Kafkas: Trabzon'u bilen bir teknik adam olmalı

Trabzonspor’un eski teknik direktörlerinden Tolunay Kafkas, katıldığı televizyon programında Bordo-Mavili kulübün bugünkü durumuyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.   Yönetime Mesaj Gönderdi   Tolunay Kafkas Trabzonspor’da geçmiş dönemlerde çok büyük hat

Kafkas: Trabzon'u bilen bir teknik adam olmalı
Trabzonspor’un eski teknik direktörlerinden Tolunay Kafkas, katıldığı televizyon programında Bordo-Mavili kulübün bugünkü durumuyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.
 
Yönetime Mesaj Gönderdi
 
Tolunay Kafkas Trabzonspor’da geçmiş dönemlerde çok büyük hatalar yapıldığını ifade ederek,  “Çok şükür ki, Trabzonspor camiası çok büyük camiadır. Bunun altından kalkabilecek bir potansiyeli var. Ancak bundan sonra yapılabilecek hatalar Trabzonspor’u uçuruma götürür. Trabzonspor’un başında Trabzon’u bilen, sıkıntıları minimize edebilecek bir teknik adam olmalı” dedi.
 
Galatasaray’dan Teklif Yok
 
Kafkas, “Galatasaray’dan resmi bir teklif almadım. Her teknik adam büyük takımlarda çalışmak ister. Galatasaray veya bir başka takım olur. Fenerbahçe olur, Beşiktaş olur. Ben her takımda çok rahatlıkla çalışabileceğimi düşünüyorum. Şu algıyı kırmak lazım, bizler belli kulüplerde top oynadık. İnsanların bir oyunculuk defteri bir teknik adamlık defteri var. Biz oyunculuk defterini kapattık. Teknik adamlık yapıyoruz. Mesela Aykut Hoca’nın Trabzonspor’u çalıştırmasını çok isterim. Hami Hoca’da başka bir takımı çalıştırabilir. Algılar doğru şeyler değil.”
 
Büyük Yanlışlar Yapıldı  
 
“Trabzonspor nasıl bu halle geldi?” diyen Kafkas, “Nedenlerine bakmak lazım. Kadro yapılanmasının doğru olmayışı, oyuncu transferlerinde ki yanlışlar, ekonomik yapının çökmesi başlıca nedenler. Sivas ile Mersin maçını kazanılması camiada olumlu bir hava oluşturuldu. Bu yeterli mi? Elbette değil. Tabi Trabzonspor’un şanlı geçmişine bakınca bu durum kabullenilebilecek bir durum değil.”
 
Büyük Bir Camia
 
Doğru hamleler yapmazsanız doğru transferle yapmazsanız sıkıntı büyür, yabancı oyuncular hem kötü hem pahalı olursa bunun altından kalkamazsınız. Bu da büyük bir yük getiriyor. Çok şükür ki, Trabzonspor camiası çok büyük camiadır. Dinamikleri çok fazladır. Bunun altından kalkabilecek bir potansiyeli var. Ancak bundan sonra yapılabilecek hatalar Trabzonspor’u uçuruma götürür.
 
Futbolu Çok İyi Bilirler
 
Trabzonspor’un taraftarı da basını da futboldan çok iyi anlayan iki gruptur. Takım iyi olmazsa sıkıntı çıkar. Trabzon’a özgü bir futbol anlayışı ile sahada olacaksınız. O anlayış olmazsa taraftar mutlu olmaz. O kültürü benimsemek ve o kültüre göre futbol oynatmak lazım. Trabzonspor’un bu çalkantıları atlatabilecek bir potansiyele sahip. Trabzonspor’un başında Trabzon’u bilen, sıkıntıları minimize edebilecek bir teknik adam olmalı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor