Genç: Güneş'in yaptığını Terim yapsa heykeli dikilirdi

Ortahisar Belediye Başkanı Genç Haber61'e konuştu

Genç: Güneş'in yaptığını Terim yapsa heykeli dikilirdi
Haber61 Spor Servisi

Ortahisar Belediye Başkanı ve Trabzonspor kongre üyesi Ahmet Metin Genç, bordo mavili kulübün bugün gerçekleştirilen kongresinde Haber61'e açıklamalarda bulundu.

Kongreyi değerlendiren Genç ayrıca gündeme dair açıklamalar yaptı. Genç şöyle konuştu;

Kulübümüzün en geniş aile platformu genel kurullardır. Bir önceki genel kurulda 7600 üye gelip oy kullanırken bugünkü katılımı epeyce az buluyorum ama hava güzel. İnanıyorum ki öğleden sonra katılım artacaktır. Bu gelinen eşik kaotik değil, kritik görüyorum. Camiamız bunu yanlış anlamasın. Borcumuz var diye ağlamaya gerek yok. Bunu iyi yapılandırıp, iyi bir yönetimle öze dönüş projesiyle ortaya koyarak, popülizmi bir yana bırakıp kendi değerlerimizle beraber bu markamızı yeniden ayağa kaldırabiliriz. İnşallah biraz daha katılım artar ve medeni bir ortamda seçim yapılır. Hatalar var ki genel kurul yapılıyor. Eleştiriler olsun ama buradan çıkınca seçilen yönetime sarılıp devam edelim. Çekişmeleri kaldıralım. Çekişmeler enerjimizi kendi içimizde tüketmemize neden oluyor. Yarıştığımız kulüpler her anlamda güçlü kulüpler. Bizde güçlü bir karakteriz. Bunu beraberce ortaya koyarsak aşamayacağımız hiçbirşey yoktur. Bizi Mardin'de ağırlayan 38 kongre delegemiz burada. Oradan kalkıp Trabzonspor için geldiler. Kulübümüze böyle sarılmalıyız. 

ŞENOL HOCAYI BU ŞEHİR ÜZMESİN

Değerlerimize sahip çıkacağız. Trabzonspor, Özkan Sümer, Ahmet Suat Özyazıcı, Faruk Özak ve ismini sayamadığım nice başkanlarımız, büyüklerimizin elinde büyüyüp marka oldu. Bu değerlerden biri Şenol Güneş'tir. Trabzonlu bir Şenol Güneş'in çalıştırdığı milli takım dünya üçüncüsü oldu. Eğer bunu Fatih Terim yapsaydı, inanın her şehre heykellerini dikerlerdi. Buna rağmen bizim değerimize biz sahip çıkacağız. O önergeden bu yüzden üzüldüm. Şu an başka kulübü çalıştırıyor olabilir ama o başarısının arkasında Trabzonluluk var. Bunu görelim Beşiktaş şampiyon oluyor zoruna giden olabilir ama kendi değerlerimize sahip çıkalım. Şenol hocayı bu şehir üzmesin. Belki bu şehre daha çok hizmeti olacak hocamızın bu konudaki üzünümü yineliyorum.

İBRA TARTIŞMASI ARTIK YAŞANMASIN

Bu şehrin takımı, Trabzonspor şampiyon olduğunda bölgenin takımlarının kardeş kulüp olarak bakması lazım. Rize giresun ordu artvin samsun bölgesel olarak güçlenmesi sportif anlamda bölgenin güçlenmesi anlamına gelir. Farklı modlara sokuyoruz Trabzonlu Giresunlu Beşikdüzülü olsa ne olur kardeş kulüpleri üzmememiz lazım. Maçtan önce Usta'ya açık çağrımdı, bunu dinlemedi. Ersun Yanal'ın görevine son verin diye seslenmiştim ama devam ettirdiler. Trabzonspor 6 maç yenilmiş bir takım. Bursa sizi uzatmada yenip yenebilir bunu anlarım ama siz şehrinize, kulübünüze yakışır bir futbolu oynatmalıdır bunun sorumlusuda hocadır geri planda da Muharrem Usta. üzüntüsünün devam etmesi iki şehir arasındaki gerginliği telafi edecek bir açıklama değil kusura bakmasın 2 kez buraya gidip gelkenb icraya veren birini getiriyorsunuz demiştim şimdi yine bir eksi gelecek oradan bunlara gerek yok. iki şehrin ilişkilerinin düşmesi için çok gayret ettim. Rize, Giresun, Samsun tüm bölge takımlarımız büyüsün gelişsin. Etrafımıza bakmamız lazım çok mikro kaldık. Muharrem Usta şimdi bu açıklamayı yapmak yerine zamanında yapsaydı. Bununla birlikte Muharrem Usta'yı ibra oylamasında geride kalanları da eleştiriyorum. Bunu çok yadırgadım. Benzer olay Nuri Albayrak başkanken de yaşandı. İbra konusunun artık bu şehirde olmaması lazım. İbra etmemek demek Muharrem Usta'yı seçmemek demektir. İbra da iç karışıklık yaratıyor. Gündemden çıkarılması lazım herkes iyi niyetle birşey yapmak istemiştir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor