Hacıosmanoğlu veda eder gibi konuştu(!)

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun son gelişmelerle ilgili olarak Mehmet Ali Yılamz Tesislerinde basın toplantısı düzenlenledi.   HACIOSMANOĞLU'NUN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!   Trabzonspor Eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'sözlerine

Hacıosmanoğlu veda eder gibi konuştu(!)
Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun son gelişmelerle ilgili olarak Mehmet Ali Yılamz Tesislerinde basın toplantısı düzenlenledi.
 
 
Trabzonspor Eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'sözlerine Fransa'nın başkenti Pariste yaşanan terör saldırısı kınayarak başlarken" Terörün dini yoktur. nerede olursa olsun Lanetlemek lazım. Fransa'da yaşanan terör olayını lanetliyorum"dedi.
 
Trabzonspor başkanlığını çocukluğunda hayal ettiğini belirten Hacıosanoğlu"İnsanlar hayal kurar ve peşinden gider. Bizde Trabzonspor Başkanlığını hayal ettik. Peşine düştük. Allah nasip etti ,Trabzonspor'a başkan olduk. Şuanda mahkeme kararı ile başkan değilim. Ben her yerde bu düzenin başkanı olacaksam Allah nasip etmesin dedim. Ben siyasetten anlamam. Benim hayatımda gri yok. Hep siyah ve beyaz var. Biz bir mücadelenin içine girdik. Hem içerde hem dışarda Trabzosnpor'un haysiyetini onurunu korumaya çalıştım"dedi
 
Hatamız insanlara inanarak onların istediklerini yapmak olabilir. Başkan olduktan sonra Türk futbolunu kirleten 3 temmuz süreci ile mücadele ettik. Kendi camiamızdan bile "kavga ederek bu külüp yönetilmez" diye eleştiri aldık. Haklılık payları olabilir. Ama böylesine haksızlığa uğramış bir durumda tavrımızın herkes tarafından tavsip edilmesi söz konusu değil.
 
İlk sene kimse şampiyonluk beklemesin dedik. İkinci sene bizim hakem hataları ile kaybettiğimiz puanların yanına diğerlerini koyunca şampiyon olurduk. İkinci sene kavga etmeyelim, düzenli gidelim. Sportif başarı için karşımıza başka engeller çıkmasın diye devam ettik. Şahsıma değil Trabzonspor'un manfaatlerini düşünerek. Yönetime Trabzonsporlu arkadaşları koyarak bir yola girdik. Bu konuda ağır bedeller ödedik. Önemli oyuncular aldık. Avrupa'da en başarılı dönemi yaşadıktan sonra elenmeyeceğimiz bir takıma elendik. Yılmadık ligde başarımız için kilitlendik. Biz önceki seneler kavga ediyorduk ama kavga ettiğimiz senelerde dahi böyle kıyıma uğramadık.
 
Bu sene bariz hakem hataları ve kendi evinde haklem kararıyla yenildiği bir sezon yaşamamıştır Trabzonspor. Yetkililerle konuşuyoruz. Kendilerininde nasıl bunların oduğunu anlamadığını söylüyorlar. Samimiyetlerine inanmak istiyoruz. Ama inanamıyorum. Çünkü eylemleri ile söylemleri birbirini tutmuyor. Bunlara hakem hatası diyemiyoruz, kasıt arıyoruz. Hakeme maç vermeyeceğiz diyorlar. Hakem başka maçlara çıkıyor. 
 
Benim için agresif bir adam diyorlar. Ben beyazsanız beyaz, siyahsanız siyah olurum. Yaklaşık bir senedir konuşmadık. Galatasaray maçından sonra ufak bir serzenişte bulundum. Konya maçında konuşmadım. Gaziantep maçından sonra konuştum. Trabzonspor'un haysiyetiyle oynanıyorsa ve siz buna tepki göstermiyorsanız haklı kalmamın bir faydası yok. Bu operasyonlar yapılıyor. Elin oğlu hırsıza sahip çıkıyor. Bizde Hacıosmanoğlu gitsinde bu külüp batsın diye uğraşıyorlar. Bu benim değil şehrin meselesi. Trabzonspor'u kurtaracağım diyen abiler. Bu kulübü zarara uğratmadılar mı? Ne yaptınız? Bu kulübün haysiyeti şerefiyle oynandığı zaman sessiz kalarak bir çare bulabildiniz mi?
 
Hacıosmanoğlu 17 sene ile yargılanacak diyorlar. Hacıosmanoğlu Trabzonspor için 270 sene yatar. Devletin olduğu yerde insan alıkonulabilir mi? Bu yarın sizinde başınıza gelecek. Bir 30 sene daha aynı kaderi yaşarsınız. Kimseyi suçlamayacağım. Ama Trabzonspor'un abisiyim diyenler. Bizim mücadele etmediğimizi söyleyenler. yandaşlarına haber yaptırdılar. ben kaybetmedim Trabzonspor kaybetti. Trabzonspor'un mücadelesi devam ediyor. 
 
Biz göreve seçildik seçildiğimizin ertesi güğnden beri mahkemelerle uğraşıyoruz. Trabzonspor'un abisi, Başbakanın Trabzon' a geleceğinden bir gün önce basına benim için açıklama yapıyor ve benim için " Bu adam bana sövüyor kimse buna birşey demiyor" diyor. Neden başbakan geldiğinde bunu yapıyor. Bunu başbakan okusun istiyor. Ben kimseye sövmedim. Kimseyi mahkemeye vermedim. Dokunulmazlığı vardı kalktı hakkında dava açıldı. Biz neyle uğraşıyoruz. İçerde dışarda görüşmeler yapıyoruz anlaşmalar yapmaya çalışıyoruz ama herkes Kayyum atandı.diyor engelleniyoruz.  Yaptığımız bütün görüşmelerde karşımıza Kayyum olayı çıkıyor. 2 ay bekleyemediniz mi? Yaşadıklarımıza uğradığımız haksızlıklara anlam veremiyorum.Hazreti Ali'nin bir sözü vardır. " Vefasızlık görsen de vefalı davranın der ben öyle yapacağım.
 
20151114aw577245_01.jpg
 
Hakem hataları ile puanlarımızı alanlar olmasaydı bugün başka şeyler konuşacaktırk. Bu operasyonları yapanlar yaptıranlar var. Şike konusunda hiç kimsenin yapmadığı mücadeleyi vereceğiz. Bizden öncekiler nasıl susturulduysa, Trabzonspor bu mücadeleden istediğini alamazsa herşey onların yüzündendir.
 
Mecliste Şike yasası değişirken namazında dahi Trabzonspor'u düşünerek namazı bozulan kişiler o mecliste değilmiydi. Neden orda tepki götermediler. Çünkü makamlarından olurdular.Rahatları bozulurdu. . Elbetteki bişzim niye bu haksızlıklarala karşı karşıya kalıyorum diye kendime soruyorum. Tek nedeni biliyorum o da "3 Temnmuz sürecinde gasp edilen haklarımızı Avrupa'da en iyi şekilde aradığımız için. Ne zaman Avrupa'da b ir dilekçe verirsek hakıszlıklarla karşı karşıya kalıyoruz. Altında yatan derin nedenler olduğunu düşünüyorum. 
 
İnsan düşünüyor neyin mücadelesini veriyorsun diye. Bırakıp gitmek istedim ama sokakta Trabzonspor sevdalılarının bize gösterdikleri sevgiye yanlış yapmaktan korkuyorum.  Bu kadar enrikaların çevrildiği Türk futbolunda nasıl mücadele edeceksiniz. Trabzonspor'u bir kişiyi başkanlıktan indirmek için zorac sokmanın anlamı yok. 3 aydır yaşanan sıkıntıların ve bundan sonra yaşanacakların sorumlusu kim olacak. Bu külüp benim aldığım dönemden daha iyi durumda. Biz bu kulübün borçlarını yapılandırdık. Bugün itibari ile 500-600 milyon borcu var diyorlar. Kulübün borcu 402 milyon dur.
 
Kulübün borcu EURO ödemelerinden kaynaklanıyor. Kulübün hiç bir yerden sponsoru yoktu. Diyorlarki siyasilerden destek aldı, birde kulübü borçlandırdı. Trabzonspor bugün başarısız bir noktadaysa bizlerinde hatası var kabul ediyorum. Ancak hatanın ana sebebi benim ve yönetim kurulu arkadaşlarımın olmadığını düşünüyorum.
Başkanlar bazen  müdahale eder. Ben bu güne kadar hiç kimseye müdahale etmedim. Hocalar rahat çalışssın diye her istediklerinide yerine getirdim. Bir kez müdahale ettim oda Gaziantep maçında. Süleyman bely şahittir Aradım ve dedim ki" Cardoza ve N7doye oyuna girmezse ben Trabzonspor başkanı olarak kalmayacağım" Benim 14 yaşandaki oğlum"Baba beni hoca yap takım çıkarayım,eğer  kazanamazsam beni evlatlıktan at diyor. 
 
Dışardan içeriden operasyon yapanlar takımı bu hale getirdi. Trabzonspor'u sahiplenenlerin bu takımı ne hale getirdiğini kamuoyunun bilmesi gerekiir. Suçlu Hacıosmanoğlu diyorlar. Kadroyu benmi yapıyorum. Taktiği benmi veriyorum. Hocamın iyi niyatinden şüphem yok. Sadece insanların art niyetini ortaya koymaya çalışıyorum. Bunların karşısında da insanın Trabzonspro'a başkanlık yapası da gelmiyor. Ama öylesine vefa borcum olan insnalar varki. Eski düzene dönecek Trabzonspor'u bırakırsanız. 30 senedir ne yaşadıysa bundan sonrada onu yaşayacaklar. 
 
Başkanlıkla ilgili değerlendirmemi yapacağım ve sizlere daha sonra duyuracağız. Yönetimdeki arkadaşlarımla görüşeceğim. Trabzonspor'un milyonların takımı onların şerefleri ve haysiyetleri ile oynanaması için mücadele etmek lazım. Bunu da gerçek Trabzonspor sevenleri ile beraber yapılacağına inanıyorum. Bizim başımıza gelenlerin nedenini çözmüş değilim. Biz varken şike mücadelesi devam edecek. Bizden sonra devam etmezse bilinki bizden öncekileri nasıl susturduysalar onları da öyle susturdular. 
 
Bugün hocanın tercihleri yanlış olabilir, oyuncularda oynamayabilir. Ama bir takımın yenmesini istemiyorsanız ince ince kıyarsınız. Hakem hatalarının olduğu maçları alsaydık bugün Şota'yı kimse tartışmıyordu.
 
Bizim kongreye gidip kazanmak gibi bir sıkıntımız yok. Biz bizi sevenlere güveniyoruz. Bizim hangi zor şartlarda kongre kazandığımızı insanlar iyi biliyor. Bizim söylediğimiz hem iç hem dış kaynaklı algı operasyonları yapılırken Hacıosmanoğlu gitmesi için bunları yapanlar Trabzonspor'a hizmet etmiyor.
 
Biz bize hassas davranılmasını değil adaletli davranılmasını istiyoruz. Adil bir yönetim istiyoruz. 
 
Biz başkan olursak Trabzonspor mahkeme kapılarına gider. Başkası başkan olursa gitmez. Ben Trabzonspor'a zarar verecek hiçbir şeyi yapmam. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor