Ersun Yanal farkını ortaya koydu!

Bordo mavili takımda ikinci yardaki yükselişin en büyük nedenleri arasında Yanal'ın hamleleri olduğu konuşuluyor

Ersun Yanal farkını ortaya koydu!
Haber61 Spor Servisi

İlk yarıda tel tel dökülen ve tüm hedeflerden uzaklaşan Trabzonspor ikinci yarıda bambaşka bir kimliğe bürünerek lige damga vurdu. Henüz maç kaybetmeyerek 8 haftada 6 galibiyet 2 beraberlik alarak kendini buldu ve yeniden Avrupa hedefine emin adımlarla yürümeye başladı.

Topladığı 20 puanla ikinci yarının lideri olan Trabzonspor aynı zamanda bu süreçte ligin en az gol yiyen takımı da oldu ve yalnızca 3 gol yedi. Bu dönemde bordo mavililer 13 de gol kaydetti.

YANAL FAKTÖRÜ!

Devre arası transfer döneminde bizzat tespit ettiği isimleri transfer ettiren Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal takımın çehresini bir anda değiştirdi. Sezon başında yapılan tartışmalı transferleri gölgede bırakan Yanal'ın hamleleri oldukça çabuk karşılık buldu. Özellikle Pereira, Mas ve Olcay Şahan'ın kısa süredeki müthiş katkısı da yapılan hamlelerin doğruluğunu gözler önüne serdi.

Yaptığı açıklamalarla da sürekli olarak geleceğin temellerinin atıldığını dile getiren Yanal, ilk yarıda istediği zaman ve sabrın karşılığını da göstermeye başladı.

EN BAŞARILI DÖNEMİ

Trabzonspor'da 3. dönemini geçiren teknik direktör Ersun Yanal, bordo-mavili ekiple en başarılı olduğu dönem olan 2014- 15'teki performansını da geçti. Söz konusu dönemde 16 ile 23. haftalar arasında 5 galibiyet ve 3 beraberlik alarak 18 puan toplayan Trabzonspor, bu sezon son 8 haftalık süreçte 6 galibiyet ve 2 beraberlikle 20 puana ulaştı. Yanal, takımdaki en başarılı dönemine ulaştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler