Egemen: "Dünyada şikeye şampiyonluk kupası veren tek federasyon"

Trabzonspor Avukatı Erdem Egemen'den çağrı.

Egemen: "Dünyada şikeye şampiyonluk kupası veren tek federasyon"

Haber61 - Spor Servisi - Trabzonspor’un Avukatı Erdem Egemen’den şikeye karşı gösteri çağrısı yaptı.

Egemen yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Birçok ülkede muhtelif spor dallarında ve futbolda şike yapıldı. Bunlara ceza verildi. Dünyada şikeye şampiyonluk kupası veren tek federasyon var. Türkiye Futbol Federasyonu. Siz şike yapanı kupayla ödüllendiriyorsanız; demek ki şike yapmayanı cezalandırıyorsunuz. Daha da ilginci şikeye ceza vermeyen Federasyon, internet sitesinden şikeyi protesto eden Trabzonspor’a defalarca ceza vermiştir. Demek ki, şike yapmak serbest ama şike yapılmasın demek yasak. Aklımızla dalga geçilmesini, emeğimizin çalınmasını kabul etmeyiz. Şunu açıkça söyleyelim: Trabzonspor’un hakkı önce şikeyle, ardından TFF uygulamalarıyla gasp edildi. Bunu yasal gösterilerle sokakta protesto etmemiz gerekiyor. Tüm meşru vasıtalarla haklılığımızı ve itirazımızı dile getirelim. Sesimizi en geçerli yerde yani sokakta ve tamamen hukuk sınırları içinde duyurmamız gerekiyor. Camiamız bu duruşu gösterdiğinde, Kulübümüz ve taraftarlarımız gasp edilen haklarına kavuşacaktır.
 
VAR sistemi ile hakemlere kamera görüntüsü izletiyorsunuz. Amacı nedir? Hakemin adil bir karar vermesini istiyorsunuz. Şikeyi ne yapacağız? Şikenin kamera görüntüsü var, sesli kaydı da var. Yetmez diyorsanız, şike ödemesinin banka dekontu var. Bizzat yönetici ağzından şike itirafı var. CAS kararı var.
 
Şikeyle ilgili olarak ortada adil olmayan bir karar mevcut. Futbol Federasyonu’nun yapısı adil bir karar vermeye uygun değil. Zaten Futbol Federasyonu yöneticileri de adaleti sağlamak için değil, şikeyi aklamak için atandılar. Şike ve teşviki akladıktan sonra teşekkür beklediklerini kendi ağızlarından ifade ettiler. PFDK ve Tahkim Kurulu’nun bağımlı ve taraflı kurullar olduklarını biz söylüyorduk. Geçtiğimiz sene Spor Tahkim Mahkemesi CAS da teyid etti. Geçen hafta TBMM’ye bağlı Kamu Denetçiliği Kurumu da PFDK ve Tahkim Kurulu’nun bağımlı ve taraflı olduğunu ifade etti. Demek ki ortada Büyük Millet Meclisimizin dahi kurumsal olarak tespit ettiği bir adaletsizlik var. Bu adaletsizliği gidermek gerekiyor.
 
Futbolu korumakla görevli FIFA’nın Trabzonspor’un başvurusunu reddetmesini hukukla izah etmek güç. TFF’nin şike sürecinde FIFA ile işbirliği yaptığı ve FIFA’yı da bir biçimde etkilediği anlaşılıyor. TFF’nin FIFA’yı hangi yöntemle ikna ettiğini, belki TFF yöneticileri ilerde kendileri itiraf ederler. Sahne arkasında kotarılan işler elbet ortaya çıkar. Trabzonspor FIFA kararına karşı CAS’a başvuru yaptı."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor