Kulaçoğlu, "Ben haklı çıktım"

Haber61 – Spor Servisi – Trabzonspor’un seçimlerinde kulüp başkanlığına adaylığını koyan Hakan Kulaçoğlu, şike davasıyla ilgili verilen karara açıklama yaptı. Kulaçoğlu, Türkiye Süper Lig'inin 2010-2011 sezonu şampiyonluk unvanını ve kupasını elinde tutan

Kulaçoğlu, "Ben haklı çıktım"

Haber61 – Spor Servisi – Trabzonspor’un seçimlerinde kulüp başkanlığına adaylığını koyan Hakan Kulaçoğlu, şike davasıyla ilgili verilen karara açıklama yaptı. Kulaçoğlu, Türkiye Süper Lig'inin 2010-2011 sezonu şampiyonluk unvanını ve kupasını elinde tutan kurumun, bunları çok sayıda şike ve teşvik eylemleri yaparak elde ettiği, UEFA Disiplin Kurulu, UEFA Temyiz Kurlu, CAS ve İsviçre Federal Mahkemesi kararlarıyla kesinleşmiştir söyledi. Kulaçoğlu,“Tüm bu organlar kararlarını verirken dosyadaki her delili tek tek titizlikle incelemiş ve kararlarından hiçbir şüphe duymamışlardır. Bu gerçekliğe ve daha önce alınan yerel ceza mahkemesi ve Yargıtay kararlarına rağmen ülkemizde şampiyonluğun gerçek sahibine devredilmemesi, tamamen siyasi iradenin ve sosyolojik algı operasyonlarının bir neticesidir. Hiçbir yasal dayanağı olmayan yeniden yargılama kararının nedenleri ve bu karardan beklentileri olanlar bellidir.”dedi.

Dava savcısının verdiği mütalaanın yasalar ve adalet duygusu ile hiçbir şekilde bağdaşmadığı, sağduyu ve bilgi sahibi hukukçular ile demokrat vatandaşlarımızın malumu olduğunu belirten Kulaçoğlu,”Şike sanıklarının belli güçlerin ve odakların etkileri ve de farklı hesapları ile suçsuz ilan edilmesi suçun olmadığını anlamına gelmez. Şike suçunu ortadan kaldırmaz. Tarih; şike suçunu ve Trabzonspor'un hakkının nasıl gasp edildiğini çok net ve silinemez bir şekilde yazmıştır. Eğer bir şey için ağız dolusu "Unutmayacağız, unutturmayacağız" denilebilecekse o şey işte bu yalın ve tarihi gerçektir. Aklama sürecinin içinde herhangi bir şekilde bulunan siyasileri, sözde spor adamlarına, hukukçuları ve medya mensuplarını insanlık onuruna havale ediyoruz. 2010-2011 sezonunun tertemiz şampiyonu hâlâ ve ilelebet Trabzonspor'dur. Bugüne kadar kimseden korkmadan dile getirdiklerimizi bundan sonra da gündemde tutmaya bu ülkenin aydınlık yarınları ve helal kazançtan başka bir şey yedirip içirmediğimiz çocuklarımız adına devam edeceğimize tüm futbol ve ülke kamuoyu önünde söz veriyoruz.”şeklinde konuştu.

Trabzonspor Kongresi hakkında Yargıtay kararı ile ilgili olarak da görüşlerini belirten Kulaçoğlu, “  Şahsımın da ekip arkadaşlarım ile aday olarak yarışma onuruna eriştiğim Mayıs 2013 kongresinde, yeni seçilecek yönetimin görev süresinin 6 aydan 2,5 yıla çıkarılması maddesinin oylanması sonrasındaki oy sayımında divan kurulunun hatalı karar verdiği zaten çok açık şekilde ortadaydı. Bu hatalı kararda divan kurulu kadar, onlara pervasızca baskılar yapan adayların da vebali büyüktür. O günkü seçim konuşmamda bu hatalı kararın da üzerinde durmuş, bunu yargıya taşınarak Trabzonspor'u zorlu bir yasal sürece ve belirsizliğe mahkum edebileceğini, bu nedenle de seçilmemiz halinde yargı kararını beklemeden 2013 Aralık ayında yeniden seçime gideceğimizi açıkça beyan etmiştim. Bugün gelinen nokta, diğer konularda olduğu gibi bu noktadaki haklılığımızın da delilidir.”ifadelerine yer verdi.

Açıklamanın son bölümünde Kulaçoğlu, Trabzonspor'un bundan sonra bir bilinmezlik ve yıpranma sürecinde asılı kalmaması için tüm sağduyu sahibi genel kurul üyelerimizin bundan sonraki kongrelerde daha hassas olmaları ve büyük sorumluluklar yüklenmeleri gerekliliğine dikkat çekmeyi uygun görüyorum. Mevcut yönetim kurulunu da Trabzonspor’u daha fazla yıpratmadan ve zaman kazanma basitliğine bir kez daha başvurmadan yasal düzenlemelerin gereğini yapmaya davet ediyorum söyledi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor