Eddie Newton: Trabzonspor taraftarlarını mutlu edecek

Eddie Newton Trabzonspor Dergisi'ne açıklamalarda bulundu

Eddie Newton: Trabzonspor taraftarlarını mutlu edecek

Trabzonspor’un İngiliz teknik direktörü Eddie Newton, Trabzonspor dergisine verdiği röportajda samimi açıklamalarda bulundu.

CHELSEA’DE ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM
İlk olarak ailesinden ve çocukluğundan bahseden Newton  “Batı Londra’da doğdum. QPR takımında futbola başladım. Babam Nijeryalı Londra’ya eğitim için geldi. Annem Jamaikalı ve ailesiyle Londra’ya geldiklerinde tanışmışlar.  Bir abim ve bir kız kardeşim var. Hristiyan Katolik olarak dünyaya geldim. Katolik gayet iyi okullarda okudum. Futbola da orada başladım. 8 yaşından beri futbol oynuyorum. Eğitimim sürerken cumartesi ve Pazar günleri sokaklarda ve bir çok takımda forma giydim. 13 yaşındayken Chelsea’ye geçiş yaptım. Bu hayata bana en çok şeyi öğreten Chelsea’dir. Chelsea’de sadece futbol değil hayata dair tecrübeler kazanıyorsunuz. Hayatta mücadele etmeden savaşmadan bir şey kazanamayacağınızı öğreniyorsunuz. Chelsea ile çok üzün süren ve hala devam eden bir bağım var.” dedi.

İNGİLTERE VE TÜRKİYE KIYASLAMASI
İngiltere ve Türkiye’deki futbolu kıyaslayan Newton  “Büyük farklar var. İngiltere’de çok güçlü hızlı oyuncular var. Taktiksel olarak baktığınızda da gerçekten çok harika oyuncular ve teknik direktörler var. Dolayısıyla bu farkları görüyorum. Finansal olarak da daha pahalı futbolculara daha yüksek ücretler ödeyerek de alabiliyorlar. Türkiye’ye geldiğimden beri doğru yönde geliştiğini ilerlediğini düşünüyorum. Türkiye’den son zamanlarda dışarıya çok sayıda futbolcu çıktığını görebilirsiniz. Türk futbolunun doğru yolda ilerlediğini düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

ONLARA ÇOCUKLARIM GİBİ DAVRANIRIM
Futbolcularla olan iletişimi hakkında bilgi veren İngiliz teknik adam  “Ben futbolcularıma kendi çocuklarım gibi davranırım. Aralarında tabi ki tembel olanlar vardır,  daha farklı yaklaşılmayı bekleyenler vardır. Benim önceliğim bir insanı iyi tanımaktır. Ne kadar tanırsam o kadar iyi yaklaşabilirim. Kiminle çalıştığımı anlamak o nedenle benim için çok önemli. Herkesin tarzı farklıdır. Her oyuncuya bağıramazsınız, her oyuncuya aynı şeyi söyleyemezsiniz. Herkese farklı davranmanız gerekir. Bu bireysellikleri bir araya getirip daha iyi bir Trabzonspor ortaya koymaya çalışıyoruz.” Şeklinde konuştu

FELSEFESİ HÜCUM
Newton, benimsediği futbol tarzının hücum olduğunu aktararak  “Hücum yapmayı çok seven bir teknik direktörüm. Topa sahip olmayı, rakibe kolay vermemeyi isterim. Bazen sabırlı bazen çok çabuk hücum yapmak isterim. Özellikle beklerin çok agresif olmalarını isterim. Savunmada da topu çabuk kazanmak isterim.  Bir oyuncu öne çıkıyorsa bu takım arkadaşlarının sayesindedir. Futbolda takım oyununa inanıyorum.” dedi.

CHELSEA’DEN AYRILMAK BÜYÜK BİR KARAR
Trabzonspor’a geliş sürecini anlatan Newton  “Öncelikle eşimin kardeşinden bir telefon aldım Trabzonspor’un benimle ilgilendiği ile ilgili. Ailemin de cesaretlendirmesi ve yakın arkadaşlarımın da fikrini alarak buraya gelme kararı aldım. Chelsea gibi bir kulüpte uzun süren kariyerden sonra ayrılmak çok büyük bir karardı. Çok büyük bir karar almıştım o zaman. “ifadelerini kullandı.

İSTİKRARA İNANIYORUM
Neden kendi teknik ekibini kurmadığıyla ilgili soruya yanıt veren Eddie Newton “Ben futbolda istikrara çok inanan bir insanım. Dolayısıyla bir ekibi sıfırdan oluşturmanın zor olacağına inanıyorum. Buradaki hoca arkadaşlarımız zaten birlikte çalıştığımız birbirimizi tanıdığımız insanlar.” Şeklinde konuştu.

MÜSLÜMANLIĞI SEÇMESİ
İslamiyet’i seçmesine dair konuşan Newton “Kuzenlerimden biri İslamiyet’i seçmişti. Eşimle tanıştıktan sonra onun da vasıtasıyla ben de ilgilenmeye başlamıştım.  Beni en çok etkileyen şey kuzenimin düğününde gerçekleşti. Düğünün olduğu yer bir mescite çok yakındı. Ezan okunduğunda çok duygulandım ve ağladım. O an içimde bir şeyler olduğunu anladım. Ancak annem ve babam Katolik olduğu için ailemde hiç Müslüman olmadığı için alacağım karar büyük bir karar olacaktı. Eşime, kuzenime sorular sordum, Müslümanlık hakkında okumaya devam ettim. İslamiyet’te sorduğunuz bütün sorulara yanıt bulabiliyorsunuz. Bir gün araba sürerken kenara çektim ve bana bilgiler veren arkadaşımı arayıp “o gün bugün İslamiyet’e geçmek istiyorum” dedim. Size herşeyi öğreten bir din. Duyduğum en güzel sözlerden biri “Cennet annelerin ayakları altındadır” sözü. Bu kadar güzel bir söz herşeyi açıklıyor zaten.” dedi.

TARAFTARLAR TAKIMA ÇOK BAĞLI
Newton taraftarların takıma olan bağından bahsederek  “Trabzonspor taraftarından daha fanatik takımına bağlı çok az taraftar gördüm. Dışarıya her çıktığımda beni gören her taraftar  durdurup, o hafta kimin oynaması gerektiğini, nasıl oynamamız gerektiğini ya da kimlerin neler yapıp yapmadığını bana söylüyorlar. Takımı o kadar takip ediyorlar ki her detayın farkındalar. Şehrin kupalara ne kadar açlık duyduğunun farkındayım. Takımın ve şehrin tarihini biliyorum. Şehrin itici gücü tutku. Bu insanların isteklerine karşılık vermeyi umuyoruz. “ ifadelerini kullandı.

TRABZONSPOR ONLARI MUTLU EDECEK
Taraftarların zevkle izleyeceği bir Trabzonspor oluşturmaya çalıştıklarını anlatan Newton  “Baskı her yerde var. Chelsea’de de bu vardı. Baskıyla nasıl mücadele edeceğimi biliyorum. Taraftarımız her maçı 5-0 6-0 kazanmamızı istediğinin farkındayım. Belki böyle olmayacak, onların istedikleri kadar gol atamayacağız ama ben hücumu seven biriyim. Onları eğlendirmeye çalışacağız. Bazı zamanlarda 5-0 6-0 galibiyetlerdense zor kazanılmış bir 1-0 çok daha zevklidir. Onlara eğleneceklerinin sözünü verebilirim, onları mutlu edecek akşam eve döndüklerinde mutlu edecek bir Trabzonspor görecekler. Her zaman elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz.” şeklinde konuştu.

TRABZON GURUR DUYMALI
Newton Trabzonspor’un bir futbol kültürüne sahip olduğunu aktararak  “Şehrin merkezi Trabzonspor. Köylere gittiğinizde, şehrin uzak noktalarında da her gencin Trabzonspor futbolcusu olma hayalini taşıdığını görüyoruz. Her futbolcu için bu mümkün olmuyor, Trabzonspor forması giyemiyor. Şehir şununla gurur duymalı, sadece Trabzonspor için değil diğer takımlar için de futbolcu üretiyor. Tüm ülke için futbolcu üretimi yapıyorsunuz. Şehirde büyük bir futbol kültürü var.” dedi.

Son olarak Başkan Ahmet Ağaoğlu ile ilişkisi ile ilgili konuşan Newton sözlerini şöyle tamamladı; Çok yakın bir ilişkimiz var. Aynı hedefe aynı doğrultuda ilerliyoruz. Takıma faydalı olabileceğimizi düşünüyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler