Ersun Yanal'dan Trabzonspor açıklaması: Ligi kazandılar!

Trabzonspor'un eski teknik direktörlerinden Ersun Yanal açıklamalarda bulundu

Ersun Yanal'dan Trabzonspor açıklaması: Ligi kazandılar!

Haber61 Spor Servisi

Trabzonspor’da 3 farklı dönemde çalışan teknik direktör Ersun Yanal, Tivibuspor’da katıldığı programda bordo mavili takımla ilgili konuştu.

Yanal, Trabzonspor’un artık şampiyon olduğunu belirtirken geçmişe yönelik de yorumlarda bulundu.

İşte Yanal’ın sözleri;

Sürpriz bir lig oldu, Fenerbahçe Galatasaray ve Beşiktaş gibi takımların, şampiyonluk yaşayan Başakşehir ligin başında zirveden uzak kaldı. Trabzonspor bu arayı çok iyi değerlendirdi. Puan farkını açmaya başladı. Uzun yıllar bu yarışın içinde vardılar ama büyük takımların takımların ligi forse etme zirveyi belirleme gibi süreci vardı. Bu süreçte Trabzonspor çok yalnız kaldı. Avrupa’ya da veda edip tek kulvarda kaldılar. Sonuçlar daha belli değil ama bence belli artık ligi kazandıklarını düşünüyorum. Çok büyük sürpriz olacağını da düşünmüyorum.

Uzun yıllar şampiyon olamayan bir takımın bu hasreti her yıl tekrar etmesi büyük bir özlem yaratıyor. Türk futbolu açısından da önemli, futbolun lokasyonuna baktığınızda, Türk futboluna üretim anlamında katkı verecek yerleri saysanız Trabzon’u başta sayarsınız. Böyle yerlerin enerjisini kaybetmemesi, her zaman yarışın içinde olması zaman zaman da olsa başarılı sonuçlar alması Türk futbolunun geleceği için önemlidir. Trabzonspor bunu her zaman başarabilecek bir kulüptür. Bu onların geçmişteki dokularında var. 

Orada alınan sonuçlar günlük yaşamı çok etkiliyor. Bir kültür futbol. Kazanılan ve kaybedilen maç sonucu bu travmayı veya olumluluğu yaşamak üst düzeydir. Ya siyahtır ya beyazdır. Onların yaşadıklarını anlıyorum. O enerjiyi futbol içinde bırakırsanız size uzun yıllar hizmet eder. Ama bu başarıyı elde etmek için başka güçlerle uğraşınca kaybediyorsun. Trabzon’da herkes başarının sarhoşluğunu tabi ki yaşayacak normal. 

Fenerbahçe’den sonra Trabzonspor’a geldiğimde, istenen ve talep edilen yerde oluyorsunuz. O dönem Hacıosmanoğlu başkandı ve baya yoğun şekilde ilgi gösterilmişti. Bir önceki dönemimde çok iyi bir takım kurmuştuk. O takım içinde Trabzonspor’a uzun yıllar hizmet edenler olmuştu. O takımın içinde Egemen, Song, Cale, Serkan, Selçuk bunun gibi birçok futbolcunun başarılı olduğu bir dönemdi. Daha sonra bunun üzerine 1-2 transfer yapıldı ve uzun yıllar zirveye oynandı. Zirvede kritik kaybettiği sezonlar oldu. O sezonların sonrasında tekrar böyle bir yapılanma için ısrar oldu. Fakat olmadı.  İyi başladığımız sezonun başında, sezonu tamamladık. Biz ne yazık çok hızı hareket ediyoruz. Biz birinden başarıyı 5-6 günde 5-6 maçta bekliyoruz. Bir anda kadroyu kurup sonuç almak çok zor. Biz hep işin sonrasında kaldık, ligler başladı transfer yapamadık, lig sürerken transfer yapıldı. Oyuncu gelip ikinci günde nasıl başarılı olacak. Zamana ihtiyaç var. Kadrolar doğru zamanda kurulamadı. 


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor