Ersun Yanal: "Yürekli ve cesur"

Ersun Yanal maç sonu açıklamalarda bulundu.

Ersun Yanal: "Yürekli ve cesur"

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Kızılcabölükspor maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Yanal şunları söyledi;

"Aynı kategoride oynamayan iki takım karşılaştığında rakibin direncini kırmanız ve oynama arzunuzun da yüksek olması gerekiyor. Gümüşhanespor maçında bunu yaşadık. Takım olmak meşakkatli bir iş. Buna sonuçların yardım etmesi, oyuncuların kişisel özellikleri ve birçok şeyin katılması gerekiyor. Kulübün fiziksel şartlarının da bu konuda yükselmesi biraz zaman alıyor. Böyle bir dönemden geçiyoruz. Bugün kazandık. Devre arası öncesi iki maçımız kaldı. Sonrasında transfer dönemi yaşayacağız.

Genç oyuncularımızın hazır olmaları gerekiyor. Bunun için de çabaya ihtiyaç var. Oyuncular günün şartlarına uyum sağlamalı ve taraftar da onları desteklemeli. Bu sıcaklığı görüyorum. Zeki Yavru, Mustafa Akbaş ve Mustafa Yumlu da Trabzonlu. Bu kadar çok yerli oyuncuyu Kayseri’de, Samsun’da ya da bir başka yerde göremiyorsunuz. Bizim kadromuzda bulunan 11-12 oyuncu burada yetişti. Bu çok önemli. Oyuncular sadece ellerini değil zaman zaman bedenlerini de taşın altına sokuyor. Mustafa Akbaş’ın kafa tasında üç kırıkla 90 dakikayı tamamlaması bir risk. Bazen taraftarlarımız bizi izlerken çok mutlu olmuyorlar ama biz oyuncuların yüreği ve ortaya koyduğu mücadeleden memnunuz. Bugün herkes elini taşın altına koyabilecek kadar yürekli ve cesur.

Genç oyuncularımız geliyor. Kadromuzda gençler var. Altyapıdan da geliyor ama biraz zamana ihtiyaç var. Uzun vadede düşünmek gerekiyor. Abdülkadir’in önünde çok büyük bir zaman dilimi var ama Yusuf Yazıcı nerdeyse yaklaştı, geliyor. Mücadeleye karakter ve teknik olarak hazır olmalı. Umarım bir an önce bu süreci yaşar

Önümüzdeki süreçte bizi sıkıntılı günler bekliyor. Bunun içinde sabır ve sükunete ihtiyacımız var. Uzun zamandır oynadığımız maçlara saygı duruşuyla başlıyoruz. Çok kaybımız var, üzülüyoruz. Şehitlerimiz var. Hepsine Allah’tan rahmet ve ailelerine başsağlığı diliyorum. Futbolun barış dilini kullanarak teröre gönderme yapıyoruz. Önümüzde oynayacağımız maçlar var. En azından burada kardeşçe ellerimizi birbirine uzatalım ve barış içinde olalım. Futbolun dilinde barış ve kardeşliğe el uzatalım. Oynayacağımız Fenerbahçe ya da rakibimiz kim olursa olsun bu kardeşliği sürdürelim. Birbirimizi çukura düşürmeye, tuzak kurmaya, hile yapmaya gerek yok. Zaten düşmanlarımız fazlaca tuzak kuruyor. Yan yana, omuz omuza bu süreci geçelim. Sahada her şey olabilir. Kim kimi yeniyorsa oyunun kuralları içerisinde sonuna kadar mücadele edelim. Ben de, futbolcu da, rakibimiz de kazanmak isteyecek. Oyunun son düdüğü çaldığında kimse birbirinin burnunu kanatmasın, onurunu kırmasın, kalbini incitmesin. Ülke olarak buna ihtiyacımız var. Bir de bunlarla uğraşmayalım. Sağduyulu olalım. Tribünleri provokasyondan uzak olmaya davet ediyorum. Ülkemizin barışa, huzura ihtiyacı var. El ele fotoğraf vermeye ihtiyacımız var. Burada herkese büyük sorumluluk düşüyor. Yeneriz, yeniliriz dünyanın sonu değil. 3-5 sene içinde bir çok olay yaşandı ama bundan hiç kimse karlı çıkmadı. Hem futbol, hem de imaj ve takımlar kaybetti

Yusuf Yazıcı’nın başka bir kulübe transferiyle ilgili bir durum söz konusu değil.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler