İlber Ortaylı'dan haddini aşan Trabzonspor sözleri! "Polis araçları yakılırken de konuştun mu İlber?"

Tarihçi İlber Ortaylı, Trabzonspor - Fenerbahçe maçı ile ilgili tepki çeken ifadeler kullandı.

İlber Ortaylı'dan haddini aşan Trabzonspor sözleri! "Polis araçları yakılırken de konuştun mu İlber?"

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı, Trabzonspor - Fenerbahçe maçı ile ilgili ifadeleri dolayısıyla bordo mavili taraftarların tepkisini topladı.

Ortaylı, Trabzonspor - Fenerbahçe maçındaki olaylarla ilgili olarak, "Yurt içi maçların Trabzon’da oynanmasına bir müddet ara verilmesi ciddi bir tekliftir" dedi.

İlber Ortaylı'nın açıklaması şu şekilde;

"Çirkin bir davranış"

"Trabzon’un ev sahibi olarak yaptığı bu hareket millî ananeye uymaz. Eğer şehre her gelen takımların onların önünde yenilmesi gerekiyorsa zaferin defne dalını ilk günden başlarına koyalım. Yalnız bunun adı o zaman lig yarışması olmaz. Yurt içi maçların Trabzon’da oynanmasına bir müddet ara verilmesi ciddi bir tekliftir. Trabzonsporlu yöneticiler ve şehir ileri gelenlerinin Fenerbahçe takımına karşı saygın bir ifade ile özür bildirdikleri görülmüyor. Bizim manevi bünyemizin kaldıramayacağı olaylar ve demeçler de var. Daha evvel Fenerbahçe’de top koşturan, şimdi Trabzonspor’da antrenör yardımcılığı yapan Egemen Korkmaz da sahaya dalmış. Bu hiçbir şekilde izah edilemeyecek çirkin bir davranıştır.

"Polis araçları yakılırken de konuştun mu İlber?"

İlber Ortaylı'nın Trabzonspor - Fenerbahçe maçına ilişkin yorumları bordo mavili taraftarlar tarafından tepki toplarken, birçok taraftar sosyal medyadan, "Bu ülkede taraftarlar polis arabalarını ters çevirip ateşe verdi. O zaman da konuştun mu İlber?" şeklinde paylaşımlarda bulundu.

polis-araclari-yakildi.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
47 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor