"Kilit adamlar: Onur,Yusuf ve Burak"

Trabzonspor'un eski futbolcusundan derbi değerlendirmesi

"Kilit adamlar: Onur,Yusuf ve Burak"
Trabzonspor'un eski futbolcularından İskender Günen, bordo mavililerin Fenerbahçe ile karşılaşacağı maçı yorumladı. 

Sabah gazetesine maçı yorumlayan Günen şu ifadeleri kullandı;

 Ersun Yanal, Fenerbahçe'ye karşı ilk 11'de değişiklik yapmalı mı? 
Konyaspor maçında alınan üç puan, lige iyi bir başlangıç oldu ama oynanan oyun için çok fazla olumlu düşüncelerimiz yok. Özellikle orta alanda önemli sorunlar olduğu gerçek. Kucka henüz beklenen düzeyde görünmedi. Onazi geçen sezon Trabzonspor'un ikinci yarıda yükselişe geçtiği maçlarda, rakipten en fazla top kapan oyuncu olarak takıma önemli katkılar yaptı. Yokluğunda aynı görevi yapması beklenen Kucka'nın etkili olduğunu söyleyebilmemiz mümkün değil. Bu yüzden Onazi'nin ilk 11'de tercih edilmesi daha doğru olur. 

 Fenerbahçe'nin Avrupa maçlarına çıkıyor olması, Trabzonspor'a avantaj sağlar mı? 
Bu tür durumları, avantaj olarak görmem. Farklı bir konsantrasyonu vardır bu tip karşılaşmaların. Vardar'a göre daha konsantre olacak oyuncular, Trabzonspor mücadelesinde. Bu yüzden Vardar ile oynayacakları ve oynadıkları karşılaşma ile bu bir olmaz. 

 Karşılaşmanın kilit adamları sizce kimler olur? 
Trabzonspor'da Fenerbahçe maçının kilit adamları kaleci Onur Kıvrak, Yusuf Yazıcı ve Burak Yılmaz olur. İlk maçta iki gol attı Burak Yılmaz ama Konyaspor savunmasının yanlışları da çok fazlaydı, bunu da söylememiz gerekir. Ben Burak'ın Kadıköy'de maçın kilit isimlerinden biri olacağı görüşündeyim. Orta sahada Yusuf Yazıcı'ya da önemli görevler düşecek. 

 Trabzonspor'un Ali Palabıyık tepkisini haklı buluyor musunuz? 
Sadece Trabzon camiasına göre bir durum değil. Bazı takımlar ile bazı hakemlerin şansları tutmaz. Ali Palabıyık ile de Trabzonspor'un şansı tutmuyor. Geçtiğimiz sezon 1-1 biten karşılaşmada 1 metrenin üstü ofsaytta olan pozisyonu göremeyen yardımcısıydı. Bunun faturasını Palabıyık'a kesmemek lazım. Ali Palabıyık'ın şansızlığı ise Trabzonspor'un başarısız sonuçlar aldığı maçları yönetmesi. Bana göre; Ali Palabıyık iyi bir hakem, bu maçta da başarılı bir yönetim göstereceği düşüncesindeyim.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor