Her Trabzonspor maçı öncesi aynı senaryo! Hakemi etkileme çabaları

Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, Trabzonspor maçı öncesi hakemleri eleştirdi.

Her Trabzonspor maçı öncesi aynı senaryo! Hakemi etkileme çabaları

Trabzonspor, Süper Lig’in 11. Haftasında evinde Sivasspor ile karşılaşacak. Bordo mavililer son iki haftadaki çıkışını sürdürmek ve puan tablosunda yukarılara çıkmanın hesaplarını yapıyor.

Rakip Sivasspor’da ise başkan Mecnun Otyakmaz her Trabzonspor maçından önce olduğu gibi şimdi de hakemler ve VAR sistemi hakkında açıklamalar yaptı.

Video Yardımcı Hakem Sisteminin (VAR) mağduru olduklarını savunan Otyakmaz, kulübün resmi sitesine yaptığı açıklamada, kırmızı-beyazlı ekibin maçlarında hakem hataları yaşandığını ve VAR sisteminin doğru kullanılmadığını öne sürdü.

Otyakmazın’ın bu açıklamalarını özellikle Trabzonspor maçı öncesinde yapması, bilinçli bir hakem etkileme çalışması olarak algılandı. Haftalardır hakem hatalarına maruz kaldıklarını iddia eden Otyakmaz’ın neden diğer maçlar öncesi benze açıklamalar yapmadığı ve özellikle Trabzonspor maçını seçtiği ise akıllarda soru işareti bıraktı.

İşte Otyakmaz’ın açıklamaları:

"Bunlar bizim hakemlerimiz, hata yapacaktır. 1 yıl boyunca karşılıklı hataları aşağı yukarı bir birini telafi eder dolayısıyla çok adaletsiz ortam oluşmaz diye düşünüyorsunuz ama VAR sisteminde böyle bir opsiyonunuz yok. VAR sistemi net bir şekilde bu olayların gerçek sonucunu size veriyor. Buna rağmen hata olduğu zaman insanın keyfi kaçıyor. Büyük paralar ödeyerek kurduğumuz VAR sistemi, yine gelip bizi vuruyor. Hem parasını veriyoruz, hem mağduru oluyoruz. Biz, gerekli açıklamaların zamanı geldiği zaman yapılması gerektiğini düşünen yönetimiz. Federasyona huzurlu bir ortam sağlamak bizim görevimiz. Hakemlerimiz ve federasyonumuz huzurlu bir ortamda çalışsınlar ki daha adaletli olsunlar. Biz bu ortamı sağlamaya çalıştıkça her maçta hata ile karşılaşıyoruz. Göztepe maçında yediğimiz golden önce ki ofsayttın tespit edilememesini ne ben, ne teknik heyet ne de taraftarımız anlıyor. Anlayan varsa da beri gelsin

Takımının hakem hatalarından dolayı puanlar kaybettiğini savunan Otyakmaz, "Ne hocamız ne de biz hiçbir takıma karşı ön yargılı değiliz. Galatasaray maçının ardından yaptığı açıklamalardan dolayı tepki aldı. Galatasaray maçında ki tepkisi doğru mu değil mi? Ona bakmak lazım. Ankaragücü maçında verilmeyen penaltımız, Çaykur Rizespor maçı yine öyle. Karagümrük maçında verilen olmayan penaltı bize bu açıklamaları yapmak zorunda bırakıyor. Kendimi hem federasyonumuzu hem de MHK'yi bir kez daha uyarma zorunda hissediyorum. Artık tahammülümüz kalmadı. Eğer yenileceksek hiçbir dış müdahil olmadan hakkımızla yenilmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
45 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor