Fenerbahçe maçı sonrası Trabzonspor'dan açıklama! "Özümüze dönmeliyiz!"

Fenerbahçe ve Rangers FC karşılaşması sonrası Trabzonspor Divan Başkanı Mahmut Ören'den açıklama geldi.
Fenerbahçe maçı sonrası Trabzonspor'dan açıklama! "Özümüze dönmeliyiz!"

Trabzonspor Divan Başkanı Mahmut Ören, Fenerbahçe’nin Rangers FC’ye elenmesiyle birlikte Türk futbolunun Avrupa’daki rekabet gücünü kaybettiğini belirterek, futbolumuzun içinde bulunduğu çıkmazdan kurtulması için önemli mesajlar verdi.

"Milyon Eurolar Harcanıyor, Ama Başarı Gelmiyor"

Ören, her sezon büyük bütçelerle kurulan kadroların ve yabancı teknik direktörlerin beklentileri karşılamadığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

"Her sezon milyonlarca euro harcanarak kurulan kadroların ve yabancı teknik adamların başarısız sonuçları aynı kısır döngünün içinde olduğumuzu bir kez daha kanıtlamaktadır.

Bu kısır döngüden kurtulmanın tek çıkış yolu: Türk futbolunun vakit kaybetmeden özüne dönmesidir. Yurtdışından hesapsızca yapılan transferlere ödenen paralar; genç yeteneklerimizin eğitimine ve yetiştirilmesine aktarılmalıdır."

"Trabzonspor U19 Takımı Türk Futboluna Örnek Olmalı"

Trabzonspor’un UEFA Gençlik Ligi’ndeki U19 takımıyla tarih yazdığını hatırlatan Ören, genç futbolcuların başarısının altyapıya yatırım yapılması gerektiğinin en büyük kanıtı olduğunu belirtti.

"UEFA Gençlik Liginde mücadele veren Trabzonspor’umuzun U19 takımının Atalanta karşısında gösterdiği üstün performansla tarih yazması, gençlerimizin futbola ne kadar yatkın olduğunun göstergesidir.

Önemli bir başarıya imza atan gençlerimiz Avrupa kupalarında çeyrek finale yükselen ilk Türk takımı olmuştur. Türk futbolunun örnek alması gereken bu gençlerin başarısı; ülkemizin futboldaki geleceğinin altyapılarda olduğunun göstergesidir. 

"Hakem Eğitimine Önem Vermeliyiz"

Türk futbolunun yalnızca oyuncu yetiştirmekle değil, hakem kalitesini artırmakla da gelişebileceğini belirten Ören, Avrupa’daki standartların Türkiye’de de uygulanması gerektiğini söyledi:

"Atalanta karşılaşmasının hakemi gibi adil, cesur ve yetenekli hakemlere de ihtiyacımızın olduğu net olarak görülmektedir. Avrupa’da standardı yüksek hakemler yetiştirilirken biz hâlâ yabancı hakem tartışmalarıyla vakit kaybediyoruz. Oysa kendi hakemlerimize sahip çıkmalı, onları modern eğitimlerle geliştirmeli ve adil kararlar verebilecek seviyeye getirmeliyiz."

"Türk Futbolu İçin Acil Eylem Planı Şart"

Türk futbolunun tekrar yükselişe geçmesi için geniş çaplı bir değerlendirme yapılması gerektiğini vurgulayan Ören, Spor Bakanlığı ve Türkiye Futbol Federasyonu başta olmak üzere tüm paydaşların bu soruna çözüm üretmesi gerektiğini dile getirdi.

Ören, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"günü kurtarmaya yönelik hamlelerle değil altyapıya verilen önemle, yerli antrenörlerin gelişimiyle, modern tesisleşme ve bilinçli yönetim anlayışıyla yeniden ayağa kalkılabilir. Unutulmamalıdır ki gerçek başarı, günü kurtarmakla değil sağlam temellerle inşa edilen bir gelecek ile mümkündür!"

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir