Ertuğrul Doğan: Trabzonspor gibi ilklere imza atıyoruz

Afyon Eber Biokütle Enerji Santraline Trabzonspor’un renkleri giydirildi . Ertuğrul Doğan; “İlklerin takımı olan Trabzonspor, gibi enerji sektöründe ilklere imza atıyoruz.”

Ertuğrul Doğan: Trabzonspor gibi ilklere imza atıyoruz

Trabzonspor’un Başkan Yardımcısı Ertuğrul Doğan’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptığı Oltan-Köleoğlu Enerji tarafından Afyon’un Çay ilçesinde kurulan Türkiye’nin en büyük biyokütle enerji santraline bordo-mavi renkler giydirildi.

27 MWe üretim gücü ile yılda 260 bin ton dolayında bitkisel atıkları kullanarak enerji üretimi yapmaya başlayan Afyon Eber Biyokütle Enerji Santrali Ertuğrul Doğan’ın talimatı ile bordo mavili renklere büründürüldü.

Çorum Mecitözü’nde kurulan ve 2018 yılının başından itibaren üretime alınan Biyokütle Enerji Santrali’nden (BES) sonra ikinci tesis olan ve yaklaşık 500 dönümlük alan üzerine kurulan Afyon Eber santralinin bordo mavi renklere büründürülmüş olması görenlerin dikkatini çekiyor. 

Ertuğrul Doğan, Trabzonspor’un kendileri için sadece bir sevda, ya da bir takım değil adeta bir kimlik olduğunu hatırlatarak, “Bu kimlikle yaptığımız yatırımlarda da bordo mavi renklerin hakim olmasının güzel ve anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’de ilklerin takımı olan Trabzonspor gibi, biz de enerji sektöründe çevreci olarak bilinen ve bugüne kadar heba edilen bitkisel atıkların kullandığı BES’leri inşa ediyoruz. Trabzonspor gibi ilklere imza atıyoruz” dedi.

Afyon Eber BES’de, bitki ve orman ürünleri atıklarının yanı sıra Eber Gölü’nde sazlıklarda yakıt olarak kullanılıyor. BES’lerde bitkisel atıklar enerjiye dönüştürülerek ekonomiye kazandırılırken, üreticinin de bunları bedeli karşılığında değerlendirmesi ve ek gelir sağlamasına imkân tanınıyor. 

OKE tarafından BES’lerin üçüncüsünün Samsun’un Çarşamba ilçesinde inşaatı sürdürülüyor. Çarşamba BES’in 2021’in başında üretime geçmesi planlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler