Mandıralı: Hoca ve transferler takıma katkı sağlamadı

Hami Mandıralı, Trabzonspor Fenerbahçe maçı öncesinde değerlendirmelerde bulundu. Mandıralı yeni alınan transferlerin ve Ersun Yanal'ın takıma katkı sağlamadığını söyledi.

Mandıralı: Hoca ve transferler takıma katkı sağlamadı

Trabzonspor’un efsane futbolcusu ve eski teknik direktörlerinden Hami Mandıralı , pazartesi günü oynanacak olan Trabzonspor Fenerbahçe maçını ve takımın son durumunu değerlendirdi.

Lig tv’ye konuşan Mandıralı, bu sene takıma katılan futbolcuları da değerlendirirken ara transfer döneminde mutlaka 4-5 kaliteli futbolcu alınması gerektiğini söyledi.
 
İşte Mandıralı’nın açıklamaları;
Trabzonspor’un çok iyi bir yerde olmadığını görüyoruz. Hem oyun anlamında hem skor anlamında hem de alınan puan anlamında tatmin edici olmadığını biliyoruz. Bu hem taraftarı hem de camiayı çok üzüyor. Çok transfer yapıldı ve bu transferlerin şu ana kadar Trabzonspor’a çok katkı sağladığını söylemek mümkün değil. Trabzonspor daha iyi yerlerde olmak zorunda. 

Çok öne çıkan bir futbolcu söylemek ne kadar doğru bilmiyorum ama Durica alınanlar içinde en doğru performans sergileyen olarak görülüyor. Kaleci Onur, her zaman çok kritik kurtarışlar yapıyor. Mehmet Ekici’den çok beklenti var. Ben Castillo’dan çok umutluydum ama o da henüz çıkış yapamadı. Yusuf zaman zaman güzel şeyler yaptı.  Mustafa Akbaş ve Zeki bu oyuncuların takıma katkısı diğerlerinden daha fazla. Trabzonspor hep şampiyonluğa oynayan bir ekip olduğu için, çok transferler yapıldı, yeni hoca alındı ama hiçbirinin şuan gerçek anlamda katkı verdiğini söylemek mümkün değil. Castillo çok yetenekli bir oyuncu ama kendinden beklenen çıkışı ve performansı ortaya koymuş değil. Ben ondan biraz farklı bahsetmek istedim ama sonuçta performansı ortada. Mesela Suk büyük bir hayal kırıklığı olarak gözüküyor şu an.


Camia bu maça çok önem veriyor. Bizler de abilerimiz de zamanında çok önem verdik. Ve çok güzel maçlar oynadık. Ama son yıllara bakıldığında hep olaylara anılıyor. Trabzonspor futbolcularının oyun içinde centilmenlik dışına çıkmadan kazanma ve futbol adına yapılması gerekenleri yapması lazım. Ve kazanarak taraftarını mutlu etmesi lazım. Taraftarın da sadece Trabzonspor’u destekleyip, takımın oyun içinde düştüğü anlarda onlara itici güç olarak tribünlerde destek verip oyun içinde kalmalarını sağlamalarını lazım. Böyle olunca takım daha güçlü olur. Belki Galatasaray maçındaki gibi galibiyeti alıp 2017’ye giriş motivasyonu alırlar.

Transfer şart. Doğru hamleler yapmak lazım. Klişe olmuş bir laf ama; transfer yapmak için transfer yapmayın. Şota’yı  Yattara’yı , Vugrinec’i , Czyio’yu gören taraftarlar yeni transferlerden böyle bir performans bekliyor. Ama gördüğümüz gibi bu oyuncular bu performanstan çok uzaklar. Nasıl bu oyuncuları bu hoca almışsa nerelere oyuncu alınacağına da o karar vermeli.  Ama 4-5 tane oynayabilecek kaliteli karakterli futbolcu Trabzonspor’a şart.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler