İşte yanlış transfer politikasının gerçek yüzü!

Haber61 Spor Servisi Trabzonspor’da İbrahim Hacıosmanoğlu’nun göreve gelmesinin ardından 50 civarı transfer yapılmasına rağmen bir takım oluşturulamaması büyük tepki toplayarak eleştirilere neden olmuştu. Yaşanan maddi zararların yanı sıra “Ünlü futbolcu”

İşte yanlış transfer politikasının gerçek yüzü!

Haber61 Spor Servisi

Trabzonspor’da İbrahim Hacıosmanoğlu’nun göreve gelmesinin ardından 50 civarı transfer yapılmasına rağmen bir takım oluşturulamaması büyük tepki toplayarak eleştirilere neden olmuştu.

Yaşanan maddi zararların yanı sıra “Ünlü futbolcu” adı altında yapılan transferlerin bile takım olmaya yetmediğinin gözler önüne serildiği transfer fiyaskolarıyla ilgili dikkat çeken bir ayrıntı gözlerden kaçmadı.

Bordo mavili kulübün kongresi nedeniyle hazırlanan faaliyet raporlarında yer alan bilgiler dahilinde Trabzonspor’un transfer yaparken menajere ve isme göre transfer yaptığı, futbolcu transfer ederken analiz sürecinin en hafif şekilde geçildiği ortaya çıktı. 1 Aralık 2014 – 31 Kasım 2015 tarihleri arasını kapsayan raporlarda bordo mavili ekibin yaptığı onlarca transfere rağmen “Takım ve sporcu izleme giderleri” nin en az bütçe ayrılan ve en az para harcanan kalemlerin başında olduğu belirlendi. Trabzonspor yetkililerinin yapılan transferler öncesi ve takım analizleri için harcadığı para toplam 17 Bin 106 TL olduğu raporda yer aldı. Aynı raporda bu tarihler arasında yapılan transferlere ödenen bonservis bedelleri ise 47 Milyon 545 Bin TL olduğu belirtildi.

Futbolcu transfer ederken analiz etme süreci göz önüne alındığında bu mebla çok daha fazla olması gerekirken, bu durum dev bonservis bedellerini ödeyen bordo mavililerin transferde nasıl dikkatsiz ve yeterince analiz edilmeden gelişi güzel davrandığının aynası oldu.

Öte yandan Trabzonspor’un aynı dönem içerisinde transferler için menajerlere ödediği ücret 2 Milyon 958 bin TL olduğu görülürken bordo mavili kulübün “Ağırlama” adı altındaki harcamasının bile “Sporcu izleme” giderlerinden fazla olduğu görüldü.  Bordo mavililer “Ağırlama” kalemine yaptığı harcamanın 25 Bin 651 TL olduğu raporda yer aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler