En çok gol yiyen Trabzonspor!

 Spor Toto Süper Lig'de, "Dört büyükler" olarak bilinen Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'a geride kalan 30 haftada en fazla gol atan takımlar, alt sıralardaki Kardemir Karabükspor, Balıkesirspor ve Eskişehirspor oldu. "Dört büyükler", ligi

En çok gol yiyen Trabzonspor!
 Spor Toto Süper Lig'de, "Dört büyükler" olarak bilinen Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'a geride kalan 30 haftada en fazla gol atan takımlar, alt sıralardaki Kardemir Karabükspor, Balıkesirspor ve Eskişehirspor oldu.
 
"Dört büyükler", ligin 30. haftası sonunda kalelerinde toplam 130 gol gördü. Trabzonspor, 43 golle başı çekerken, Galatasaray 34, Beşiktaş 27, Fenerbahçe ise 26 gol yedi.
 
Ligin alt sıralarında olmalarına rağmen Kardemir Karabükspor, Balıkesirspor ve Eskişehirspor, dört büyük takıma adeta kafa tuttu.
 
Güçlü rakiplerinin filelerini en fazla havalandıran takım, 13 golle 16. sıradaki Kardemir Karabükspor olurken bu ekibi, 10'ar golle son sıradaki Balıkesirspor, 14. basamaktaki Eskişehirspor ve 4. sırada yer alan İstanbul Başakşehir izledi.
 
Ligin alt sıralarındaki 5 takım (Balıkesirspor, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, Kardemir Karabükspor, Çaykur Rizespor, Akhisar Belediyespor), "Dört büyükler"in kalelerine toplam 47 gol gönderdi. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor, şimdiye kadar kalelerinde gördükleri her üç golden birini ligin alt sıralarındaki bu ekiplerden yedi.
 
Karabük temsilcisi, gollerinin yüzde 37'sini, Eskişehirspor ve Balıkesirspor ise yüzde 36'sını "Dört büyükler"in filelerine gönderdi. Söz konusu takımlara karşı en az gol sevinci yaşayan ekip ise 4 golle Mersin İdmanyurdu oldu.
 
- Gollerini deplasmanda da sıraladılar
 
Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'a deplasmanlarda en fazla gol atan takımların, yedişer golle Kardemir Karabükspor ve Eskişehirspor, 6 golle Balıkesirspor, 5 golle Medicana Sivasspor ve Gaziantepspor olduğu dikkati çekti.
 
Sahasında en çok gol atanlar da altışar golle yine Kardemir Karabükspor ve İstanbul Başakşehir oldu.
 
Ligin alt sıralarındaki takımlar, attıkları gollerin karşılığını puanlarla buldu. Eskişehirspor, bu sezon "Dört büyükler"le yaptığı maçlardan 13, Balıkesirspor 5, Karabük ekibi de 3 puan aldı. İstanbul Başakşehir ise 6 puan elde etti.
 
"Dört büyükler"in filelerini havalandıran takımlar ve attıkları goller şöyle:
 
                     Takım Toplam gol
Kardemir Karabükspor 13
Balıkesirspor 10
Eskişehirspor 10
İstanbul Başakşehir 10
Medicana Sivasspor 9
Akhisar Belediyespor 7
Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor 7
Gaziantepspor 7
Bursaspor 7
Çaykur Rizespor 6
Kasımpaşa 6
Torku Konyaspor 6
Gençlerbirliği 6
Mersin İdmanyurdu 4
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler