İşte M'bia transferinin ayrıntıları

Bir süredir Trabzonspor'la yaşadığı ekonomik sorunlar nedeniyle mutsuz olan ve takımdan ayrılmak isteyen Stephane M'bia Çin Ligi ekiplerinden Hebei China Fortune takımına 4 milyon Euro karşılığında transfer oldu.   Böylece sezon başında bonservis ödenmede

İşte M'bia transferinin ayrıntıları
Bir süredir Trabzonspor'la yaşadığı ekonomik sorunlar nedeniyle mutsuz olan ve takımdan ayrılmak isteyen Stephane M'bia Çin Ligi ekiplerinden Hebei China Fortune takımına 4 milyon Euro karşılığında transfer oldu.
 
Böylece sezon başında bonservis ödenmeden Sevilla'dan kadroya katılan Kamerunlu futbolcunun Bordo-Mavililer'deki macerası yarım sezon sürdü.
 
İHTAR ÇEKMİŞTİ!
 
Trabzonspor ile sezon başında 2,2 milyon Euro imza parası ve yıllık 2 milyon 600 bin Euro garanti ücret alan 29 yaşındaki futbolcu, kısa bir süre önce alacaklarının zamanında ödenmemesi üzerine kulübe ihtar çekmişti.
 
Sözleşmesindeki madde gereği sezon sonuna kadar tüm ücretini faiziyle alma hakkı doğan M'bia'nın bu kararı sonrası yönetim deneyimli futbolcuyla bir araya gelerek geçici bir süre için ortak noktada buluşmuştu.
mbiaa.jpg
 
7,8 MİLYON EURO'LUK YÜK
 
Ancak bu andan sonra antrenmanlardaki mutsuz görüntüsü dikkatlerden kaçmayan M'bia, Bordo-Mavili yöneticilere ayrılma yönündeki isteğini dile getirmişti.
 
Yapılan bu transfer sonrası 4 milyon Euro'yu kasasına koyacak Trabzonspor, M'bia'nın yıllık 2,6 milyon Euro'dan 3 yıllık garanti parasını (7,8 milyon Euro) ödeme yükünden de kurtulacak. Ayrıca kulüpten 400 bin Euro'luk çeki bulunan M'bia, Bordo-Mavililer'e çeki iade etti. Mbia’nın da Çin’de yıllık 5 milyon Euro’nun üzerinde bir ücret alacağı ifade edildi. 
 
Formayla pozunu verdi
 
Stephane Mbia, yeni takımı Hebei China Fortune'ın formasıyla ilk pozunu verdi. Kamerunlu futbolcu, Twitter'da paylaştığı mesajda, "Hebei China Fortune takımına katıldığım için gururluyum. Bu maceraya hazırım" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler