Eski Trabzonsporlu mağlubiyetin nedenini açıkladı! Değişiklikler kaliteyi düşürdü

Eski Trabzonsporlu Erman Özgür, Sivasspor maçında Abdullah Avcı’nın yaptığı değişikliklerin takımın kalitesini düşürdüğünü söyledi.

Eski Trabzonsporlu mağlubiyetin nedenini açıkladı! Değişiklikler kaliteyi düşürdü

Trabzonspor, Süper Lig’in 32. Haftasında sahasında Sivasspor ile karşılaştı.

Bordo mavililer ilk yarıda birçok gol pozisyonunu değerlendiremezken 52. Dakikada Menig’in golüne engel olamadı ve karşılaşmadan 1-0 mağlup ayrıldı.

Trabzonspor’un eski oyuncusu Erman Özgür, karşılaşma ile ilgili yaptığı değerlendirmede, bordo mavili ekibin ilk yarıdaki etkinliğini ikinci yarıda kaybettiğini belirterek Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın yaptığı değişikliklerin takımın kalitesini düşürdüğünü vurguladı.

erman-ozgur-12.webp

Erman Özgür’ün Trabzonspor – Sivasspor maçı değerlendirmesi şu şekilde;

“Bir tarafta kadro kalitesi Fenerbahçe ve Galatasaray’dan sonra en iyi gözüken, puan sıralamasındaki yeri ile doğru orantılı Trabzonspor, diğer tarafta topu rakibe bırakarak oynama konusunda Süper Lig’in en iyilerinden, Bülent Uygun ile uyumu dikkat çeken Sivasspor. Özellikleri doğrultusunda bir ilk yarı oynadılar. Topu çabuk geri kazanan Trabzonspor ilk yarım saat rakibini açmakta zorlansa da Trezequet, Umut Güneş ve Meunier ile önemli fırsatları kaçırdı. Meunier kapanan bir savunmanın dengesini bir bek nasıl bozabiliri örnekleri ile gösterdi. Sivasspor ise özellikle Koita’nın topu iyi sakladığı anlarda nadir de olsa Trabzonspor kalesini yokladı. Fakat bu mücadele gücü, iyi ilk yarının final vuruşları gol için yeterli kaliteye ulaşmadı.

Etkisiz hamleler

İkinci yarının başında Abdullah Avcı Trezeguet’nin yerine Umut Bozok’la döndü soyunma odasından. Eğer sakatlık sebebi ile çıktıysa bilemem ama savunmanın en çok başını ağrıtan Trezeguet’nin çıkması Sivasspor’a yaradı. İlk yarının sonlarındaki baskıyı ve pozisyona girme becerisini kaybeden Trabzonspor’da yapılan her hamle katkı yapmaktan çok takımın kalitesini düşürdü. Sivasspor fırsatı kaçırmadı ve genelde gollerine alışık olduğumuz Manaj’ın dans eder gibi kıvrak çalımlarla yaptığı asist ve Menig golü ile tabelayı değiştirdi. Maçın son bölümü Orsiç ve Enis Destan hamlelerine rağmen Trabzonspor’un üretkenlik sorunu çözülemedi. Maçın yıldızlarından Nikolic, Mendy’ye gol, Trabzonspor’a puan şansı tanımadı. Sonuçta Sivasspor stratejisini sahaya iyi yansıtarak galibiyeti alırken, Trabzonspor için alınan sonuç tamamen ilk yarıda bulduğu pozisyonları gol yapamamak üzerinden okunabilir.”

Kaynak:Fanatik

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor