Hacısalihoğlu: "Trabzonspor sadece kupa kaybetmedi"

Trabzonspor eski Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu Haber61 TV’de yayınlanan Kısa Pas programının konuğu oldu. Hacısalihoğlu şunları söyledi; Uzun süredir 2011 dönemindeki konuşmalarına, tapelerine baktığınızda Galatasaray başkanı ile Fenerbahçe Başkanı ar

Hacısalihoğlu: "Trabzonspor sadece kupa kaybetmedi"

Trabzonspor eski Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu Haber61 TV’de yayınlanan Kısa Pas programının konuğu oldu.

Hacısalihoğlu şunları söyledi;

Uzun süredir 2011 dönemindeki konuşmalarına, tapelerine baktığınızda Galatasaray başkanı ile Fenerbahçe Başkanı arasında geçen bazı konuşmalar var. Trabzonspor’un geldiği nokta İstanbul medyasını ve takımlarını rahatsız eden konuma geldi. Trabzonspor buna neşter vurdu. O sezonda Trabzonspor sadece kupa değil başka şeyleri de kaybetti. Bu maçtaki hadise de Trabzonspor’u ne kadar sıradanlaştığını ve Trabzonspor hakkında neler düşünüldüğünü ortaya koydu. İşin sıcaklığı geçinde ulusal basın aman ha bu işi uzatmayın durumuna gidiyor. Yapılanı değil olması gereken veya daha uygun olması gerekeni yapmaya başladılar. Trabzonspor neredeyse haklı olduğu konumda işi karıştıran Türk futboluna zarar veren konuma geldi.

YAYINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

Trabzonspor nevi şahsına münhasır bir konumdadır. Taraftarlar bazen çok abartılı bir konum Trabzonspor’a uygun görüyorlar, bazen de öldük bittik gibi dur durumu ortaya koyuyorlar. Trabzonspor nedir ne değildir. Ne olması lazımı iyi bilmek lazım. Geçmişte bunlar fazla değildi. Bu işlerle ilgilenenler azdı. Oradakiler durumu iyi biliyorlardı. Şimdi yeni nesil en büyük Trabzonsporlu biz diyor. Bu sevindirici ama geçmişi unutuyorlar.

Trabzon’u doğru tahlil edersek Türkiye’deki birçok şehre bakarsak elinden alınan kupaları da sayarsak Trabzonspor bu yıllarda şampiyon olamazsa bile birçok başarı göstermiş. Trabzonspor’da bir eksiklikte insanlar bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak istiyor.

Trabzonspor camiasının binlerce değeri yok ki. Az var. Bunları yok saymak değersizleştirmek olmamalı. Bu kulüp çok zor dönemlerden geçti. Başka kulüplerdekiler çok üstün meziyetli adamlarda bizimkiler çok mu kötü. Bir camianın oto kontrolü ortadan kalkarsa o zaman yanlışlar tekrarlanarak kuruma zarar verir. Uyarı ve ikaz yapmak lazım. Söylenenin ne olduğuna bakmak lazım.

Başkanın yaptığı açıklamaları doğru buluyorum. Kendi konumuna göre. Daha yeni başkan oldu. Bazı şeyleri bilen bir arkadaş değil. Taraftarın tepkisini azaltacak bir açıklama yapması gerekiyordu. Öylede bir açıklamada yaptı.

Trabzonspor’da 2-3 tane ne olması mümkün olan iddia var. Biri Trabzonspor’u ligden çekmek. Kanuni olarak böyle bir durum mümkün değil. İkincisi Trabzonspor’u İstanbul’a taşımak lazım deniyor. Böyle bir şey kurallar gereği mümkün değil. Bu takım büyük başarıları aldığı zaman İstanbul’dan mı yönetiliyordu. Siz bu işi daha iyi yaparız diyorsunuz. İstanbul’da takımlar var. Bunlardan birini alın ve ismini öz hakiki Trabzonspor yapın. Renklerini de çok bordo çok mavi yapın. Bu zamana kadar birçok başkan İstanbul’dan geldi. İstanbul’dan yönetilmeyle daha mı iyi oldu.

Avrupa kupası maçlarını seyrediyoruz. Orada da öyle hatalar oluyor ki. Türkiye’de hatalara karşı futbolcuların tepkisi dünyada yok. Hakem düdüğü çalmadan futbolcular hakeme koşmaya başlıyor. Bir güven kaybı var. Türkiye’de Her konuda her işte art niyet arıyoruz. Bizim maçtaki hakem bugüne kadar seyrettiklerimizin dışında. Çok hakem atası gördük. Maç kaybettiğimizde kazandığımız da oldu.

Trabzonspor’un kurulduğu yıllardaki futbol yapısı ile bugünkünün alakası yok. Bu kadar büyük meblağların dolaştığı. Bu bahis iddialarına o kadar müsait bir ortam ki bunu anlamak ispat etmek mümkün değil.

Trabzonspor bir spor kulübü aynı zamanda bir şirket. Sermayesi insan. Sermayesi insan olan bir kulübün halkla ilişkiler departmanı çok büyük olması lazım.

Salih’in yaptığı hareket Bir taraftar olarak yüreğime su serpti ve hoşuma gitti. Başka bir taraftan da kulübe vereceği zarar konusunda olmaması gereken bir durum. Takımın kadrosu ortada. TFF “çocuk isyan etti ceza vermeyelim” demeyecek. Taraftar olarak çok keyif aldım ama yetkili olsam ceza verirdim belki. Şimdi bizim savunma sıkıntımız var. Aykut’a 5 maç ceza verildi mi ne olacak. Osmanlı maçını da hadi saymadık. Ama sonrasındaki maçlarda ne olacak. Belki hakeme yumruk atsa daha da hoşumuza giderdi. Ama oyunculardan eksik kalmamız doğru olmadı. Önce kendi ayaklarımız üzerinde duracağız sonra haksızlıklara tepki göstermek için şansımız daha fazla olur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor