İbrahim Hacıosmanoğlu'nun günahları!

TARİH 26 MAYIS 2013 Trabzonspor’un 2013’te yapılan Olağanüstü Genel Kurulu’nda, yönetim kurulunun görev süresini belirleyen 68. maddeye “Yönetim kurulunun görev süresine bir defaya mahsus olmak üzere 2 yıl eklenir” şeklinde geçici madde eklenerek yeni yön

İbrahim Hacıosmanoğlu'nun günahları!

TARİH 26 MAYIS 2013

Trabzonspor’un 2013’te yapılan Olağanüstü Genel Kurulu’nda, yönetim kurulunun görev süresini belirleyen 68. maddeye “Yönetim kurulunun görev süresine bir defaya mahsus olmak üzere 2 yıl eklenir” şeklinde geçici madde eklenerek yeni yönetimin görev süresi 6 aydan 2 yıl 6 aya çıkarıldı. Seçimi İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığında oluşturulan liste kazandı.

İbrahim Hacıosmanoğlu 2 yıla yakın süredir Trabzonspor’un başında ama bordo mavililer her kesimle adeta savaş halinde. Söyledikleri ile yaptıkları arasındaki çelişkilerle dikkat çeken başkan Hacıosmanoğlu’nun gereksiz açıklamaları nedeniyle de Trabzonspor maddi zarara uğrattı.

Başkanın açıklamaları nedeniyle bordo mavililer antrenör Tolunay Kafkas ile mahkemelik. Geçtiğimiz günlerde kendisini eleştiren taraftarları tesislere davet ederek “bugüne kadar yaptığım hataları bundan sonra yapmayacağım” diyen Hacıosmanoğlu bakın neler yaptı.

Bu durum İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yapmayacağı hata kaldı mı sorusunu akıllara getirdi.

İŞTE BAŞKANIN İCRAATLARI

Ne söyledi ne yaptı ?

***

Trabzonspor’da başkan olmadan önce kulübe siyaset sokuluyor diye bağırdı çağırdı. Göreve geldiği kongreden sonra ise kulübün menfaatleri doğrultusunda siyaseti kulübün iliklerine kadar sokacağım şeklinde açıklama yaptı. Ancak Trabzonspor’un şu ana kadar sırt reklamı dışında göğüs reklamı kol reklamı şort ve konç reklamı hala yok. Trabzonspor’un  iliklerinin içine kadar hangi amaçla siyasete alet edildiği sorgulanmaya başlandı

***

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgisinden dolayı Kazlıçeşme’deki AK Parti mitinginde seçim otobüsünün üstünde bekledi.  Trabzonsporlular siyasi olarak adeta kutuplaştı. Malouda için Avni Aker’de imza töreni yaptı. Törende ”AK Parti’ye oy vermeyen vatan hainidir” anlamına gelen sözler sarf etti. Camiayı isyan noktasına getirdi. Açıklamalarıyla Trabzonspor’u adeta siyasi kamplara böldü.

***   

TARİH 27 MAYIS 2013

Seçildiği ilk gün Mustafa Akçay’ı göreve getirdi. TV programında Türk spor kamuoyuna hava yapmak için bunu açıkladı Ancak kulübün antrenörü Tolunay Kafkas ‘ın hala görevde olduğunu unuttu. Başkanın bu açıklaması nedeniyle bordo –mavililer şimdi  Kafkas’a 3.5 milyon dolar tazminat ödeme yükümlülüğüyle karşı karşıya kaldı.

***

TARİH 16  HAZİRAN 2013

”Dünya yıldızı” diye övündüğü Malouda’yı Trabzonspor’a getirdi. Malouda sırasıyla  Mustafa Akçay, Hami Mandıralı ve Vahid Halilhdozic’le sorunlar yaşadı Maluda sonunda da  Trabzonspor’dan 4 milyon Euro’yu alıp gitti.  

***

TARİH 26 10-2014

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, döneminden önce Bordo mavili ekipte 200 personel çalışıyordu. Hacıosmanoğlu başkan olduktan sonra ilk işi tesislerden çoğu personelin işine son vermek oldu. Hatta, “Tasarruf gerekiyor, çok şişkin personel kadrosu var” diyerek kamuoyuna açıklama yaptı.  Ancak işten çıkardıklarının yerlerine yenilerini aldığı gibi 200 olan personel sayısınıda yeni alımlar yaparak 250 ye çıkardı. Buna futbolcular ve teknik kadro dahil değil.

***

Yerliye döneceğiz şeklinde kamuoyuna söz verdi ama Trabzonspordaki yerli oyuncuların tümünü sattı. 1461 deki genç oyuncuları tarumar etti. Bordo mavili takımda Trabzonluların sayılarını azalttı.

***

-Yönetiminden  de Yaşar Aşcıoğlu, istifa etti. Sebahattin Çakıroğlu, Uğur Bozoğlu, Engin Kara, İrfan Çoşkun, Osman İlyas ve Çetin Kansız  Murat Türköz Ahmet Emre, Turan Köksal Sadıklar, Ömer Demir ve Tayfun Kahyaoğlu   istifa etti Yola çıktığı ve istifa eden arkadaşları için başkan Hacıosmanoğlu  ”sokaktan yönetici toplamışız” dedi.

***

TARİH 10 ŞUBAT 2014

Sonuna kadar arkasındayız” dediği Mustafa Akçay’la ilk fırsatta yollarını ayırdı.  Akçay’dan sonra görevi devralan yardımcısı Hami Mandıralı başarılı bir grafik çizdi .Ancak sezon sonunda  başkan Hacıosmanoğlu Mandıralı ile ile yeniden anlaşmak yerine o  daha görevdeyken, arkasından Haliliodziç  ile anlaştı 

***

DEVAMI 2. SAYFADA

TARİH 14 TEMMUZ 2014

Vahid Halilhodzic’i Trabzonspor’un başına getirdi. Halilhodzic, 8 Süper Lig maçında sadece 1 galibiyet alabildi. 4 Ay sonra 8 Kasım 2014 de 4 milyon TL karşılığında ”Vahid Hoca” ile yollar ayrıldı.

***

"TARİH 11.07.2013

 Kaleci Tolga Zengin'in Beşiktaş'a transferiyle ilgili olarak;  "Milleti kandırıyorlar. Yok 10, yok 5 milyon euro istemişiz. En başından beri Tolga için 3 milyon euro istedik.Bu futbolda ilke kalmamış. Top yuvarlak, ama biz değiliz. 5-10 sefer konuştuk Beşiktaş’la. Araya 50 adam soktular, ama 2.5 milyon euronun üzerine çıkmadılar, istediğimiz 3 milyon euroyu vermediler" şeklinde konuştu. Bundan sonra  ne kadar para verirlerse versinler Tolga’yı Beşiktaş’a kesinlikle  satmayacağım” dedi. Başkanın bu açıklamalarının ardından 2 gün sonra Tolga Beşiktaş’a transfer oldu

***

Geçtiğimiz sezon Musa Nizam, Serdar Gürler, Deniz Yılmaz, İshak Doğan, Gökhan Karadeniz, Ferhat Yazgan, Kurtuluş Yurt, Fatih Atik, Serhat Çakmak, Avraam Papadapoulos, Turgut Doğan Şahin, Varis,  gibi”süper transfer”leri (!)  takıma kattı. Halilhodzic oyuncuları sahada görünce”bunlar ne böyle” diyerek yenilerini istedi. Çoğu ilk 11’de forma giyemedi, yedek kadroya bile giremedi. Satıldı, atıldı, kiralandı. Yerine iki üç kat maliyetle diğerleri alındı.

***

TARİH 31 ARALIK 2014

Trabzonspor’da Sadri Şener döneminde Genel Müdür lük görevine getirilen Sinan Zengin hakkında yenilir yutulur cinsten olmayan açıklamalar yaptı.Zengin’i Şener’in kara kutusu olmakla suçlayıp kulüpten kovdu. Zengin tazminat davası açtı. Mahkeme Trabzonspor’u Genel Müdür Zengin'e tazminat ödemeye mahkum etti. Başkan Hacıosmanoğlu Hakkında ağır eleştiriler yapıp kovduğu Genel Müdür Sinan Zengin’i  yeniden kulüpte işe aldı

***

Trabzonspor’a  döneminde yaklaşık olarak 3395 kişi üye oldu.  Çoğu üyenin  üyelik giriş bedeli ve aidatını kendi cebinden ödemiş gibi iddialar ortaya atıldı. Üyelerin kulübe kaydoluş biçimiyle ilgili çeşitli dedidodular üretildi  Bunun blok üyelerle seçim kazanma hamlesi olduğu ortaya çıktı.

***

TARİH 26 OCAK 2015

İşadamı ünlü müteahhit  ”Ali Ağaoğlu sağolsun ne zaman istesem borç verdi” dedi.  Ağaoğlu, ”İbrahim Hacıosmanoğlu’na tek kuruş para vermedim”, ”akrabalık desteğim haricinde desteğim olmamıştır” karşılığını verdi. Paraların nereden geldiği sır oldu. Bazı işadamları kulübe güvenmediği için parayı kulübe değil bana borç verdi dedi.  İş adamları Ali Ağaoğlu ve Fatih Güner'in verdiği  paraları kendi üzerine "alacak" diye kaydettirince tartışmalar büyüdü.

***

Trabzonspor’da görev yaptığı iki sezonda 62 den fazla futbolcu transfer etti. Yine de sahada oynayacak 11 kişiyi bir araya getiremedi.

***

217 Milyonluk Deniz Bank’taki kredi borcu nedeniyle Trabzonspor’un ekonomisi kötü sinyaller vermeye başladı. Göreve gelirken Trabzonspor’un borcu 170 milyon Türk lirasıydı. . İbrahim Hacıosmanoğlu’nun bilinsiçsiz ve gereksiz harcamaları nedeniyle  kulübün borcu 2 yılda yaklaşık 450 milyon TL’ye dayandı. Forma reklamı bulamadı, Akyazı’nın isim hakkını pazarlayamadı.

***

TARİH  16.5.2011

Ama ben Trabzon'u yönetenlere kızıyorum. Aziz Yıldırım diye bir adam var, bütün insanları sindirmiş. 2.5 sene görev yaptım, 2.5 sene onlara yapmadığım hakareti bırakmadım. Bana bir cevap veremediler. Ben Trabzon'un başına geldiğinde bunların hesabını soracağım göreceksiniz”dedi. 

***

Şike Savcısı geçtiğimiz ay içinde yapılan 5 duruşmada mütealasını verdi .Savcı  Aziz Yıldırım'da dahil olmak üzere sanıkların tümü için beraat istedi. 

***

TARİH 09 KASIM 2014

Transfer ve borçlanmalarda büyük payı olan ve ”para almadan çalışan bir kardeşimiz” (!) dediği Burak Gürdal’la yollarını ayırdı. Ardından da bu sezon sezon başında astronomik sayılabilecek bir ücretle daha önce de Trabzonspor’da görev yapmış olan Süleyman Hurma’yı göreve getirdi

***

TARİH 7 ŞUBAT 2015

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe maçı öncesi Bülent Yıldırım’ı aradı. ”Hocam maçı iyi yönetin” dedi.  MHK hakemlerin telefon numaralarını değiştirdi. TFF, UEFA’yla temasa geçti. Yasa değişti.  180 + 60 gün ve 400 Bin TL ceza aldı. Hakemler Trabzonspor maçlarını daha da kötü yönetmeye başladı.

***

DEVAMI 3. SAYFADA

TARİH 27 EKİM 2014

Trabzonspor-Gaziantepspor maçı sonrası Zeki Yavru ve  Mustafa Yumlu hainlikle suçlanarak, süresiz kadro dışı bırakıldı. Başkan Hacıosmanoğlu “ Ben olduğum sürece bu iki futbolcu Trabzonspor’da bir daha forma giyemez "dedi. Mustafa Yumlu bu sezon takımın değişmez oyuncularından biri olurken Zeki Yavru da sezon başında Kayseri’ye satıldı.Başkan açıklamasında her iki futbolcuyu da Trabzonspor’a ihanet etmekle suçlamıştı

***

TARİH 9 EYLÜL 2013

 Fatih Sultan Mehmet Han’ın “Ya İstanbul beni alacak yada ben İstanbul’u alacağım” şeklindeki sözlerinden esinlenerek” UEFA'nın tüzüğüne göre, bu kişiler bakkaldan ekmek çalmadı, Ben Trabzonspor'un Başkanıyım. Trabzonspor’un elinden  şampiyonluk çalındı. “ Ya Kupa ya bizi alır, ya da biz onu alırız “şeklinde açıklama yaptı.Bu gün Şike sanıklarının tümü beraat etti.Kupa ile ilgili tek olumlu gelişme yaşanmadı. Ne Başkan kupayı alabildi ne de Kupa  Başkanı.

***  

TARİH 26 HAZİRAN 2015

İstifa eden Hukuk kurulu üyelerini suçladı. Trabzonspor’dan bir bedel almadan bordo mavililerin şike davası boyunca avukatlığını üstlenen Hukuk Kurulu üyeleri  Hakan Orhan, Erdem Egemen ile Atilla Dilaver hakkında ağır ve bir o kadar mesnetsiz eleştirilerde bulundu. Hukuk kurulu üyesi Nusret Yılmaz Gazeteciler cemiyetinde basın toplantısı düzenledi ve kendilerini suçlayan başkan ve yönetime cevap verdi.  Yılmaz müdahil olmak için hazırlanan dilekçeyi imzalatmak için  4 gün boyunca başkanın keyfini beklediklerini açıkladı

***

TARİH 26 MAYIS 2014

Sürekli kupayı alamadığı ve  TFF seçimlerinde Yıldırım Demirören’i desteklediği için eleştirdiği Sadri Şener’in yaptığının aynısını yaptı. Önce Demirören’i destekledi  diye Şener’i eleştirdi sonra haziran 2015 de yapılan TFF Seçimlerinde Yıldırım Demirören’i destekledi. Trabzonspor camiası karıştı. Yönetimindeki 4 yönetici  Ömer Demir, Ahmet  Emre Turan  Köksal Sadıklar ve Tayfun Kahyaoğlu istifa etti. Demir ve Kahyaoğlu  istifasını geri aldı . Koksal Sadıklar  dışarıdan  göreve devam ediyor . A.Emre Turan ise bıraktı. Yöneticilerin ardından  Demirören’i TFF Seçimlerinde desteklemek Trabzonspor’un Şike Davasını zarar verir gerekçesiyle hiç bir ücret talep eden görev yapan  Hukuk kurulu üyeleri  Avukatlar da görevi bıraktıklarını açıkladı

***

Kulübü deneme yanılma metoduyla yöneten  İbrahim Hacıosmanoğlu ve ekibi 2 yılda 6 hoca değiştirmek gibi  yönetim başarısı gösterdi.  Göreve geldiğinde ilk olarak Tolunay Kafkas’ı gönderip yerine Mustafa Akçay’ı getirdi. Sonrada sırasıyla bordo mavili ekipte  Hami Mandıralı. Vahit Halilhodziç, Ersun Yanal  görev yaptı Hacıosmanoğlu yönetiminde son olarak görev yapan Şota ise istifa sinyalleri vermeye başladı.

***

 TARİH 26 EYLÜL 2015

Başkanlığı döneminde futbolcu kavgalarına engel olamadı. Trabzonspor’da başkanlık yapan isimler arasında futbolcuların birbirleriyle en fazla kavga ettiği dönem onun dönemi oldu.  İlk döneminde şuan F.Bahçe forması giyen Volkan  Şen Kendisine tribünden küfür edildiği gerekçesiyle kimseden izin almadan sahayı terk etti. Özer ile Medjanı arasında yaşananlar dan sonra  Osmanlıspor maçının ardından   Mehmet Ekici ,Erkan Zengin tarafından darp edildi. Hacıosmanoğlu ‘nun başkanlık döneminde futbol takımı olarak değil  Trabzonspor Dövüş Kulübü olarak anılmaya başlandı

***

TARİH 8 MART 2014

Muhalefetteyken  Nuri Albayrak döneminde Sivas maçının son dakikada olaylar nedeniyle  tehir edilmesi ve Trabzonspor’un 5 maç ceza almasını şiddetle eleştirdi. Dönemin  TFF yöneticilerinin yanı sıra Trabzonspor’u yönetenleri hedef tahtası haline getirdi. Trabzonsporu yönetenleri  beceriksizlikle Trabzonspor’un haklarını korumamakla suçladı. Dönemin TFF Yöneticisi İbrahim Usta’yıda sert bir dille eleştirdi. Kendi başkanlığı döneminde Fenerbahçe maçı saha içinde hiçbir olay yokken tehir edildi. Sivas maçı sonrası “Ben olsaydım hakem o maçı tehir edemezdi şeklinde açıklama yapan İHO  saha içinde bir tek olay olmamasına rağmen  F.Bahçe maçının  tehir edilmesini engelleyemedi. Trabzonspor tarihin en ağır cezasını Hacıosmanoğlu döneminde alırken  Maçın hakemi de ceza almadan kurtuldu.

***

"Muhalefet Yerterli İmzayı toplasın gereğini yaparım" şeklinde açıklamasından sonra muhalefet kongre için 2000 e yakın imza topladı. Trabzon yönetimine Divan kuruluna sundu. Başkan Hacıosmanoğlu verdiği sözün tam aksine gereğini yapmak yerine yan yollara sapmayı tercih etti.

DEVAMI 4. SAYFADA

TARİH 29 TEMMUZ 2015

Deplasmanda Robotnicki ile oynanan UEFA kupası maçı öncesi eski kaleci Milosevski’nin mezarını ziyarete gidileceği esnada Onur kırızı çıktı,. Onur sportif direktör Süleyman Hurma ile tartıştı, Başkan tartışmayı yatıştırmak yerine adeta körükledi Onur maç oynamadan kamptan gönderildi . İzmir’e dönen Onur’a  Trabzon’a gelmesi özel uçak yolladı ancak Onur başkanın gönderdiği özel uçağa binmedi.  Ardındanda Onur istedi diye Tolga’ Zengin’i sattık şeklinde açıklama yaparak tepki topladı

***

TARİH 4 AĞUSTOS 2015

Şikenin baş aktörlerinden Göksel Gümüşdağ’ın kulüpler birliği başkanı olmasına destek verdi. Tapelerde adı sıkca Aziz Yıldırımla anılan ve şike davasında adı geçen Gümüşdağ’a Kulüpler başkanı olması için destek veren isimlerin başında yer aldı.  Mali İşler Sorumlusu Serdar Abdi Üstünsalih  Göksel Gümüşdağ’ın boynuna Trabzonspor atkısı takması da camiayı ayağa kaldırdı

***

12 AĞUSTOS 2013

“Ermeni, Rum ya da Yahudi takımı mıyız?” şeklindeki benzetmesi nedeniyle yoğun eleştiri aldı  Gagını fark edincede  “Yabancı bir ülkenin takımı değiliz biz de bu ülkenin takımıyız” demek istedim. Sözlerimi Türkiye’de yaşayan azınlık vatandaşlarımız üzerine alındıysa buna üzülürüm. Onlardan özür dilerim.

***

TARİH 21 TEMMUZ 2014

Adı Tapelerde geçen ve göz altına alınan Sivasspor başkanı Mecnun Otyakmaz’a kefil im  şeklinde açıklama yaptı. Otyakmaz’ın kendisine söylediği sözleri kamuoyuyla paylaştı.Sonra da TFF Olağan Mali Genel kurul sonrası  Otyakmaz ile kameralar önünde tartıştı.

***

TARİH 14 ARALIK 2014

 A Spor'da Spor Ajansı programına, katılarak "Eski başkan Sadri Şener, İstanbul'da 1-1 berabere kaldığımız ve Bursa'nın şampiyon olduğu Fenerbahçe maçı sonrası Onur'u niye azarladı. Bunun cevabını versin yoksa ben açıklarım" şeklinde sözler sarf ederek Trabzonspor’nda şike yaptığı mesajını verdi. Ardından da Onur bana 'Fenerbahçe maçından sonra başkan Sadri Şener yanıma geldi ve 'Ne oldu, herkesi geçiyorlar, seni geçemiyorlar' dedi. Ben de 'Ne yapayım. Trabzon'un kalesini koruyorum' dedim. O da 'Sana mı kaldı' cevabını verdi" dedi şeklinde açıklama yaparak adeta Trabzonspor’u şike yapmış gibi göstererek Fenerbahçe ve TFF yönetiminin eline itiraf gibi koz verdi.  Yaptığı gafın sonradan farkına vardı.

***

Ben göreve geldiğimde Hakemler Trabzon’un hakkını yiyemez dedi. Bu sezon 3 maçtır Trabzon u hakemler katletti.

***  

Fatih  Tekke’ye menejerlik sözü,verdi arkasında duramadı. Ömer Eyüboğlu'na alt yapı sorumlusu olarak söz verdi sonra sözünden caydı

***

Anlaşılmaz bir gerekçeyle,ne karşılığı olduğu belli olmayan Gökdeniz Karadeniz’den  alınan 500 bin euro borç muydu hibemiydi halen bilen yok

***

Eski başkan Sadri Şener’i, gerçek olmadığını bile bile avukatlara usulsuz para ödediği gerekçesiyle  mahkemeye verdi. Kulübün temel taşlarından Faruk Özak’a Seccadeli Sahtekar diyerek büyük tepki topladı

***

" Ligin ilk  yarısın sonunda Şampiyonluğa oynamıyorsak görevi  bırakırım "dedi sözünde durmadı. 

***

Bayramlaşma törenleri ve diğer etkinliklere kulübün değerleri katılmadı . Başkan olarak Divan Kurulu toplantılarına katılıp camiaya bilgi ve hesap vermedi

***

Trabzonspor’un Mali Genel Kurulunda  yasal olmayan bir şekilde kendi adamını Divan başkanı sectirdi. Kongre karıştı. Tartışmaları uzun süre devam etti.Kulüp kamplara bölündü. 

***

Denetleme Kurulunun Tüzüzkte yazılı denetleme haklarını engelledi. 

***

   Divan Kurulunun Personelini,Sicil kurulunun üye kayıtlarını, kurullardan kendi bünyesine aldı.İstediği gibi düzenlemeler yaptığı söylentileri ayyuka çıktı. Trabzonspor’un kurullarını çalıştırmadı ve tanımadı

***  

Yerel  basını  nerdeyse tehdit etti, Baskı yaptı. Kulübe girmesini engelledi..Hollanda kampında iki gazeteciye kampa giriş yasağı getirdi.Gazeteciler kamptan apar topar geri dönmek zorunda kaldı. Basını Sadri Şener’den nemalanmakla suçladı ..

**  

* Waris de dahil olmak üzere  diğer transfer bedelleriyle ilgili çok şaibe ve iddia ortaya atıldı. .M bia ‘nın imza atmadan önce sözleşmesinde imza parası rakamı Mbianın istediği rakamdan fazla yazıldığı gerekçesiyle bu futbolcunun tepki gösterdiği imza atmadığı ve geri gittiği iddia edildi. M.Bia daha sonra Trabzon’a gelerek sözleşme imzaladı. Bu konudaki iddialarla ilgili yönetimden yeterli açıklama yapılmadı,

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor