Ersun Yanal: “Evet Diyebileceğim”

Ersun Yanal’dan önemli açıklamalar…

Ersun Yanal: “Evet Diyebileceğim”

Haber61 - Spor Servisi - Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal telefonla bağlandığı programda önemli açıklamalarda bulundu.


Yanal, “Takım olmak, takım bütünlüğü yaratmak, aynı duyguyu paylaşmak. Hücum yapan bir takım yaratmak. Savunma formatından hücum formatını oynayabilen bir takıma geçmek. Bunlar oldukça uğraş meselesi. Birde oyuncu karakterleri ve onların birlikte ahenk içerisinde oynamalarını sağlamak. Bunu bir oyun planı içerisinde herkesin bu plana uyabileceği bir hale getirmek. Kolay değil şuanda Türkiye ligine baktığımızda bunu yapabilen takım sayısı çok da sayılmaz. Ama böyle inişler çıkışlar var. Ritim yakalamak ve bunu istediğimiz formatta oynatmak kolay değil. Eksik tarafları var. Özellikle mevkii olarak bu bağlantıyı yapabilecek oyuncuların bence hem ritmini hem de oyuna ağırlığını koyabilecek. Formu hem kaliteyi oluşturmak zorunda Trabzon. Yeni bir kadro sayılır. Geçen senenin ikinci yarısında çok fazla oyuncuyla da değil, az sayıda nitelikli oyuncularla kadro takviyesi oldu. Bu sene yine iki kişi kattık takımımıza. Öyle çok yüksek transferlerle de olmadı. İstediğimiz ahengi yakalamak içinde oldukça zamana ihtiyacımız olduğunu da düşünüyorum. Bu hızlı da geçebiliriz. Alacağımız sonuçlarla da doğru orantılı. Kolay değil ama kaliteli ve değerli oyuncular var. Bunları bir arada tutmak ve bu kaliteyi oynamak en kısa zamanda yapacağımız şeylerden bir tanesi.” dedi.

Sosa ve Yusuf Erdoğan’ın transferleri konusunda ise, “Bu konuda resmi açıklamalar yapabilmek için belli kurallar var. Şuanda uğraşılıyor ama henüz daha bu konuda evet diyebileceğim durum yok.” ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor