Hurma: Trabzonspor şampiyon olamaz!

Süleyman Hurma Trabzonspor'un 100 Milyon dolar harcasa da şampiyon olamayacağını söyledi.

Hurma: Trabzonspor şampiyon olamaz!
Trabzonspor ve Kayserispor'un eski sportif direktörü Süleyman Hurma, Radyospor'da  konuştu.

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Hurma, "Kulüplerimizin şirketleşmesi gerekiyor.  Trabzonspor 100 milyon dolar harcasa da şampiyon olamaz. TFF 1. Lig'de kalite çok düşük. Play-Off'ta favorim Eskişehirspor"  dedi.

İşte Süleyman Hurma'nın röportajından satırbaşları:

'Önümüzdeki sezon mutlaka bir takım çalıştıracağım'

"Liglerimizi takip ediyorum. Önümüzdeki sezon mutlaka yeni projelerimiz olacak.  Mutlaka bir takımı çalıştıracağım. Türkiye'den ve yurt dışından teklifler var. Önemli olan fikirlerimizin uyuşması. Sportif direktörlük görevinin kağıt üzerinde zorunlu olup olması önemli değil. Önemli olan anlayışın zorunlu olması. Mesela eczane açarken başkasının diplomasını kullanabiliyorsunuz. Bu böyle bir şey"

'Türk futbolu bir yere gidemez'

"Mali tabloların bu durumda olması çok basit, yönetim biçiminden kaynaklanan bir durum. Kulüplerin en büyük sıkıntısı transfer döneminde yapılan yanlışlar. Bir kulüp 4 tane yanlış transfer yaptığı zaman ortalama 500 milyon dolar zarar ediyor. Futbolda üreten bir ülke değiliz. Kulüplerimizin şirketleşmesi gerekiyor, dernekler yasasıyla yönetilen Türk futbolu bir yere gidemez"

'Bir kulübün belli bir amacı yoksa...'

"Bir insan doğruyu bilmezse, deneme yanılma yoluyla hareket eder, bu yolla ise yanıldığını bilir ve doğruyu asla bilmez. Bir kulübün belli bir amacı yoksa, alınan sonuçlarla birlikte mutluluk ve acı duyar. Sık teknik adam değişikliğinin ana sebebi bence bu. 

'Trabzonspor 100 milyon dolar harcasa da şampiyon olamaz'

"Trabzonspor'u takip ediyorum. İkinci yarıda Trabzonspor'u normal buluyorum. Ekstra bir şey görmedim. Sahanın içini konuşuoruz, Trabzonspor kendi sorunlarını çözmediği sürece hangi transferi yaparsa yapsın, 100 milyon dolar harcasa da taraftarının beklediği şampiyonluğu elde edemez, şampiyon olamaz"

'Trabzonspor'dan kendi rızamla ayrıldım'

"Trabzonspor'da mesele oyuncu değil, önemli olan kulübün anlayışı. Trabzonspor'a çok önemli oyuncular geldi fakat yerle bir olup gitti. Ben daha önce Trabzonspor'da çalıştım. Ben bir kulüpte 6 ay çalışabilirsem, uzun süre çalışabiliyorum. O 6 aylık zaman geçiş sürecim oluyor. Trabzonspor'da bana sabredilmedi demeyelim ben kendi rızamla ayrıldım."

 "TFF 1. Lig'in kalitesi çok kötü"

"TFF 1. Lig'in kalitesi çok kötü. Üst ligle arasında çok büyük farklar var. TFF 1. Lig'i oyuncu pazarı gibi görmek mümkün değil. Altınordu ideal bir proje. Altınordu çok iyi üretim yapıyor ama sunum yaptığı yer güzel değil. Süper Lig'de olsa en az 10 kat daha fazla ücret kazanır."

"Favori olarak Eskişehir'i görüyorum"

"Play-Off lig maratonu olmadığı için her şey mümkün. Daha önce Play-Off'larda çıkamaz denen takımın üst lige yükseldiğine şahit olduk. Ben favori olarak Eskişehir'i görüyorum

Ajansspor

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler