Faruk Özak: “Trabzonspor 2013-2015 arası çok çok kötü yönetildi”

Faruk Özak Haber61’e konuştu.

Faruk Özak: “Trabzonspor 2013-2015 arası çok çok kötü yönetildi”

Trabzonspor’un eski asbaşkanlarından Kenan İskender anısına düzenlenen ve Trabzonspor’un eski değerlerinin bir araya geldiği organizasyon sonrası eski bakan ve Trabzonspor eski Başkanı Faruk Nafiz Özak Haber61’in sorularını yanıtladı.

KENAN İSKENDER BİR TARİH

“Kenan abiye Allah’tan rahmet diliyoruz” diyen Özak, “Kenan abi bir tarih tabi. Kendisiyle 45 yıllık bir dostluğumuz vardı. Kendisi Trabzon’un sporuna, futboluna, ticaretine, sosyal hayatına çok katkılarda bulundu. Çok değerli bir insandı. Çalışkandı, ufku açık bir insandı. Özellikle Trabzonspor’a yaptığı hizmetler unutulmaz. Bizde Kenan abiyle beraber Trabzonspor’da çok güzel çalışmalar yaptık. Trabzonspor’un haklarını inanılmaz şekilde koruyan, maddi manevi bir kişi idi. Bugün burada toplanan arkadaşları onunla hatıralarını anlattılar. İş yerine uğrardık bize çay simit söylerdi ve ardından eklerdi, yine beni masrafa soktunuz. Simidi biz kaşarı o alırdı. Bizler içinde güzel bir anı oldu. Kenan İskender gibi insanların sayısının çoğalmasını istiyorum. Eşine çocuklarına uzun ve sağlıklı ömürler diliyorum ve Kenan İskender’e Allahtan rahmet diliyorum.” dedi.

İKİNCİ YARI AÇILMASINDA MAHSUR YOK

Akyazı Stadı ile ilgili açıklamalarda bulunan Faruk Özak, “Bizim ilgilenmemiz tarihi çok eskiye dayanıyor. Tayyip Beyi ikna etmemiz, araziyi doldurmamız ve o tesisi yapmamız çok uzun sürdü. O dönemde çok büyük bir projeydi. Bütçeye göre bunu yapmamız lazımdı. 40 Bin kişi olmasında büyük katkım var. Diğer illerde daha az da Trabzon’da neden 40 bin diye Tayyip Bey bana kızmıştı. Bu şehrin bir spor şehri olduğunu, bu statta yalnızca Trabzonspor’un değil milli maçlarında oynanacağını söylemiştim ve bana Trabzonsporluluk yapıyorsun demişti. Dolgu sonrasında ikinci dolgu için dönemin TOKİ Başkanı ve Gençlik Spor’u bir araya getirdik. Dolayısıyla zeminin dolgusu ile yol eşit seviyeye geldi. Daha sonra çatı işlerini yapacak firma ile müteahhit arasında problemler oldu. Biz tarafları bir araya getirdik. Bu mutabakat sağlanmasa bu yıl stat yetişmezdi. Trabzonspor’un sonuçları iyi gitmiyor. Bu haftaki maçı kazanmamız lazım. İlk yarıyı 20 puanın üzerinde bitirmemiz lazım. Bana göre ikinci yarı açılırsa hiçbir mahsuru yok. Kombineler satılması lazım. Trabzonspor yönetimi bu arada kombinelere bakamadı. Loca satışları başladı. Sağolsun iki bakanımızda yardım ediyor. Bizde elimizden geleni yapıyoruz. Yeni stada daha coşkulu geçmek lazım. Temsili bir açılış olabilir. Cumhurbaşkanımız Trabzon’a çok önem veriyor. Bizzat açılışında bulunmak istiyor. Zaman önemli değil. Önemli olan Trabzonspor’un lobisiyle, duyguları ile heyecanıyla orada olması. Takımın çok yükseklere çıkabilecek bir performans sergilemesi” şeklinde konuştu.



TRABZONSPOR HAKKINI ALACAKTIR

Özak, Şike konusunda ve 18 Kasım’da görülen CAS duruşması için “Suç varsa ceza vardır” diyerek, “Suç olduğu tespit edilmiştir. O da bizim çıkarmış olduğumuz 6222 sayılı yasayı çıkardık. Türkiye’de şikeye adli ceza yoktu. Biz her takım her kulüp için çıkardık. Basketbolda da şike olabilir. Trabzonspor o dönem Şampiyonlar ligine gitti, Fenerbahçe gidemedi. Buna cezayı veren kim UEFA. Süreç gelişti, mahkemeler oldu. Toplumun vicdani kanaati Trabzonspor mağdur edildi. Trabzonspor haklı. UEFA Türkiye’deki sonuçlara niye müdahale etmedi, onu takip etmek lazım. Trabzonspor davasında haklıdır. Öyle yada böyle hakkını alacaktır. Ne olacağını hep beraber göreceğiz. Yönetimler özellikle Sadri Bey döneminde çok eleştirildi. Bu işe çok para harcandı diye. Bu işlere az para harcanmaz. Bu işin gizli kahramanları var. Avukatlarımız var. Onlara teşekkür ediyorum. Yönetimin çabalarını destekliyorum ve takdir ediyorum” ifadelerini kullandı.

TRABZONSPOR 2013-2015 ARASI ÇOK ÇOK KÖTÜ YÖNETİLDİ

Trabzonspor’un durumu ile ilgili olarak konuşan Faruk Özak, “Trabzonspor maalesef 2013’ün Mayısından 2015’in Aralığına kadar çok çok kötü yönetildi. 6 teknik direktör, 60 oyuncu alındı satıldı. Bankalara 55 Milyon TL yıllık faiz ödüyoruz. Bir yangın yeri Trabzonspor. Gelen arkadaşlar bunu düzeltmeye çalıştılar. Maddi olarak düzeltseler de teknik olarak biraz eksiklikler var. Bu onların kusuru değil geçmişten gelen bir kusur. Bunlarında eksiği şu. Çok iyi seçimler olmadı. Çok oyuncu yerine az, kaliteli oyuncu alınsaydı iyi olurdu. Trabzonspor’un eksikleri var. En büyük eksiği forvet hattında var. Gol atamıyor. Orta sahada belki var. Şuanda bu takım 20 puanın üzerine çıkarsa, devre arasında 2-3 oyuncu alınarak 50 puana ulaşabilir. Antalya maçını kazanmak lazım. Çok önemli hatalar yapıyoruz. Beşiktaş maçında hakem hatalarını eleştirsek de kendi eksiklerimizi de görmemiz lazım. Hakem çok kötüydü ama biz Trabzonspor olarak Gaziantep’e yenilmişsek, Alanya’ya, Karabük’e kendi sahamızda Akhisar’ı yenememişsek aynaya bakmamız lazım” dedi.

HAKLI OLUP HAKLI KALMAK LAZIM

Trabzonspor’un yıllardır hakkının yendiği söyleyen Özak, “Yıllardır bakıyorsunuz, her yıl Trabzonspor’un hakkı yeniyor. Bizim dönemimizde de bizden sonraki ve önceki dönemlerde de çok fazla hak yendi. Milletvekillerimizin takip ettiklerini ben biliyorum. Ama Trabzonspor camiası sesini yeteri kadar duyurdu, hem yönetim duyurdu hem arkadaşlar duyurdu. Haklı olup haklı kalmak lazım. Hakkımızı bırakmamak lazım. Evvela kendi evimizin önünü süpürerek, takımımızı ve kulübümüzü daha iyi hale getirerek bunlarla mücadele edebiliriz” şeklinde konuştu.

Haber: Tuncay Lakot

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler