İstifa eden yöneticiden Usta'ya veryansın

"Darbe girişimi ifadesini sahibine iade ediyorum"

İstifa eden yöneticiden Usta'ya veryansın
Haber61 Spor Servisi

Trabzonspor'da Başkan Muhareem Usta'nın istifa eden yöneticilere yönelik sert sözlerinin ardından yönetimden istifa eden Yiğit Oğuz Duman açıklamalarda bulundu.

Usta'nın sözlerini karşılık veren Duman açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Ne yazık ki konuşulanı anlamadığı gibi okuduğunu da anlayamayan bir akılla karşı karşıyayız.
 
Bak kardeşim sana tane tane yazayım;
 
Biz istifa ettik zira;
 
Seçildiğimiz seçim öncesinde konuşulan ve seçmenimize söz verdiğimiz hiçbir şeyi yerine getiremiyorduk.
 
Yönetim kurulumuzun 3.ayında hazırladığımız ve yönetim kurulunda onaylanan Yönetim Modelimiz ve Trabzonspor Etik Kodları’nın hiçbirine riayet etmiyorduk.
 
Bilgiye dayalı, ortak aklı temsil eden, açık, şeffaf hiçbir kararımız yoktu. Sadece biz değil, hiçbir yönetim kurulu üyesinin alınan kararlardan doğru dürüst haberi olmuyordu. Halen de olduğunu düşünmüyorum.
 
Tam 1.5 yıl boyunca elimizden geldiğince bu kararların hakim olması adına uğraş verdik. Şu öncelik, bu öncelik diyerek geçirdiğimiz bu dönemde ufacık bir ışık alsaydık bile devam edebilirdik. Ama halen süregelen açıklamalar ve son basın toplantısı da gösterdi ki hiçbir şekilde bu olmayacaktı ve olmuyor.
 
Darbe girişimi ifadesini sahibine iade ediyorum. Ki sahibi elli kez istifa edip sonra dönecek kadar da laçka bir üyedir. İstifa edeceksen edersin, biter. Neden istifa ettiğimizi sorgulayan insanlar neden istifa edip sürekli döndüğünü de açıklayabilmeli. Kaydırak mı bu kurul. Sürekli inip binelim.
 
Bizim istifamız bir amaç için değil, seçildiğimiz seçim öncesinde amaçlanmış şeylerin yapılamıyor olması nedeniyledir. Bunu ayrıştırmaktan bile yoksun birisinin bu istifa sürecini anlamasını elbette beklemiyorum.
 
Biz bu yönetim kuruluna girerken şunları söyledik;
 
TRABZONSPOR herhangi bir spor kulübünden öte bir kavramdır. Zira bir spor kulübünden daha fazla sosyal ve kültürel misyona ve anlama sahiptir.
 
TRABZONSPOR, büyük Liderimiz Atatürk’ün sporu ve sporcuyu tanımladığı veciz ifadede belirlediği ana unsurları değerleri olarak benimser, sahiplenir ve yaşatır.
 
TRABZONSPOR’LULAR HER ZAMAN
• TRABZONSPOR’LA ÖĞÜNÜR
• TRABZONSPOR İÇİN ÇALIŞIR
• TRABZONSPOR’A GÜVENİR
 
Tüm Yönetim Kurulu kararlarında şunlar olsun istedik;
 
Yasallık; Tüm yetkililer, tüm aktivitelerinde sporu ve toplumsal düzeni düzenleyen milli ve uluslararası düzenleme ve yasalara  uygun olup olmadığına bakmak zorundadırlar.
 
Onur ve Haysiyet; tüm kurum yöneticileri kurumu yönetirken kurum onuru ve hassasiyetlerini gözetmekle sorumludurlar.
Kuruma Bağlılık; Kurum adına aldığı karar ya da yaptığı uygulamada yönetici her zaman kurum çıkarını en önde tutar. Bu mutlak bağlılık kurumun yönetim kurulu ve diğer organlarınca alınmış kararlarıyla mutlak uyum içermelidir.
 
İletişim; Kurum tüm faaliyetleri ile ilgili ilke olarak mümkün olan en yüksek düzeyde açıklık ve şeffaflığı ilke edinmiştir.
 
Katılım; Kurum genel kurullar başta olmak üzere tüm karar süreçlerinden maksimum katılımı sağlamayı ilke edinmiştir.
 
Farklılıkların Yönetimi; Kurum tarihinin de gereği olarak tüm paydaşlarının farklı düşünce ve görüşlerine saygıyı önemser. Çeşitliliğe ve farklılıkların korunmasına özen gösterir.
 
Tasarruf; tüm ekonomik ve sosyal kararlarda aşırılığı reddeder ve dikkatli davranır.
  
Biz bunların birçoğuna hizmet etmeyen hatta tam tersi çalışan bir yönetim kurulunda daha fazla yer alamadığımız için istifa ettik.
 
İstifa etmemiz bu değerlerimizden ve inandığımız bu etik kodlardan vazgeçtiğimiz anlamı taşımıyor. Elbet zamanı geldiğinde bu değerler etrafında buluşmuş, açık, dürüst, ahlaklı Trabzonspor’lularla yine Trabzonspor’umuza hizmet etmeye aday da olacağız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor