Fatih Tekke: “Menajerlerin Trabzonspor’u planlaması değil…”

Fatih Tekke’den Haber61’e önemli açıklamalar.

Fatih Tekke: “Menajerlerin Trabzonspor’u planlaması değil…”

Haber61 - Spor Servisi - Tuncay Lakot - Trabzonspor’un eski futbolcusu Fatih Tekke, Trabzonspor Gençlerbirliği karşılaşmasını, Yusuf yazıcı ve Abdülkadir Ömür’ün performanslarını ve yapılan transferleri Haber61’e değerlendirdi.


HÜCUM İYİ SAVUNMA SIKINTILI

Gençlerbirliği maçı ile ilgili konuşan Fatih Tekke, savunma sıkıntısına dikkat çekerek, “İlk yarı farklı ikinci yarı farklı bir takım vardı. Genel manada savunma problemleri olan bir takım görüntüsü verdi. Gençlerbirliği takımı belki de ligin en hazır olmayan takımı olarak gözüktü. Dolayısıyla savunmada ciddi hatalar yaptık. Tüm bölgelerde savunma olarak hatalı oynadık diyebilirim. İkinci yarıda daha farklı. Abdulkadir’in ve Yusuf’un özellikle Sosa’nın çok iyi performansı oyun şeklini taraftarın coşkusunu ve neticede skoru yakalamasını sağladı. Bu şöyle bir yanılgıya düşürmesin bizleri. Rakip takım Gençlerbirliği hem hücum hem de savunmada ciddi zaafları olan takımların başında geliyor. Asıl sınav bu haftaki Başakşehir karşılaşması olacak. Genel manasıyla hücum olarak iyi ancak savunmada sıkıntımız var.” dedi.

ALTYAPIDAN HER DÖNEM CİDDİ OYUNCULAR ÇIKTI

Trabzonspor’un Altyapısından her dönem iyi oyuncular çıktığını sözlerine ekleyen Fatih Tekke, “Bizde altyapıdan bundan önceki dönemlerde de ciddi oyuncular çıktı ama değerlendiremediler. Sonuçsal, bir maça bakarak, bir pozisyona bakarak veya oyunun belli bölümlerine bakarak değerlendirme yapınca hem çocukları kaybediyoruz, hem altyapıya olan inanç gidiyor. Neticede çocukları kaybediyoruz. Onlara çok fazla misyon yüklememek lazım. Kapasitelerinin doğru tanımlanması lazım. Ne yapabilirler, çalışırlarsa nerelere kadar giderler. Bu tayin edilmeli. Abdulkadir ve Yusuf’ta da altyapı başarısı, üst yapıda da bunun değerlendirilmesi çok spontane olarak gelişiyor. Bunun böyle olmaması lazım ama Bu Trabzon’umuzda hiç değişmiyor. Yusuf ve Abdulkadir’in çıkması bu tip kulüplerde daha planlı daha programlı olması lazım. Performans iyiyken bunları çok yukarılara çıkartıp, daha sonra karşılaşacakları problemli dönemlerde bunların psikolojik olarak ta yıkımına sebep oluyor. Bu da performanslarını olumsuz yönde etkiliyor. Onlara destek olmak lazım. Altyapıdan her dönem iyi oyuncu çıkıyor. Bunu dışardan ithal etmenin bir manası yok. Bizim kendi topraklarımızda bu çocuklarımız var. Bundan öncede vardı, bundan sonra da olacak.” şeklinde konuştu.

YA TERSİ OLSAYDI

Fatih Tekke, Abdulkadir ve Yusuf’un çok yetenekli oyuncular olduğunu belirterek, “Abdulkadir’in başarısı gerçekten kayda değer bir başarı. Geçtiğimiz hafta da bunu aslında gösterdi. Bazı ciddi özellikleri olan bir oyuncu. Yusuf’ta öyle. Ama şöyle düşünelim. İki tane maçta mağlupken oyuna sokulan oyuncunun bir de bunun tam tersi bir performans sergilemiş olsaydı ki bu, bu yaştaki çocuklar için olabilecek bir şey. O zaman ne düşünecektik. Ben şunu söylüyorum. Abdulkadir ve Yusuf yetenekli oyuncular. Altyapının değerli oyuncuları bunların gelişimlerinin tamamlanması lazım. Bunlara süre lazım, sabır lazım, destek lazım. Taraftarımızın da Yusuf Yazıcı’ya Abdülkadir’e verdikleri desteği devam ettirmeleri lazım. Onlarda bu desteğin karşılığını hem çok çalışarak eksiklerini kapatarak bu camiaya takımımıza faydalı olmaları lazım.” dedi.

MENAJERLERİN TRABZONSPOR’U PLANLAMASI DEĞİL…

Trabzonspor yaptığı transferlere değinen Fatih Tekke, “Ben Trabzonspor’un transferlerinin iyi olduğunu fakat iyi bir takımın kurulmadığını düşünüyorum. Transferler maliyetli; evet, Kaliteli oyuncular; doğru. Fakat bir takım mı? Alınan oyuncuların birbirlerine olan uyumu, geçiş süreleri, birbirlerine uyum süreleri çok önemli. Bunların plan dahilinde olması lazım diye düşünüyorum. Bu işler son dakikaya bırakılacak işler değil Trabzonspor gibi takımlar için. Burada sonuç alırsak doğru yapmış oluyoruz. Sonuç almazsak yanlış yapmış oluyoruz. Bence bu da doğru değil. Trabzonspor’un kesinlikle ve kesinlikle ciddi planlamaya ihtiyacı var. Yani menajerlerin Trabzonspor’u planlaması değil Trabzonspor aklının bunu planlaması lazım. Buna da müsaade edilmesi lazım” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor