İşte Çalhanoğlu'nun ilk açıklaması

Aldığı ceza sonrası Hakan Çalhanoğlu ilk kez konuştu

İşte Çalhanoğlu'nun ilk açıklaması
Hakan Çalhanoğlu, FIFA'dan aldığı 4 aylık cezanın CAS tarafından onaylanması sonrası ilk açıklamalarını yaptı.

İşte Hakan Çalhanoğlu'nun sözleri: "Nisan 2011'de, 17 yaşımdaydım. Karlsruher SC için oynuyordum. Olayları bir arkadaşımdan öğrendim. Babam, Darmstadt'ta Trabzonsporlu yetkililer ile yemek yemiş. Sonra eve geldi ve bana "Hakan, bu sözleşmeyi imzalaman gerekiyor." dedi.  Babam da feci bir hata yaptığını biliyor. Bu karar sonrası o da çok üzüldü. O benim babam ve babam olarak kalacak. Fakat, bundan sonra kariyerime bir daha asla müdahale edemeyecek."

Alman gazetesi Ekspress'in neden bu mukaveleye karşı çıkmadınız? sorusuna Hakan Çalhanoğlu, "Bizim kültürümüzde, babaya karşı çıkılmaz. Ben henüz 17 yaşındaydım, olup biteni tam olarak kavrayamadım. Benim kafamda sadece futbol vardı ve babama güveniyordum. Şimdi babam, büyük bir hata yaptığının bilincinde ve bu durum onuda üzüyor. Babam, halen benim babamdır, ama o benim kariyerime asla bir daha karışamayacak" cevabını verdiği altarıldı.

KULÜBÜM İÇİN ÜZÜLÜYORUM

"Bu olay benim kariyerimde ilerlememi engellemez, hatta bundan daha güçlenerek çıkacağım" dediği belirtilen Hakan Çalhanoğlu, formasını giydiği Bayer Leverkusen için şu ifadelere yer verdi:"Benim için en üzücü olan, kulübüm Leverkusen'in bu mevzuya dahil edilmesi. Aslında bu kulübün olayla hiç bir bağlantısı yok. Hocam Roger Schmidt ile bu mevzuyu uzun uzun konuştuk ve bana ben bu duruma karşı birşey yapamam, bu olayı kafanda kapatıp, tamamen futbola konsantre olmam gerektiğini söyledi".

4 ay futboldan men cezası alan Hakan Çalhanoğlu, 21 Mayıs 2017 tarihinde sona erecek olan Bundesliga'da, bu sezon kalan 15 maçta forma giyemeyecek.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler