Eski Trabzonsporlu Koita'dan dikkat çeken açıklamalar! Trabzonspor'un içine girdiğiniz zaman...

Trabzonspor'un eski oyuncusu Bengali-Fodé Koita transfer süreci ve performansı hakkında açıklamalarda bulundu.

Eski Trabzonsporlu Koita'dan dikkat çeken açıklamalar! Trabzonspor'un içine girdiğiniz zaman...

2021-2022 sezonunda Trabzonspor’la Süper Lig şampiyonluğu yaşayan ve şu an Sivasspor forması giyen Bengali-Fodé Koita bir spor programına açıklamalarda bulundu.

Koita, Trabzonspor'a transfer olduğu süreci "O zamanlar büyük takımlardan bana talepler vardı. 4 büyük takım da beni transfer etmek istemişti. Açıkçası Kasımpaşa’dan ayrılma sürecim çok zor oldu. En ciddi talepte bulunanlar Beşiktaş ve Trabzonspor’du. O dönem Trabzonspor’a gitmeyi tercih ettim. O sene Süper Lig şampiyonluğunu hedefleyen bir Trabzonspor vardı. Özellikle de Abdullah Avcı’nın başında olduğu bir Trabzonspor vardı. Abdullah Avcı isminin Trabzonspor’da olması oraya gitmemde çok büyük bir etken oldu. Trabzonspor’daki süreç çok istediğim gibi geçmedi ama orada şampiyonluk yaşadık." ifadeleri ile açıkladı.

Koita Trabzonspor’da oynadığın dönem Abdullah Avcı önderliğine yönelik ise şu ifadelere yer verdi;

"Şampiyonluğu Abdullah Avcı’yla beraber kazandık ama açıkçası konu onunla beraber kazanmamız değildi. Trabzonspor’un yıllardır şampiyon olamadığı bir süreç vardı. O kadar uzun bir süreden sonra Trabzonspor’un bu şampiyonluğu yaşaması çok mutluluk vericiydi. Çünkü bu yolda takım olarak hep beraber çok çaba sarf ettik. O sene boyunca zor zamanlar geçirdik ve bu zor zamanların üstesinden geldik. Orada oynarken Trabzonspor’un ne kadar büyük bir kulüp olduğunu görüyorsunuz. Çünkü bütün bu zorlu süreçlerde kulübün bu olaylara yaklaşım tarzı ve yönetim şekli öyle güzel ilerledi ki o sene şampiyon olmamızı sağladılar. Mesela baktığınız zaman Fenerbahçe ve Galatasaray da büyük bir kulüp ama gerçekten Trabzonspor’un içine girdiğiniz zaman buranın ne kadar büyük bir kulüp olduğuna gözlerinizle şahit oluyorsunuz."

Kota Trabzonspor'da en iyi performansını gerçekleştiremediğini belirterek performansı hakkında ise şu ifadelere yer verdi;

"Tabii ki rakamlara baktığınız zaman Trabzonspor’a en iyi performansımı veremedim. Her şeyden önce adaptasyon sürecimde gecikmeler yaşadım. Ondan sonra sakatlıklarım oldu ve şanssızlıklar peşimi bırakmadı. Trabzonspor’da oynamak, benim için güzel bir tecrübeydi. Orada Cornelius, Djaniny ve diğer büyük futbolcularla oynamak benim için çok güzeldi ve çok keyif vericiydi. Ama genel olarak baktığımızda yaşadığım sakatlıklar ve şanssızlıklardan dolayı istediğim performansı gösteremedim diyebilirim."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor