Ertuğrul Doğan’dan PFDK cezasına tepki: “Bu ayıp”

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Galatasaray maçı sonrası bordo-mavili kulübe verilen PFDK cezasına sert tepki gösterdi. Doğan, kararın adil olmadığını savunarak süreci Tahkim Kurulu’na taşıyacaklarını açıkladı.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, Galatasaray maçı sonrası Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun bordo-mavili kulübe verdiği cezaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Verilen cezanın kabul edilemez olduğunu belirten Doğan, kararın futbol vicdanında karşılık bulmadığını söyledi.

PFDK’nın Trabzonspor’a yönelik kararını değerlendiren Doğan, geçmişte uygulanan cezalarla mevcut tablo arasında dikkat çekici bir fark bulunduğunu ifade etti. Doğan, “Galatasaray maçı sonrası PFDK Trabzonspor’a 300 bin kişinin olduğu ceza geldi. Eskiden saha kapatma vardı. 34 bin küsur taraftara yanılmıyorsam ceza verildi. Bunun aklı başında olan birinin bu durumu hoş karşılaması mümkün değil. Bu ayıp” dedi.

“Federasyonu bilgilendirdik”

Sürecin hemen ardından Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde girişimlerde bulunduklarını belirten Doğan, adalet beklentisini dile getirdi. Trabzonspor Başkanı, “Bu dönem sabah federasyonu bilgilendirdik. Adaletin sağlanması konusunda hassas ve olumlu sonuç alacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Doğan, maç günü yaşanan bazı görüntülerin de raporlara yansımadığını savundu. Gözlemci raporlarına yönelik eleştirilerini dile getiren Doğan, “Mesela maç başlarken tünelde, saha içerisinde bulunamıyor, gözlemcilerin yanında Galatasaraylı arkadaşlar duruyor. Bunlar arasında duruyor, raporlarda da yok. Nasıl oluyorsa bunları göremiyorlar. Biz kayıtları aldık. Kendileri izlemesi için gönderdik. Hatırlamazlarsa hatırlatmasını biliriz” diye konuştu.

“Bu adaletsizliğin giderilmesi için tahkime gideceğiz”

Trabzonspor’un hukuki süreci sürdüreceğini vurgulayan Doğan, verilen cezanın düzeltilmesi için Tahkim Kurulu’na başvurduklarını açıkladı. Doğan, “Bu adaletsizliğin giderilmesi için tahkime gideceğiz. Ama ne olursa olsun o stat o gün dolacak. Nasıl olacak diye soranlara o gün stat dolacak. Başvurumuzu yaptık, sonucumuzu bekleyeceğiz” dedi.

Kararın emsal yönüne de dikkat çeken Doğan, cezanın kapsamının olağan olmadığını savundu. Bordo-mavili kulübün başkanı, “Bir statta 35 bin kişinin tespit edilip cezalandırılmasına örneği yok. Ama Başakşehir maçı öncesi bu sorunun ortadan kalkacağını düşünüyorum. Ama gerekirse bedava yaparım o stat dolar.” sözleriyle tepkisini ortaya koydu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum