Hakemlerini kurban veren TFF ve MHK’dir

Süper Lig eski hakemlerinden Muhittin Boşat Star gazetesinde yeralan köşe yazısında Trabzonspor'un bu sezon yaşadığı hakem hatalarına vurgu yaparak TFF ve Merkez hakem kurulunu suçladı. İşte o köşe yazısı; On gün önce Trabzon’da oynanan Trabzon-Beşiktaş m

Hakemlerini kurban veren TFF ve MHK’dir

Süper Lig eski hakemlerinden Muhittin Boşat Star gazetesinde yeralan köşe yazısında Trabzonspor'un bu sezon yaşadığı hakem hatalarına vurgu yaparak TFF ve Merkez hakem kurulunu suçladı.

İşte o köşe yazısı;

On gün önce Trabzon’da oynanan Trabzon-Beşiktaş maçı golsüz berabere devam ederken, Mustafa Yumlu’nun yerde bilerek eli ile topa dokunup oynadığı pozisyonda hakem Bülent Yıldırım, Beşiktaş lehine çok net bir penaltı kararı vermesi gerekirken oyunu devam ettirmişti. Hakem Bülent Yıldırım bu penaltıyı neden vermedi ya da veremedi? Bu sorunun cevabı görmedi, göremedi diye geçiştirilemez. Bülent Yıldırım’ın bu penaltıyı vermemesinin altında Türk hakemliği adına çok önemli gerçekler yatmaktadır.

Hakem Bülent Yıldırım önemli bir devlet kurumunda üst düzey bir yönetici olarak görev yaparken, TFF tarafından kendisine yapılan sözleşmeli profesyonel hakemlik teklifini kabul edip kendi işini de bırakmıştır. Sözleşmeli hakemliği seçerken de kafasındaki  yaptığı hesap, TFF’den alacağı maaş ve her ay yöneteceğini  düşündüğü ortalama üç maçtan kazanacağı para ile yaklaşık  40.000.TL’lik bir kazancı kapsamaktadır. Ancak bu sezon Trabzon aleyhine karar veren hakemlerin başına gelenleri herkes gibi Bülent Yıldırım da bilmektedir. 2 Ekim 2015’te Trabzon’un yenildiği Konya maçını yöneten hakem Süleyman Albay’a 6 aydır Trabzon korkusu nedeniyle MHK tarafından  Süper Lig’de maç verilmemektedir. Yine 28 Ekim 2015’te Trabzon’da oynanan ve Trabzonspor’un 2-2 berabere kaldığı G.Antepspor maçı sonrasında maçın hakemi Çağatay Şahan arkadaşları ile birlikte gece yarısına kadar hakem soyunma odasında mahsur kalmış ve o günden bu güne kadar da MHK tarafından Trabzonspor korkusu ile Süper Lig’de kendisine maç verilmemiştir.

Galatasaray-Trabzon maçında kötü bir yönetim gösteren hakem Deniz Ateş Bitnel’in başına gelenler ise çok daha üzücü. Trabzon’un kaybettiği maçtan sonra FIFA kokartlı hakem Deniz Ateş Bitnel hiç maç alamadığı gib,i bizzat TFF Başkanı tarafından “Genç bir hakemimizi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz “ denilerek kendisine bundan sonra maç verilmeyeceği deklare edilmiştir. Bu arada UEFA tarafindan Deniz Ateş Bitnel’e verilen maç Trabzon’u kızdırmama adına ,TFF tarafından resmi internet sitesinde dahi açıklanamamıştır.

İşte bu olayları çok iyi bilen Bülent Yıldırım da Beşiktaş maçında Trabzonspor aleyhine vermesi gereken net penaltıyı Süleyman Abay, Çağatay Şahan ve Deniz Ateş Bitnel’in başına gelenleri çok iyi bildiği için vermemiş  ya da verememiştir.

Yaşananların sorumlusu ise koltuklarını koruma uğruna hakemlerini kurban veren TFF ve MHK’dir . Ancak unutmamak gerekirki, bugün hakemleri kurban olarak verenler gün gelir kendileri de kurban edilirler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler