İHO aynı tas aynı hamam!

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimlerinden sonra ilk kez Trabzon'a gelerek basın mensuplarının karşısına geçti. TFF seçimlerinde Yıldırım Demirören'i desteklemelerinden dolayı kendisine ve yönetimine y

İHO aynı tas aynı hamam!

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) seçimlerinden sonra ilk kez Trabzon'a gelerek basın mensuplarının karşısına geçti. TFF seçimlerinde Yıldırım Demirören'i desteklemelerinden dolayı kendisine ve yönetimine yapılan eleştirileri yanıtlayan Hacıosmanoğlu, kongre söylentilerine de açıklık getirdi.

"ŞİKE DAVASI NAMUS DAVAMIZDIR VE EN UFAK ADIM BİLE GERİ ATMAMIZ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Hacıosmanoğlu, Türkiye Futbol Federaesyonu (TFF) seçimlerini geçirdiklerini belirterek, "Bir hafta geçti üzerinden. Herkes konuştu biz dinledik. Cevap verme sırası bize geldi. Bu süre içerisinde ihanet ettiğimiz, sattığımız söylendi. Beni tanıyan herkes bilir ki dünyadaki tek kişi kalsam yine Trabzonspor'u satmam. Başkan olduktan sonra TFF genel kurula iki kez katıldım. Oradaki konuşmalarımız aylarca konuşuldu.

Türkiye genelinde bizi sevenlerin sayısı arttı. Kendimizi düşünmüş olsaydık aynı tavrı sergiler o salondan çıkardık. Art niyetli ve bizi eleştirenlere malzeme vermezdik. Biz kendimizi düşünmedik. Trabzonspor'u düşündük. Bir federasyon var. Daha önce burada olan yöneticiler vardı. Burada adaletsizlikleri temsilen oturmadılar. Biz bunların yerine geçmişteki ve gelecekteki yanlışlara karşı çıkacak ve mücadele edecek insanlar koyduk. Bizim oradaki tavrımızın Trabzonspor'un namus davasını sekteye uğrattığı söyleniyor. Biz Federasyonla bir anlaşma yapmadık.

Şike davasından feragat ediyoruz demedik. Bunu akıldan geçirmek bile namussuz insanların yapacağı hareket bile değildir şike süreci namus davamızdır dedik. Bu kavramı ilk ben ortaya attım. En ufak bir geri adım atmamız söz konusu değildir. İnsanlar namuslarıyla yaşar. Bu da bizim namus davamızdır. Nereye gidiyorsa oraya kadar gitmesi gerektiğini, sonunda ölüm de olsa yürümeye devam edeceğimizi söyledik, söylemeye de devam edeceğiz. Trabzonspor üzerinden nemalanan insanların bu alanını kapattığımız için uzantıları da bir şey bulduklarında üzerine atlıyorlar. Trabzonspor sevdalılarının akıllarını karıştırmaya çalışıyorlar. sağduyulu insanların bize gösterdiği teveccühü alıyoruz" ifadesini kullandı.

1-473.jpg

"HUKUK KURULUNUN DAVAYA İHANET ETTİĞİMİZ SÖYLEYİP ÇEKİLMELERE ANLAMSIZ"

Hacıosmanoğlu, Trabzonspor Hukuk Kurulu'nun şike davasında zafiyet gördükleri için ayrıldıklarını açıkladıklarını belirterek, "Hukuk kurulu dört kişiydi. Biri ayrıldı. Bu arkadaş iyi bir yalancı. CAS'a müdahale etmemiz gerekirdi. Dört günde zorla imza aldık başkandan diye bir ifade kullanmıştı görevden ayrıldıktan sonra. Şimdi yine ayrılan hukuk kurulu üyelerine sorun ve bunu doğrulatmaya çalışın.

Doğrularlarsa başkanlığı bırakacağım. Hukuk kurulundaki arkadaşlarımız bu mücadeleyi sürdürürken bana sınırları olup olmadıklarını sordular. Beklemedikleri şekilde sınırlarının olmadığı cevabını alınca şaşırmıştılar. Bana bazı müracatlar için imzalamam gerektiği belgeler olduğunu söylediler, imzaladım. Bir önceki başkan "bana bir şey yapamazlar ama ağabeyim, ablam var diyerek imzalamış. Durum böyleyken hukuk kurulumuzun davaya ihanet ettiğimizi söyleyip çekilmeleri anlamsız" ifadelerini kullandı.

"ADAMSANIZ PARA İLE NE KENDİNİZİ NEDE MENSUBU OLDUĞU BİR KURUMU SATMAZ"

TFF seçimlerine karşılık avans alındığı iddialarına ise Hacıosmanoğlu, "Böyle bir alçaklık olabilir mi? TFF 20-30 milyon bize para verse karşılıksız, sizde onun karşılığında destek verdiniz. 15 gün sonra alacağınız parayı 15 gün önce almanız demek taviz verdiğiniz anlamı çıkmaz. Trabzonspor hakkı olan parayı almıştır. Bu tür bir adım para karşılığı yapılmaz. Adamsanız camianızı para karşılığı satmazsınız" dedi.

HALUK ULUSOY'A CEVAP

Hacıosmanoğlu, TFF seçimlerinden neden Haluk Ulusoy'u desteklemediğini açıkladı. Başkan Hacıosmanoğlu, "Son 10 güne kadar Haluk Ulusoy'a destek vermeyi düşünüyorduk. Son bir hafta kala İbrahim Usta ile aralarında geçen bir konuşma sonrasında kendisiyle görüştüm. Uzun süredir konuşmuyorduk. Benim için başlatılan imza kampanyasında herkesi aramıştı. İbrahim Usta'yı da aramıştı. Ben Trabzonluları adam bilirdim diye bir ifade kullandı. Sizin işinize geldiğinde Trabzonlu olmayacaksınız. Eğer Trabzonluysanız Trabzonsporlu olacaksınız. başka takımları hayal edip işinize geldiğinde Trabzon'u kullanmayacaksınız. Nuri Albayrak yönetimi döneminde kendisini nasıl TFF başkanı yaptığımızı bilir. Yarım kalan Sivasspor maçında telefonlarına ulaşılamamasını unutmadık. Mehmet Ali Yılmaz yerine Levent Bıçakçı'ya destek verirken Trabzonlu değil miydi?" ifadelerini kullandı.

"GENEL KURULU ARALIK AYINDA YAPILACAK"

Bugüne kadar yaptıklarını Trabzonspor sevdalıları için yaptığını belirten Hacıosmanoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizim yaptıklarımızın hepsi Trabzonspor sevdalılarını memnun etmek içindir. Bırakma kararı aldım ancak arkadaşlarımızın devam kararı nedeniyle bugüne geldik. 50 Yaşına geldim. Benim de ailem, işim ve gücüm var. Yıldırmaya çalışıyorlar. Bıkma noktasına geldim. Ama son noktası bana gösterdi ki bugüne kadar mücadeleyle gelen birinin bundan sonra da mücadeleyi bırakmaması gerek. Genel Kurul yapabiliriz demiştim. Evet yapacağız. Kimse merak etmesin.

Aralık ayına çok az bir süre kaldı. Trabzonspor daha kötü durumlara düşer diye endişeye kapılmasın. Herkes hazırlığını yapsın. İster tek çatı altında ister ayrı ayrı. Biz sevdamızı Aralık ayında da bırakmayacağız. Yanlış yaptığımızı düşünenler Aralık ayında Trabzonspor sevdalılarının karşısına geçip kendilerin ortaya koyarlar ve biz de sandıktan çıkacak sonuca saygı duyarız. Trabzonspor sevdalılarından bana gelen hissiyatif Aralıkta başkanlığı kazanmak benim için bir öncekinden daha kolay olacaktır. Trabzonspor sevdalıları yine art niyetlilere ders verecektir. Bunu hep birlikte göreceğiz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler