Süper Lig’in 14’ncü haftasında Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan ve 1-1 beraberlikle sonuçlanan karşılaşma sonrası müsabakanın hakemi Yasin Kol memleketi Trabzon üzerinden eleştirilmesi ve Trabzonspor’unda tartışmaların içine çekilmeye çalışılması şaşkınlıkla karşılanıyor.
Eleştirilerin aksine, bu sezon Trabzonspor’un kritik karşılaşmalarında çoğunlukla İstanbul bölgesi hakemlerinin görev aldığı görülüyor.
Bordo-mavililerin bu sezon önemli maçlarında görev yapan hakemler şöyle:
1. Hafta Trabzonspor – Kocaelispor: 1-0
Hakem: Çağdaş Altay (İstanbul)
5. Hafta Fenerbahçe – Trabzonspor: 1-0
Hakem: Ozan Ergün (İstanbul)
7. Hafta Karagümrük – Trabzonspor: 3-4
Hakem: Mehmet Türkmen (İstanbul)
Hem sezonun açılış mücadelesinin hem de en kritik deplasmanların İstanbul bölgesi hakemlerine emanet edildiğine dikkat çekilirken, derbide görev yapan bir hakemin memleketi üzerinden tartışma yürütmenin iyi niyetli olmadığı savunuluyor. Özellikle Trabzonspor’un deplasmanda oynadığı ve hakem tartışmalarının yaşandığı Fenerbahçe - Trabzonspor maçının hakemi İstanbul Bölgesinden Ozan Ergün’ün yönettiği maç akıllarda kalmışken.
Eğer konu “hakemlerin bölgesel aidiyeti” ise, Trabzonspor’un sezon başından bu yana İstanbul bölgesi hakemleri tarafından yönetilen maçlarda neden herhangi bir tepki dile getirilmediği sorusu gündeme geliyor. Hakem atamalarında belirleyici unsurun memleket değil, performans, tecrübe ve MHK kriterleri olması gerektiği vurgulanırken, “Trabzon kimsenin tekelinde değildir; Trabzonlu bir hakemin görev alması da Trabzonspor’un konusu değildir” ifadelerine yer veriliyor.
Trabzonlu hakem atamalarına tepki gösterenlerin, Trabzonspor’un İstanbul bölgesi hakemlerinin yönettiği karşılaşmalardaki sessizliği, tartışmanın samimiyetini gözler önüne seriyor.
Kaynak:Haber61