Flaş iddia! "Trabzonspor'un gelirlerinin yüzde 50'si bankalara gitmeye başladı"

Trabzonspor, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın gelirlerinin yüzde 50'sinin 1 Haziran'dan sonra bankalara gitmeye başladığı ifade ediliyor.

Flaş iddia! "Trabzonspor'un gelirlerinin yüzde 50'si bankalara gitmeye başladı"

Trabzonspor, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş için 1 Haziran’dan itibaren yeni bir dönem başladı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; bankalarla yapılan anlaşmaya göre, artık 4 büyüklerin gelirin yüzde 50’si, bankalara gidiyor. Kalan parayla 4 büyükler hayatta kalmaya çalışacak.

“Finansal Yeniden Yapılandırma Anlaşması”nda yer alan maddeye göre, 2023-24 sezonunun başlangıcından itibaren her futbol sezonu (1 Haziran-31 Mayıs), bir önceki sezon elde edilmesi öngörülen sabit gelirlerin (Yayın, sponsorluk-reklam, isim hakkı, gişe, ticari ürün vb.) toplamının asgari yüzde 50’si tutarında konsorsiyuma ana para ve faiz ödemesi yapacak. Yine anlaşmaya göre, ilk ana para ödemesi 31 Ağustos 2023’te gerçekleşecek. Dolayısıyla, her kulüp gelirinin en az yarısını bankalara teslim etmek zorunda kalacak.

İLK SIRADA VERGİ VAR

İş bununla da bitmeyecek. Transfer ve UEFA gelirleri gibi değişken gelirler de devreye girecek. Bunların yarısı da bir önceki sezondan sarkan, hemen ödenmesi gereken borçların süpürülmesinde kullanılacak. Kulüpler için diğer bir handikap da, gelirlerin öncelikle vergi ödemelerinde kullanılacak olması... Bugüne kadar borç hanesinde bulunan ya da bunun sonrasında yapılandırılan vergi ödemeleri, kulüplere biraz olsun nefes aldırıyordu. Ancak yapılandırmada bu hususa da dikkat çekildi.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler