İşte Türkiye’den giden en pahalı Transferler! Trabzonsporlu isim de listede

Türkiye’den yurt dışına transfer olan en pahalı oyuncular arasında Trabzonsporlu isim de dikkat çekti.

İşte Türkiye’den giden en pahalı Transferler! Trabzonsporlu isim de listede

Futbol tutkunları da Süper Lig kulüplerinin rekor satışlarını araştırmaya başladı. Kazandırdığı bonservisle en pahalı transferler listesine giren, ilk 5 arasında Trabzonsporlu isim de dikkat çekti.

Trabzonspor altyapısından yetişen Yusuf Yazıcı, sergilediği performansın ardından 17.5 milyon Euro karşılığında Ağustos 2019'da Ligue 1 ekiplerinden Lille'in yolunu tutmuştu.

İşte Türkiye’den yurt dışına giden en pahalı 5 transfer:

Cenk Tosun - Beşiktaş -> Everton | Bonservis: 22.5 milyon Euro

Beşiktaş'taki kariyeri boyunca Demba Ba, Mario Gomez, Vincent Aboubakar ve Alvaro Negredo gibi oyuncularla rekabet halinde olan milli oyuncu, 2017-2018 sezonunda zirve yaptı. Şenol Güneş ile kendisini bulan Cenk, özellikle Şampiyonlar Ligi'nde sergilediği performansla dikkat çekti ve Ocak 2018'de 22.5 milyon Euro karşılığında Everton'a transfer oldu.

Elvir Baljic - Fenerbahçe -> Real Madrid | Bonservis: 21 milyon Euro

Temmuz 1998'de 9.5 milyon Euro bonservisle Bursaspor'dan Fenerbahçe'ye gelen Elvir Baljic, 1 sezon sonra dünya devi Real Madrid'e imza attı. John Benjamin Toshack'ın isteğiyle Temmuz 1999'da Madrid'e 21 milyon Euro bedelle transfer olan Baljic, beklentilerin altında kaldı. Transferinden kısa süre sonra dizinden ciddi bir sakatlık geçiren Boşnak solak, sakatlıktan kurtulsa bile sadece 1 gol atabildiği sezonda bir türlü beklentileri karşılayamadı.

Vedat Muriqi - Fenerbahçe -> Lazio | Bonservis: 21 milyon Euro

Çaykur Rizespor'da yaptığı patlamayla Fenerbahçe ve Galatasaray'ı karşı karşıya getiren, tercihini Sarı Lacivertliler'den yana kullanan Vedat Muriqi, 1 sezon sonra Avrupa'ya transfer oldu. Kosovalı golcü için devler sıraya girerken en ciddi hamle Lazio'dan geldi. Femerbahçe, Temmuz 2019'da 5.6 milyon Euro'ya transfer ettiği Muriqi'yi Eylül 2020'de 17.5 milyon Euro'ya İtalya'ya gönderdi. Bu rakam, bonuslarla beraber 21 milyon Euro'ya ulaştı.

Arda Güler - Fenerbahçe -> Arda Güler | Bonservis: 20 milyon Euro

Türk futbolunun son dönemde yetiştirdiği en önemli değerlerden biri olan Arda Güler, yeteneği ve performansıyla dikkatleri üzerine çektikten kısa sürede dünya devi Real Madrid'e transfer oldu. Fenerbahçe ve A Milli Takım'da kalitesini ispatlayan yıldız solak için Real, 20 milyon Euro bonservis ödedi. Sözleşmede 10 milyon Euro da başarı bonusu bulunuyor. Arda, kısa süren Süper Lig kariyerinin ardından Avrupa’nın yeşil sahalarında ter dökecek.

yusuf-yazici.webp

Yusuf Yazıcı - Trabzonspor -> Lille | Bonservis: 18.5 milyon Euro

Trabzonspor altyapısından yetişen Yusuf Yazıcı, sergilediği performansın ardından 17.5 milyon Euro karşılığında Ağustos 2019'da Ligue 1 ekiplerinden Lille'in yolunu tuttu, bu rakam bonus sonucu 18.5 milyon Euro'ya ulaştı. Dönemin Lille Sportif Direktörü Luis Campos, Yusuf'u imza töreninde şu sözlerle onore etmişti: "Kontratın 5 yıllık ama en fazla 2 sene bizimlesin. Dünya starı olma yolunda ilk imzan."

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler