Eksiklere rağmen Trabzonspor süreçten güçlenerek çıkıyor

Trendyol Süper Lig’de zirve mücadelesi veren Trabzonspor, bu sezon milli ara dönüşlerinde etkili performans sergiledi.
Eksiklere rağmen Trabzonspor süreçten güçlenerek çıkıyor

Trendyol Süper Lig’de üst üste 5 galibiyet alarak milli araya moralli giren Trabzonspor, ara sonrası 28. haftada lider Galatasaray’ı sahasında ağırlayacak. Bordo-mavililer, milli takımlara önemli oyuncularını göndermesi ve sakat oyuncuların bulunması nedeniyle eksik bir kadro ile zorlu mücadeleye hazırlanıyor. Teknik ekip, takımın hem moralini yüksek tutmak hem de kritik karşılaşmada sahada etkili olmak için hazırlıklarını yoğun şekilde sürdürüyor.

SEZONUN İLK MİLLİ ARASI TRABZONSPOR’A YARAMAMIŞTI

Trendyol Süper Lig’de zirve mücadelesi veren Trabzonspor, sezon başında 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubunda 4 Eylül 2025’de Gürcistan’ı deplasmanda 3-2 mağlup ederken, 7 Eylül 2025’de ise İspanya’ya sahasında 6-0 mağlup olmuştu. Bu milli ara sonrası bordo-mavililer, deplasmanda oynadığı Fenerbahçe müsabakasını 1-0 kaybetmişti.

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu müsabakaları kapsamında milli takım 11 Ekim’de deplasmanda Bulgaristan’ı 6-1 ve 14 Ekim’de ise Gürcistan’ı 4-1 mağlup etmişti. Bu ara sonrasında ise Trabzonspor deplasmanda oynadığı Çaykur Rizespor müsabakasını 2-1 kazanmıştı.

Kasım ayında verilen milli arada ise Türkiye, Bulgaristan’ı 2-0 ile geçerken, deplasmanda ise İspanya ile 2-2 berabere kalmıştı. Söz konusu ara sonrasında ise Trabzonspor, deplasmanda oynadığı Başakşehir maçını 4-3 kazanarak ligde yoluna devam etmişti.

MİLLİ ARALAR DERBİLERE RASTLADI

Trendyol Süper Lig’de zirve mücadelesi veren Trabzonspor, milli ara nedeniyle kritik Galatasaray maçı hazırlıklarını eksik kadro ile sürdürüyor. Sezon ilk ve son milli arası derbilere rastladı. Bu sezon dört kez verilen milli aralardan biri, A Milli Takımın 2026 FIFA Dünya Kupası’na katılma mücadelesinde Kosova ile oynayacağı tarihi maça denk geldi. Futbol kamuoyu milli takımın başarısına odaklanırken, Trabzonspor cephesi ise diğer milli takımlara gönderdiği oyuncular nedeniyle de as oyuncularından yoksun bu zorlu müsabakaya hazırlanıyor.

Teknik Direktör Fatih Tekke ve ekibi, eksik oyuncular nedeniyle taktik çalışmalarda zorlansa da, antrenmanların yanı sıra zamanlarının büyük bölümünü saha içi plan ve analizlere ayırarak taktik planlama üzerinde duruyor.

Kaynak:Haber61

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan Trabzon Haber ve diğer kategorilerdeki haberlerdeki yorumlar onaylanmamaktadır.