Trabzonspor’un Ağustos ayında kadrosuna kattığı Mohamed Salah, Papara Park’ta oynanan Başakşehir karşılaşmasında sergilediği performansla Avrupa basınının dikkatini çekti. 34 yaşındaki Mısırlı yıldız, attığı 2 golle bordo-mavili ekibin galibiyetinde önemli rol oynadı.
Karşılaşmada 2 kez fileleri havalandıran Salah, uzatma dakikalarında 2 gol daha kaydetti. Ancak bu gollerden biri faul, diğeri ise ofsayt gerekçesiyle geçerli sayılmadı.
Mısırlı futbolcunun Trabzonspor formasıyla ortaya koyduğu performans, İngiltere, İspanya, Almanya ve İtalya basınında geniş yer buldu.

“YAPABİLECEKLERİNİ HERKESE GÖSTERDİ”
Marca (İspanya): “Mısırlı yıldız, Liverpool’un ardından Trabzonspor’un da kralı olmaya kararlı. İlk golü için sadece 8 dakika bekledi, sonrasında bir tane daha atıp galibiyeti getirdi. Attığı 2 müthiş gol ise sayılmadı.”
The Sun (İngiltere): “Salah ‘hattrick’i kaçırdı. 2 golün ardından devam etti ancak hakem izin vermedi. Neler yapabileceğini şimdiden herkese gösterdi. İnanılmaz.”
“TÜRKİYE’YE ALIŞTI”
BBC Sport (İngiltere): “34 yaşındaki Salah, Liverpool formasıyla 257 gol attıktan sonra gollerine Türkiye’de devam ediyor. İkinci yarıda penaltı beklediği pozisyonda sarı kart görmesi ise ilginçti.”
Bild (Almanya): “Salah Türkiye’ye tamamen alıştı. Tek başına Trabzonspor’u galibiyete taşıdı. 2 müthiş gol... Tartışmasız gecenin adamıydı.”
“SIRTLADI”
Tuttomercato (İtalya): “Salah Trabzonspor’u sırtladı. İç sahadaki ilk lig maçında 2 golle tribünleri coşturan Mısırlı yıldızın hat-trick yapmasını hakemler engelledi!”