Fatih Tekke: Bu kadroyla şampiyonluk zor!

Trabzonspor'un eski gol kralı Fatih Tekke, takımın son durumunu değerlendirdi.

Fatih Tekke: Bu kadroyla şampiyonluk zor!

Trabzonspor'un eski golcüsü Fatih Tekke, Trabzonspor'un ikinci yarıdaki performansı, gelecek sezon performansı ve kendi kariyeri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Tekke, bordo mavililerin 50. yılda şampiyonluk hedefinde mevcut kadroya muhakkak kaliteli takviyeler yapması gerektiğini, mevcut kadroyla şampiyonluğun zor olduğunu söyledi.

Günebakış'a konuşan Tekke, Trabzonspor adına gittiği sportif kursnu bitirdiğini hatırlatarak " 4 ay önce Trabzonspor'la görüştük ve bunun neticesinde sportif direktörlük kursu aldık. Trabzonspor sayesine bir sertifika kazandık. Takım kötü gittiği dönemde bu teklifi kabul etmiştim.Takım iyi gitmeye başlayınca herhangib bir gelişme görüşme olmadı. Zaten sağlıklı bir plan ve görüşme yapamadık. Böyle bir teklif gelirse seve seve kabul ederim." dedi. 

Tekke, sportif direktörlük görevi için farklı isimlerin Trabzonspor'la anılması ile ilgiliyse "Kimin ismi geçiyor bilmiyorum. Ama bu olabilir. Futbolun içinde değişiklikler olabiliyor. Sadece bir isim üzerinden gitmek gerekiyor. Sportif direktörlük hafife alınacak bir konum değil. Trabzonspor'a teşekkür ederim bu bölge için benim ismimi verdiler. Bu saatten sonra ne olur, nasıl olur bilinmez, kulüp için iyi olsun bizlere yeter." ifalerini kullandı.

KADROYA TAKVİYE ŞART

Tekke, mevcut kadronun şampiyonluk için yetersiz olduğunu ile getirerek " Bunu dışarıdan söylemek kolay. Bu yorumlar içeride yapılıyordur. Bunu bizde görüyoruz, sizde görüyorsunuz, şehir de görüyor. Mevcut kadro yapısı ile şampiyon olmak kolay değil. Çünkü şampiyonluk 34 maçlık bir süreç. Bunun Türkiye Kupası var , İnşallah takım Avrupa Kupasına katılırsa orası var. Dolayısıyla bunu yönetmek kolay değil. Şuanki mevcut futbolcu kalitesinin darlığı , bazı bölgelerdeki eksiklikler kadrounun yetersiz olduğunu gösteriyor." dedi.

Tekke, " Mevut kadrounun 1-2 gömlek üstü oyuncuların takviye yapılması şart ki zaten yapılacaktır. Bölge olarak söylemekten ziyade, savunmaya, orta sahaya oyuncu lazım, hücuma yönelik 2 kenar oyuncuları ile beraber daha kaliteli oyuncular lazım, forvete bir üst kalite oyuncu lazım. Bu sadece ilk 11'de oynaması gereken değil, saydığım sebeplerden dolayı yani maç sayısı fazlalığından dolayı sakatlık olur cezalı olur, kadroda derinlik şart." şeklinde konuştu.

N'DOYE VE RODALLEGA

Tekke, Rodallega ve N'doye'den beklentilerin daha fazla olduğunu ve bu beklentileri ikilinin tam olarak karşılayamadığını söyledi. Tekke " Genel anlamda düşünüldüğü zaman Trabzonspor forvetlerinden çok büyük beklentiler vardı ama bu beklentileri karşıladıklarını söylemek mümkün değil. Ancak oyun anlamında baktığınızda ikisinin birbirinden farklı oyun anlayışları olduğunu görüyoruz. Biri oyunu tutmaya çalışan pivot tarzında biri de daha net gol vuruşu olan hareketli bir forvet. N'doye demeyeyim de Rodallega tam anlamıyla ısınamadı. Belki daha fazla skor üretmeleri lazımdı. Umarım önümüzdeki sene daha fazla üretirler. Bu gol atma işi biraz havayla ilgili. Nasıl başlarsan öyle gider. İkinci yarıda özellikle Rodallega son maçlarda, N'doye ise genel anlamda iyi performanslar sergiledi." dedi.

MAS VE PEREİRA

Trabzonspor'un ikinci yarıdaki çıkışında Msa ve Pereira'nın çok büyük katkısının olduğunu dile getiren Tekke "Devre arasında yapılan transfererde özellikle Mas ve Pereira'ya ayrı bir parantez açmak gerekiyor. İkisi de çok büyük katkılar yaptı. Takımın gösterdiği çıkışta bu ikilinin performansı çok önemli rol oynadı." ifadelerini kullandı.

HEYECAN UYANDIRIYOR

Trabzonspor'un ikinci yarıdaki performansını değerlendiren Tekke " İlk yarıda Trabzonspor ciddi manada olumsuzluk gösterdi. İkinci yarıda ise bambaşka  bir Trabzonspor izliyoruz. İstediği yerlere yaklaşan, keyif veren, skor üreten, taraftarını heyecanlandıran bir takım var. Bu Trabzonspor oynadığı oyunla herkese keyif verdi. Son haftalarda büyü bir düşüş var ancak takım iyi yolda" dedi.

AVRUPA ZOR DEĞİL

Bordo mavililerin ikinci yarıdaki performansını devam ettirmesi halinde sezon sonu Avrupa kupalarına katılacağını dile getiren Fatih Tekke " İlk yarıdaki takımı hepimiz biliyoruz. Ligde kaçıncı sırada olduğunu da. Ama şimdi o takımdan eser yok. Dediğim gibi son dönemde düşüş var ancak Trabzonspor gösterdiği başarılı performansı kalan 4 haftada gösterirse Avrupa Kupalarına katılması zor değil." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor