İşte CAS kararının perde arkası

CAS'ın verdiği karar "Şike yoktur" anlamına gelmiyor.

İşte CAS kararının perde arkası
HABER61 SPOR SERVİSİ ÖZEL

Trabzonspor’un CAS’a götürdüğü davada ret kararının çıkmasının ardından bordo mavili kulübün hukuk kurulu üyesi Nusret Yılmaz Haber61’e açıklamalarda bulundu.


Kararın iki özeti olduğunu dile getiren Yılmaz, CAS’ın ret kararı vermesinin zaten beklenen ihtimallerden biri olduğunu söyledi. CAS’ın ret gerekçesini “TFF disiplin kurulu ve tahkim kurulu tarafsız değildir ama UEFA’nın da yerel liglere müdahale yetkisi yoktur.” Şeklinde açıklayan Yılmaz şöyle konuştu;

Kararın 2 tane özeti bulunuyor. Bizim yaptığımız başvuru belliydi zaten. UEFA’ya “Şike olayları tescillendi, Türkiye’de buna rağmen gerekli cezalar ve yaptırımlar uygulanmadı, bunu uygulayın.” Şeklinde müracatımız oldu. UEFA da bize “ Ben 2013 haziran ayı itibariyle talimatlarıma yerel liglere müdahale yetkisini ekledim. Olay 2011 yılında gerçekleşti. Yerel liglere olay tarihi itibariyle müdahale yetkim olmadığı için müdahil olmuyorum” dedi.  Biz de bunu CAS’a götürdük. 2013 haziran ayı itibariyle müdahale yetkim var diyen UEFA, Ocak 2012 tarihinde Türkiye'ye Infantino imzalı bir mektup gönderdi. O mektupta “ Siz gereğini yapın, yapmazsanız biz kendi tedbirlerimizi uygulayacağız.” Diyor. Biz de dedik ki,  “2013 Haziran ayı sonrasında müdahil olma yetkisi varsa Ocak ayında tedbirlerini uygulayacağını nasıl söyleyebiliyor” . CAS da diyor ki “ O tarih itibariyle net bir şey. Türkiye Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu bağımsız değildir, taraflıdır”. Önemli olan da bu.  Bu tespit Türk futbolu adına çok tehlikelidir. Bu kurulları ve kararlarını şaibeli hale getirir. Bunun farkında değiller ya da farkında olup bilerek bunun üzerinde işlem yapıyorlar.

İkincisi de; “TFF disiplin kurulu ve tahkim kurulu tarafsız değildir ama UEFA’nın da yerel liglere müdahale yetkisi yoktur.” Şeklinde bir karar alındı. Ret gerekçesi bu. Burada kabul verebilirdi, ret verdiği zaman birkaç ihtimalden verebilirdi. Senin taraf ehliyetin yok diyebilirdi açık bir şekilde. Gerekenleri yapmışlardır diyebilirdi vs… Ne olacağı belli zaten önce bir araya gelip toplantı yapacağız. Bazıları 8 yıl bekledi. Şu anki durum itibariyle yine mecrasında ilerleyen bir mesele… Dava açtığınız zaman yüzde yüz kazanma şansınız bulunmuyor. Bu karar da ihtimaller dahilindeydi. FIFA’ya konunun taşınacağını aylar önceden bu yana zaten söylemiştik.

NUSRET YILMAZ GÜNLER ÖNCESİNDE YAZMIŞTI

Trabzonspor Hukuk Kurulu Üyesi Nusret Yılmaz, CAS’ın olmsuz bir karar verebileceğini günler öncesinden twitter’dan verdiği mesajlarla duyurmuştu.

Yılmaz şu ifadeleri kullanmıştı;

Bilinmelidir ki, CAS nezdindeki davanın konusu yetki ve uygulanacak cezalar olup; tescillenen şikenin varlığı bu davaya konu değildir!..
CAS,önceki kararlarında 2010-11 sezonunda adı geçen kulüplerin şike yaptıklarına hükmetmiş ve bu kanaatlerinin değişmeyeceğini vurgulamıştır
Süreci, bu güne kadar kararlılık ve ciddiyetle takip eden Trabzonspor Kulübü, bundan sonra da hukuken hakkını aramaktan imtina etmeyecektir!

 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler