelerini istiyoruz."
 
 
-"Yönetimle görüşeceğiz"
 
Bordo-mavili kulüple sözleşmesini uzatan Boşnak çalıştırıcı, Trabzonspor Medical Park'ın gelecek sezonla ilgili hedefleri konusunda da yönetim kuruluyla görüştükten sonra bir karar alacaklarını belirtti.
 
Bu sezon öncelikle ligi bitirebilecekleri en iyi noktada bitirmeyi amaçladıklarını anlatan Markovic, "Trabzon basketbolda yeni bir kulüp. O yüzden sene bittiğinde başkanımız, yönetimimiz oturup yeni bir karar alacağız ama her yıl üzerine koymak istiyoruz" dedi.
 
Markovic, bu organizasyonda çalışan onlarca insanın olduğunu belirterek, "Bu sadece oyuncu, teknik direktör için değil, başkan, yönetim, taraftarlar, sponsorlar, kupayı kazanmak herkes için önemli. Kupayı kazanmak hepimiz açısından büyük ödül, hediye olacaktır. Onun için kazanmayı çok istiyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler