Gerçek kral Burak!

Burak Yılmaz istatistikleriyle zirvede

Gerçek kral Burak!

Trabzonspor’un gol kralı santforu, dakika başına gol, pozisyonu gole çevirme oranı ve ceza sahasında etkinlikte zirvede. Hatta Avrupa devlerini bile solladı


Çin'de geçirdiği 1.5 sezonluk maceranın ardından Trabzonspor'a dönen Burak Yılmaz, performansı ve istatistikleri ile parmak ısırtıyor. ilk maçıyla şovuna başlayan 32 yaşındaki forveti, sakatlıklar bile durduramıyor. Opta verilerine göre, Burak bu sezon dakika başına gol istatistiğinde ligin zirvesinde yer alıyor. Tecrübeli oyuncu, Süper Lig'de şu ana kadar 816 dakika süre aldı ve 10 gol attı. 81.7 dakikada 1 gol atan Burak'ı bu alanda takip edebilen tek oyuncu 92 dakikada 1 gol atan G.Saraylı Gomis. Üçüncü sırada ise 94 dakikada 1 gol atan Göztepeli Jahovic var. Kalelere gönderdiği 15 isabetli şuttan 10 gol çıkaran Burak, golisabetli şut oranında sadece F.Bahçeli Giuliano'nun (6 isabetli şutta 5 gol) gerisinde. Milli yıldız, ligdeki 10 golünün tamamını ceza sahası içerisinden attı. Ceza sahası içinden her 9 şutta 2 gol çıkaran Burak'ı bu alanda geçebilen başka bir futbolcu yok. Burak'ın ligin zirvesinde yer aldığı bir diğer istatistik ise gole çevirme oranı. Burak'ın %45,4'lük gole çevirme oranına yaklaşabilen 2 isim %41,6 ile Giuliano ve %41,1 ile Başakşehirli Adebayor.

AVRUPA'DA DÖRDÜNCÜ
Ligde gole çevirme oranında zirvede yer alan Trabzonsporlu yıldız, Avrupa'nın 5 büyük liginde ise bu alanda kendine dördüncü sırada yer buluyor. Burak'tan daha iyi gole çevirme oranına sahip futbolcular Manchester United'dan Martial, Valencia'dan Mina ve Getafe'den Rodriguez. Kral'ın ceza sahası içinden rakip fileleri havalandırma standardı çok büyük yıldızlarla yarışıyor. Sadece İcardi (15), Cavani (14), İmmobile (14), Falcao (12), Lewandowski (12), Messi (12) ve Aubameyang (11) Burak'tan daha fazla gol attı.

TAHTINI GERİ ALACAK
Türk futbolunun son yıllarda yetiştirdiği en önemli golcü olan Burak, Süper Lig'de sırasıyla Trabzonspor ve Galatasaray formaları altında gol krallığı sevinci yaşadı. 32 yaşındaki forvet, bordo-mavili takımda 33, Cimbom'da ise 24 golle gol krallığını elde etti. Burak, son 4 sezondur yabancı oyuncuların kral olduğu Süper Lig'de, tahtını yeniden geri almayı planlıyor.
.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor