Fındıkta müjde! Fiyatlar yükseliyor

Giresun Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Erim Yaman, üreticilerin pazara fındık indirmemeleri konusundaki kararlı tutumlarının serbest piyasada fiyatın yeniden tırmanışa geçmesini sağladığını söyledi.   Yaman, 11,75 liraya kadar gerileyen fındık

Fındıkta müjde! Fiyatlar yükseliyor
Giresun Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Erim Yaman, üreticilerin pazara fındık indirmemeleri konusundaki kararlı tutumlarının serbest piyasada fiyatın yeniden tırmanışa geçmesini sağladığını söyledi.
 
Yaman, 11,75 liraya kadar gerileyen fındık fiyatının, bugün yeniden 12,50 lira seviyesine yükseldiğini belirtti.
 
Fındık fiyatındaki yükselişin devam edeceği yönünde beklentilerinin bulunduğunu ifade eden Yaman, "Fındıkta yaşanan düşüşün geçici olduğunu söylemiştik. Haklılığımız ortaya çıkıyor. Fiyat yeniden yükselmeye başladı. Geçtiğimiz hafta 11,75 lira olan fiyat bugün 12,50 lira seviyesine çıktı. İlerleyen süreçte yavaş yavaş da olsa yükselişin devam edeceğini tahmin ediyoruz" dedi.
 
Yaman, üreticilere pazara fındık indirmemeleri yönündeki kararlı tutumlarını sürdürmeleri çağrısında bulunarak, şöyle konuştu:
 
"Fındık fiyatı aşağılara çekilerek piyasada bir panik havası yaratılmak istendi. Bundaki amaç üreticinin elindeki fındığı pazara çekmek ve emanet fındıkların bozulmasının sağlanmasıydı ancak üreticimiz bu oyuna gelmedi. Kararlı bir tutum sergilediler ve pazara fındıklar indirilmedi. Emanetler de bozulmadı. Hal böyle olunca da fiyattaki düşüş sona erdi ve yeniden yükselişe geçti. Üreticilerimizden bu süreci devam ettirmelerini istiyoruz. Direnmeyi sürdürmeleri yönünde çağrımızı yineliyoruz. Bunun sonunda fiyat istediğimiz seviyeye çıkacaktır. Kazanan üreticimiz olacaktır."
 
Son yıllarda hızla güçlenen Ziraat Odasının asli görevi olmamasına rağmen bugün fındık ve fındık üreticisinin haklarının korunması noktasında en önemli çiftçi kuruluşu haline geldiğini kaydeden Yaman, "Ziraat odaları olarak fındık ve fındık üreticisinin haklarını korumak için mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Üreticinin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler