Durica: Futbol kariyerimin son iki senesi!

Trabzonspor'un deneyimli oyuncusu Durica çok samimi açıklamalarda bulundu

Durica: Futbol kariyerimin son iki senesi!
Trabzonspor'un sezon başı transferlerinden Durica, fizik gücü, oyun konsantrasyonu, soğukkanlılığı ve tecrübesi ile defansımızda güven veren bir isim. Slovak stoper ligin başından beri sergilediği performansla taraftarların büyük beğenisini toplarken, her geçen gün artan ilgi ve sevgi, başarılı oyuncunun saha dışındaki yaşantısına ilişkin merakı da beraberinde getirdi. Buz hokeyi yerine neden futbolu seçti? Trabzonspor’a transferi nasıl gerçekleşti? Trabzon’da kurduğu yaşamdan memnun mu? Futbol dışı zamanını nasıl değerlendiriyor? Kendini profesyonel kariyerinin neresinde görüyor? Trabzonspor Dergisi başarılı oyuncu ile kendisine dair bilinmeyenleri, özel hayatını, Trabzonspor’a ve Trabzon kentine dair düşüncelerini konuştuğu keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.
 
Trabzonspor'a gelirken danıştığın, bilgi aldığın herhangi birisi oldu mu?
 
Trabzonspor’a gelmeden önce Vittek ve Sapara ile görüşme yaptım ve fikirlerini aldım. Buraya gelmemde onların da katkısı oldu.
 
jan duricaTrabzon şehri ile ilgili düşüncelerin nelerdir?
 
Ben sessiz ve sakin yerleri çok seviyorum. Böyle olmadığı için Moskova’yı pek sevmezdim. Çünkü 20 milyon insan ve çok fazla trafik vardı. Bu nedenle Trabzon hem benim hem de ailem için çok iyi. Deniz kenarında bir evimiz var. Bebeğimizi güzel bir ortamda büyütüyoruz. Moskova ve İstanbul gibi şehirlerde insanlar daha sinirli ve stresli oluyor. Trabzon’da ise insanlar daha sıcak ve arkadaş canlısı.
 
Takımın bu sezon istenilen seviyede olmamasının sebebi sana göre ne oldu?
 
Bulunduğumuz durumdan ne ben ne de takım arkadaşlarım mutlu değil. Ancak yeni kurulan takımlara biraz zaman gerekiyor. Zamanla daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Antrenmanlarda çok iyi çalışıyoruz. Her geçen gün oyunumuz iyileşiyor. Örnek vermek gerekirse; Beşiktaş maçında çok iyi oynadık ama bazı hakem hataları nedeniyle sonuç ortada. 
 
Hem lig hem de kupada mücadele devam ediyor. Her iki kulvarda beklentileriniz neler?
 
Kariyerim boyunca bu kadar uzun süren bir kupa serüveniyle karşılaşmamıştım. Bu zamana kadar hep eleme usulü maçlar oynadım. Bu maçlar ligi nasıl etkiler bilmiyorum. Ancak kupayı kesinlikle kazanmak istiyoruz. Ligi de bitirebileceğimiz en iyi yerde tamamlamak istiyoruz.
 
Oyuncu kadrosu hakkında neler söylersin?
 
Takımda çok iyi ve deneyimli oyuncular var. Önemli deneyimleri olan kaptan Onur’un yanı sıra genç futbolcular kadroda bulunuyor. Çok sayıda yeni oyuncu takıma katılmış durumda. Böyle olunca takım olmak kolay ve çabuk olmuyor. Adım adım ilerleyeceğiz ve iyi bir takım birlikteliğine kavuşacağımızı düşünüyorum. Şu anda da o sürecin içeresindeyiz.
 
Teknik Direktör Ersun Yanal ile ilişkileriniz nasıl?
 
Çok karakterli ve işini disiplinli yapan bir teknik adam. Arada bizi esprilere de boğuyor. Ayrıca oyuncularla birebir görüşmeler yapıyor, bizlerin fikirlerini alıp takımın durumunu soruyor. Bu bana göre çok önemli. Kötü sonuçlar sonrası ise çok üzülüyor. Trabzonspor için her zaman daha iyisini yapmak ve takımı yukarıya taşımak istiyor.
 
Taraftarlar için neler söylersin?
 
Burada insanlar futbola aşkla bağlanmış durumda. Herkes futbolla yaşıyor. Özellikle Galatasaray maçı sonrası hava limanında o kadar insan tarafından karşılanmamız beni çok şaşırttı ve ayrıca mutlu etti. Böyle bir durumu ilk kez yaşadım.
 
jan durica‘Savunma Bakanı’ lakabı hakkında neler söylersin?
 
Benim için çok eğlenceli ancak ben kendimi o şekilde hissetmiyorum. Ben bu takımın bir oyuncusuyum. O nedenle sahada yüzde yüzümü vermek istiyorum. 34 yaşındayım ve futbol kariyerimin son iki senesini yaşıyorum. Bu süre içinde elimden geldiğince takımıma katkı sağlamak istiyorum.
Daha önce oynadığın takımlarda sana takılan bu tarz bir lakap var mıydı?
 
The Rock. (Kaya).
 
 
Fiziki olarak çok iyi durumdasın. Formunu korumak için nelere dikkat ediyorsun?
 
İçki kullanmıyorum. Sağlıklı beslenmeye ve kendime iyi bakmaya özen gösteriyorum. Yaş ilerledikçe genç oyunculara oranla iki kat daha fazla çalışıp kendinize dikkat etmeniz gerekiyor. Ben de bunu yapıyorum. Mutlaka ekstra çalışmalar yapıyorum. Örneğin antrenmanlardan bir saat önce salona girip çalışmaya başlıyorum.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzonspor