İbrahim Usta tarihe geçti!

Türk futbol tarihinde bir ilk gerçekleşti, İbrahim Usta yöneticisi olduğu kurum tarafından cezalandırılma olasılığıyla karşı karşıya geldi. Usta’nın yanısıra Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve 8 yönetici de PFDK’ya gönderildi.   Futbol Federasyo

İbrahim Usta tarihe geçti!
Türk futbol tarihinde bir ilk gerçekleşti, İbrahim Usta yöneticisi olduğu kurum tarafından cezalandırılma olasılığıyla karşı karşıya geldi. Usta’nın yanısıra Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve 8 yönetici de PFDK’ya gönderildi.
 
Futbol Federasyonu İcra Kurulu üyesi ve başkan vekili İbrahim Usta 6 aya kadar hak mahrumiyeti talebiyle disiplin kuruluna sevk edilirken Türk futbol tarihinde de bir ilk gerçekleşmiş oldu.
 
Trabzonspor-Gaziantepspor maçından sonra yaşanan vahim olaylara karıştığı temsilci raporlarıyla tespit edilen Usta, talimatın “Hakem soyunma odası ve koridorlarının güvenliği” başlıklı 39. maddesi hükümlerini ihlal ettiği için yöneticisi olduğu kurum tarafından cezalandırılma olasılığı ile karşı karşıya kaldı.
 
Hakem Çağatay Şahan ve ekibinin bulunduğu koridorda kapıyı tekmeleyen ve tehdit içeren ifadeler kullanan İbrahim Usta, ilgili maddenin 2. fıkrasında yer alan “Futbolcu ve Teknik Adamlar hariç olmak üzere bu talimatta belirtilen kişilerin; hakem soyunma odası veya koridorlarında sportmenliğe aykırı harekette, saldırıda, hakarette ve tehditte bulunmaları ile tükürmeleri halinde en az 6 ay hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır” ifadelerine göre işlem görecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor