Haber61 Canlı yayınında flaş yabancı oyuncu açıklaması! “Sayının azaltılması lazım”

Trabzonspor Divan kurulu Üyeleri İskender Önal ve Süleyman Atal haber61’e açıklamalarda bulundular.

Trabzonspor Divan Kurulu üyesi İskender Önal, Haber61’den Tuncay Lakot’a yaptığı açıklamada yabancı oyuncu kuralı ile ilgili “yabancı oyuncu sayısının azaltılması lazım” dedi.

“BORCUN AZALTILMASI LAZIM”

Trabzonspor’un borcunun azaltılması gerektiğine vurgu yapan Önal, “Umarım yönetimimiz bu konularda biraz duyarlı olur. Trabzonspor’un borcunu azaltması lazım. Bu gidişle borç daha da yukarılara çıkacak diye endişe ediyorum. Altından kalkılamaz boyuta geldiği zaman da korkarım ki bazı Anadolu kulüplerinin seviyesine düşeriz diye çok korkuyorum. Ekonomik bağımlılık çok başka bir şey. Trabzon’un ekonomisi bu borcu kaldıracak durumda değil. Birbirine bağlı bütün şeyler” şeklinde konuştu.

haber61-canli-yayininda-flas-yabanci-oyuncu-aciklamasi-sayinin-azaltilmasi-lazim.jpg

“YABANCI OYUNCU SAYISININ AZALTILMASI LAZIM”

Yabancı oyuncu kuralına değinen Önal, “Orada dile getiremediğim tek husus var. Futbol Federasyonu’nun yabancı futbolcu sınırlamasına Kulüpler Birliği’nin gazını alarak mutlaka ve mutlaka sayısını azaltması lazım. 14’ler ile 12’ler ile Türk futbolu bir yerlere gelemez. O zaman Türk oyuncusunun sahada yer alması mümkün olmayacak. Bizim zamanında 2’den 3’e çıkarıldı. Ondan sonra birden bire o çıta yükseltildi. Yazık, günah. Hem ekonomik hem oyuncu kapasitesi olarak. İngiltere milli takımı bugün görüyorsunuz başarılı olamıyor. Kulüpleri hep yabancıyla dolu çünkü. O örnek de bizlere ders versin. Ben Trabzon’da TFF’nin çalışmalarında bunu yaparak yabancı sayısını belirli bir sayıda tutması lazım. Kademeli olabilir. Bir dahaki sene 8’e düşürür. Sonraki sene 5’e düşürür. Bana göre 3’ten fazla olmaması lazım. Çünkü bizim zaten Avrupa Kupaları’nda Türkiye’nin iddialı olabilmesi için ya çok çok kaliteli en az 5-6 tane yabancı oyuncu alacaksınız ki ona hiçbir takımın bütçesi yetmez, ya da kendiniz oyuncu yetiştireceksiniz. Galatasaray Avrupa’da başarılı oldu. Neden, o dönemde başarılı bir Türk jenerasyon yakaladı. İçerisine 3-4 tane yabancıyı monte etti ve başarılı oldu. Aynı şeyi Trabzonspor da başarabilir ama federasyonun bu kararları alması lazım” dedi.

“FUTBOLU YENİDEN REVİZE ETMEK LAZIM”

Önal’ın ardından Haber61’e konuşan Süleyman Atal, “İskender ağabeye katılıyorum. Kademeli olarak yabancı sayısını azaltmak lazım. Futbol Federasyonu’nun çok ciddi önlemler alması lazım. Kulüpler Birliği’nin esiri olmaması lazım. Kulüpler Birliği’nin her dediğini yapmaması lazım. 14+4 yabancı sistemi kulüplere çok yük getiriyor. Başarıyı engelliyor. Bu vesileyle de futbolu yeniden revize etmek lazım.” dedi.

"KULÜPLERİN MENFAATİNE"

Son olarak açıklamalarına devam eden Önal, “Bu kulüpler birliğinin de menfaatine. Kulüplerin de menfaatine. Yabancı sayısını sınırlandırırsanız kulüplerin harcamaları da az olur. Bütçeleri de ona göre güvenli hale getirirler. Yoksa bu durumda taraftar baskısıyla tüm kulüpler 14 yabancı oyuncuyu kadrolarında bulundurmak zorunda kalacaklar. Her birine 1-2 milyon Euro derseniz 40 milyon Euro. Nereden bulacaklar parayı? Yok” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler