Hayrettin Hacısalihoğlu: “Şampiyonluk başka bir şey”

Trabzonspor Asbaşkanı Hacısalihoğlu’ndan önemli açıklamalar.

Hayrettin Hacısalihoğlu: “Şampiyonluk başka bir şey”

Haber61 – Spor Servisi - Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu katıldığı TV programında önemli açıklamalarda bulundu.

Çay TV’de pazartesi akşamları ekrana gelen Trabzonspor’a Bakış programına konuk olan Hayrettin Hacısalihoğlu Galatasaray maçında önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek, “Galatasaray maçında alınan başarıya çok sıradan demek doğru olmaz. İyi futbol iyi netice bir arada olunca büyük mutluluk. Camiada mutluluk yarattığımız için bizde mutluyuz. Bu galibiyet bir ilaç gibiydi. İyi bir futbol ve iyi bir sonuçla alınması gerçekten çok önemliydi” dedi.

Hacısalihoğlu açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;

Galatasaray maçından kasaya para girmedi. Bütün gelirler temlikli. 5 yıl bu anlamda kulübe girdi olması mümkün değil. Keşke öyle olsa. Bu çok önemli. Trabzonspor bu taraftarı bu şehri mutlu etmek için var. Trabzonspor’un şuanda bir geliri yok. Ama borç kapanıyor. O tarihten sonra her şey çok daha iyi olabilir.

ŞAMPİYONLUK BAŞKA BİR HADİSE

Şampiyonluk başka bir hadise. Sadece iyi bir kadro yeterli değil. Camianın bir bütün halinde olması, arzu etmesi ve destek olması gerekiyor. Kulüp personelinden taraftara kadar herkes Trabzonspor’un zaferine hazırlanmıştı. Şampiyonluk için 1 ekonomik rahatlık olması lazım. İyi bir kadro olması lazım. Sonra bunu destekleyen üniteler olması lazım. Şehir bütünüyle destek olması lazım.

DESTEK VAR

Yorulmamak mümkün değil. Çok yoğun çok yorucu. Destek var. Şehirden de birçok kişiden de. temenni ile olmuyor. Daha somut bir şeyler lazım. 2011den sonra Trabzonspor çok şeyler kaybetti sadece kupa değil. Sevgiyi saygıyı dışardaki itibarı kaybetti. Bunları sağlamak lazım.

TRABZONSPOR GÖNÜLLERDE TAHT KURDU

Kulüpten genç arkadaşlar bir heyecanla yazmışlar. Ama olmaması lazım. Rakip takımda kendi sahasındaki maçtan sonra bir göndermede bulunmuş. Biz bunlara nazire yapmayacağız, mahcup edeceğiz. Trabzonspor şampiyon olduğu zamanlarda gönüllerde de taht kurdu. Şampiyon olduğu her dönemde kimle çekişiyorsa o takım hariç diğer takımların taraftarları bizim taraftarımız oldu. Şimdi Trabzonspor herkesle kavgalı. Kulübümüzün hakkını yedirmeyeceğiz Hakkımızı arayacağız. Ama bu işi düşmanlığa getirir tarzda değil. Biz dost sevgi kazanacağız bunları kazanınca göreceksiniz ki kupalarda kazanacağız.

RİZE İLE KIRILMA OLDU

Rize ile Trabzon arasında bir dargınlık kırılma olmuş. Hemen biz gittik sarıldık. Of ile Sürmene ile Akçaabat ile Rize’nin ne arkı var. 2-3 kişinin yaptığı yanlışı koca Rize’ye mal etmemek lazım. Trabzonspor’un şampiyon olduğu dönemdeki seyirci futbolcusuna bakın. 2 otobüs Giresun’dan, Rize’den Gümüşhane’den Bayburt’tan gelirdi. Artvin’de öyle Trabzonsporlular var ki. Biz yanı başımızdakilerle ve diğerleri ile kavgalı olursak nasıl büyük kulüp oluruz. Kavga başka yanlışı söylemek başka. Trabzonlu oyuncu istemiyoruz. Adı Trabzonspor Trabzonlu oyuncu istemiyoruz. Antrenman yapan kadroda 12 Trabzonspor altyapıdan oyuncu var. Çok güzel bir şey. Bordo mavili renklere aşıksak tutalım Barcelona’yı. Hep yeniyor. Ne güzel.

İSTİKRAR BAŞARI GETİRİR

İnşallah Aralık’tan sonra devam eder. İstikrar başarı getirir. Kimseyle ilgili bir şey söylemek hakkına sahip değilim. Bizi tanıyanlar, mutlaka olmamız gerektiği yönünde ısrarları oldu. Bizde kaçmadık olduk. Trabzonspor’un en büyük sorunu insanlar fikir sahibi olmadan bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Araştıracaksın öğreneceksin. Bilmeden tenkit ediyorlar. Önce yazacağını yazıyor sonra biz bilmiyorduk. Biz bu kulübün kurulmadan önce bahçesinde oynayan gençlerdik.  Şuanda tesislerin olduğu yerde doğdum büyüyüm ben. Trabzonsporluların yaşadıkları sıkıntılardan dolayı bir isyanları var.  

ÜNAL KARAMAN İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİ

Ünal hoca camianın içinden bir adam. Gerçek Trabzonsporlu. Herkes onu Trabzonsporlu Ünal olarak tanıyor. Başka kulüplerle çalışma imkanı oldu ama hep aklı Trabzonspor’daydı. Böyle bir durum olunca gelmesini uygun gördük. Kendisi de bunu hoş karşıladı. Boş mukaveleye imza attı. Daha önceki hocaların 5’te 1 rakamına imza attırdık. Trabzonspor uzun vadede makul şartlarda Ünal hoca ile çalışacak. Biz Ünal hocadan yönetim olarak çok memnunuz. Sadece takımın değil Trabzonspor’un diğer sorunların da ad dertleşiyoruz. Fikir alışverişinde bulunuyoruz.

AHMET AĞAOĞLU İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİ

Ahmet bey spor camiasında olumlu bir isme sahip golf federasyonunu diplerden alıp çok başarılı olmuş. Birkaç turnuvayı takip etme şansımız oldu. Uluslararası ortamda ne kadar ilgili gördüğünü ne kadar başarılı organizasyonlar yaptığını gördük. Trabzonspor’a talip oldu. Bizimle çalışmak istediğini söyleyince çalışma ortamı oldu. Bu kadar zahmeti kimse kolay kolay çekmez. Bizim dönemden bazı arkadaşlar gelen teklifleri geri çevirdi. Biz yapmadık. Ahmet Bey’le çalışmaktan çok memnunum. 24 saat Trabzonspor’u yaşayan çalışan bir arkadaşımız. Ben kendisini çok seviyorum. Ahmet Bey’i bu kulübe ben üye kaydetmiştim. Çalışmaktan mutlu olduğu bir başkan. Münakaşa ettiğimiz hiç konu olmadı. Hep bir noktada buluşuyoruz. Son kararı kulübün başkanı sorumluluğu üstelenerek veriyor.

TRABZONSPOR TV

Trabzonspor TV 2011’den beri devam eden bir hadise. Geçtiğimiz dönemlerde TV kurulacağı gündemde iken bir organizasyonda Diğer kulüp başkanları ile bir araya geldiğimizde iki ayrı kulübün başkanı ayrı ayrı günlerde böyle bir şey duyduk sakın ha dediler. Biz kurduk, taraftar baskısı yüzünden bırakamıyoruz. Teknoloji ve iletişimdeki gelişmelerle Youtube üzerinden Trabzonspor yayına başlayacak. Mehmet Yiğit Alp Türkiye’de en iyilerinden biri.  Onun organizasyonu sonucu tesislerde yayın hayatına başlamayı düşünüyoruz. Bunun yanında 1461 Trabzon maçları, altyapının şampiyonluk maçları, Trabzonspor’un antrenmanları, sakatlıklar, kadro ile ilgili gelişmeler. Bizzat Trabzonspor taraftarları anında daha sağlıklı bilgiye kavuşacak.

YENİ PROJELER

Bizim kulüpte insanlar birçok şeyi merak ediyor. Trabzonspor’un internet sayfasında halkla ilişkilerin telefonları var. Oradan istedikleri soruyu sorarak makul olmak şartıyla cevaplarını alacaklar. Trabzonspor’un ticari anlaşmalı olduğu firmalar var bunların dışında insanları kandıran faaliyetler oluyor. Bunları ortadan kaldıracağız. Proje araştırma geliştirme bölüm var. Projeleri olanlar bu birime gelerek projelerini sunacaklar, olabilirliğini araştırıp hayata geçirmeye çalışacak. Buna Trabzonspor’un çok ihtiyacı olacağını düşünüyorum. Sadece fikir sunmak olabilir, kendi çalışması ile yürütülebilecek projeler olabilir. Bunlar değerlendirilebilir.

BURAK YILMAZ KONUSU

Bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de sportif futbol endüstriyel futbola dönüştü. Bu süreçte futbolcular takımlar arasında transfer olmaya başladı. Bunlar bugünkü durumda gerçekleşen hadiseler. Trabzonspor bunun dışında da istese de kalamıyor. Bunun gizlenmesine gerek yok. Burak Yılmaz’la ilgili böyle bir durum var. Ben bu kulübün sahiplerinden gizli bir şey yapmayı doğru bulmuyorum. Transfer gerçekleşmedi. Takım alma isteğini dondurdu diyebiliriz. Kadromuzda bulunan başarılı işler yapmış önemli oyunculardan biri. Hem kendisi hem de Trabzonspor açısından önemli. Trabzonspor bundan yararlanmalı. Bugün Burak’la ilgili oldu yarın başka bir oyuncuyla ilgili olabilir. Dünyada satılmayacak bir oyuncu yok. Yusuf ve Abdülkadir’i kulübün planlaması dışında satmak istemeyiz.

DENETLEME YAPAN KURUMUN SONUÇLARI AÇIKLANACAK

Yönetim olarak denetleme kurumunun raporu değerlendirilip kamuoyu ile paylaşılacak. Denetleme yapılacak. Bugüne kadar olanın çok dışında bir şey yaptık. Bir tüzük değişikliği yaptık. Sonra yasal olmayan üyelerin değerlendirilmesi. Evrakları bile yok. Sadece isimleri var. Hiçbir evrakları yok. Bizm kulübün hesapları kitapları tüzük değişikliğini ne kadar iyi de yapsanız birkaç sene sonra farklı ihtiyaçlar ortaya çıkacaktır. İbra hadisesi bizim kulüpte mutlaka düzenlenmesi gereken bir şey. Kongrede kapı önünde bir kitapçık dağıtılıyor. Bir mali müşavir bile bunu alıp yarım saatte inceleyip eleştiri yapamaz. Bunları değiştirdik. Bu hesaplar bir kaç gün öncesinden dağıtılacak gibi maddeler koyduk.

TRANSFER KONUSU

Bundan sonra alınacakları Türk parası ile almaya çalıştık. Avrupa’daki oyuncuyu Türk parası ile almak imkansıza yakın. Keşke imkan olsa da Türk parası olsa. İyileştirme yapılacak oyuncular var. Bugüne kadar olmadı. İnşallah bundan sonra inşallah olur.

Türkiye’nin ve dünyanın bugünkü işleyici yapıcı olması lazım. Sporu spor gibi değerlendirmek lazım. Kin ve nefret beslememek lazım. Bunu yaparsak gençlere topluma kötü bir iş yapmış oluruz. Yöneticilerin söylediklerine dikkat etmesi lazım. Trabzonspor spor camiası ile barışık ve dost olması lazım. 2010-2011 yılındaki şampiyonluk oluşumunu ortay çıkaranlardan biri benim. Beni eleştiriyorlar savunmuyorsun diye. Trabzonspor bunun mücadelesini sürdürürken bir şeylerden de vazgeçmemeli.

Ekonomik şartların imkan verdiği ölçüde transfer yapmaya çalıştık. Kulüp faaliyetlerini sürdürürken en uygun şartlarda transfer yapmaya çalıştık. Önce ihtiyaç olan bölgeler tespit edildi. Kadro aritmetiğine göre oralara oyuncu arandı. Bu oyuncu ihtiyaçlarını tespit eden izleme komitesi, oyunculardaki özellikleri belirleyen de teknik heyet. Bu oyuncuların maliyetleri ödemeleri önemli. Kulübümüzün ekonomik sıkıntıları var bu sıkıntılarda olabilecek en uygun oyuncuları almaya çalışıyoruz. İzleme komitesi teknik heyet ve yönetim değerlendirdi. Düşüncelere en uygun olanları bulunmaya çalışıldı. En iyi oyuncuları aldık demiyorum. Bugünkü şartlara uygun oyuncular aldık. Kamp döneminde gelseler daha iyi olurdu ama o gün başka sıkıntılar vardı.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler