Dövizi artışı Trabzonspor'u da vurdu!

Trabzonspor ve borcu olan spor kulüpleri de döviz artışı karşısında büyük bir çaresizlik içerisinde...

Dövizi artışı Trabzonspor'u da vurdu!

Haber61 Spor Servisi

Döviz kurlarındaki yükseliş spor kulüplerine de darbe vurdu. Borçlarının büyük bölümü ve futbolculara yapılan ödemelerin döviz cinsinden olması Euro'nun 15 TL'yi Dolar'ın 13 TL'yi gördüğü ortamda kulüpleri daha da büyük sıkıntı yaşamasına neden olacağı kaydediliyor.

Son yıllarda ekonomik olarak büyük sıkıntılar yaşayan spor kulüplerinin durumu, kurda yaşanan artışın ardından içinden çıkılamaz bir hâle geldi. Borç yükü daha da artan kulüplerin bu konuda nasıl bir çözüm üreteceği henüz bilinmiyor.

Trabzonspor'un da kasım ayında toplam borcu 1 Milyar 686 Milyon 904 Bin TL olarak açıklanmıştı. Başkan Ahmet Ağaoğlu ise daha önce yaptığı açıklamada borcun ve harcamaların yüzde 80'inden fazlasının dolar ve euro bazında olduğunu dile getirmişti.

Bankalarla daha önce yapılan anlaşmalarda döviz cinsinden alınan kredilerin ödemesi TL'ye çevrilse de özellikle yabancı futbolculara döviz cinsinden ödeme yapılmasının kulüpleri daha da sıkıntıya sokacağının altı çiziliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzonspor